lauantaina, joulukuuta 07, 2019

Maija-sukkia

Varastossani on edelleen melko lailla yhtä ja toista lankaa, joita olen pikku hiljaa muiden töiden ohessa kuluttanut. Eniten lankaa sain pois omista nurkistani lahjoittamalla. Kasailin pikku hiljaa monenlaisia langan loppukeriä ja vyötteettömiä keränloppuja isoon kestokassiin. Toiseen kassiin kasasin kankaita (pääosin muiden kuin omiani) ja helmiä ja nappeja ja nauhoja ja pitsejä. Kaikki annoin pois nukentekijälle. Hän tekee itse nukkejä sekä ohjaa Unicefin Anna ja Toivo-nukkien tekoa. Pois antamani lankamäärä oli melkoinen  ja pakko kai se on kehdata sanoa eli noin kahdeksan kiloa. Vähän olen saanut annettua lapsenlapsille  ja jonkin verran vein kirpparille. Joka tapauksessa tänä vuonna on menty selkeästi miinukselle, vaikka ostanutkin olen lankaa.

Tässä on rivi vanhoista Maija-langoista kolmosen cubics´seilla neulottuja sukkia lapsille. Kaikki sukat menivät myyjäisiin. Kuvat on huonoja ja puhelimen kamera ei toista värejä oikein valitettavasti.

Punaiset-vaaleanpunaiset sukat on tehty broken seed-neuleella. Koko on 24  ja lankaa kului 43 g.Seuraavissa sukissa on vaaleanpunaisen parina violetti, joka kuvassa on ihan toisen värinen. Koko 22 ja kulutus oli 37 g. Kahdella eri vihreällä neulotut sukat on kokoa 26 ja lankaa kului 40 g. Isoimmat yksiväriset vihreät on neulottu vohvelineuleella ja ovat kokoa 27 ja lankaa meni 47 g. Eli näihin sukkiin meni yhteensä 167 g lankaa.

3 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Hyvä hyvä! Olematonta hattuani nostan ja onnittelen kun olet antanut noin paljon pois! Kyllä se pitää rintarottingilla kehdata sanoa ja olla ylpeä itsestään. Iloita siitä, että ei kynsin-hampain pitänyt kiinni tästä lanka- ym. kasasta, joka on todellinen aarre toiselle. Antamisen hyvä ja iloinen mieli kantaa pitkälle.

Matleena kirjoitti...

Kristiinan kanssa täysin samaa mieltä, hyvä sinä!

iso gnu kirjoitti...

Kristiina ja Matleena:Kiitos! Lähinnä hävetti langat, joita olin käyttämättöminä jemmannut kaapeissani. Hienoa on,kun tuttavani ja ryhmäläisensä saivat tarvikkeita. Oli ollut kuulemma joulu! :)