perjantaina, joulukuuta 27, 2019

Lastenlapsille joululahjaksi

Oli aika vauhdikas ja vilskettä täynnä oleva joulu. Aatonaattona aloitettiin yhteisellä puurojuhlalla ja torttuglögeillä. Sitten oltiin siellä ja täällä erilaisin kokoonpanoin , välillä kaikki 14 ja välillä vähemmän ja välillä vähän muitakin. Raitasukkia neuloin syyskuussa Hesassa, kun olimme lapsenvahteina viikon verran. Kirjoneulesukat valmistuivat viimeisenä, kuitenkin selkeästi ennen aattoa.


Harry Potter värein (olikohan Rohkelikko-värit) valmistuivat puna-keltaiset tytölle ja isoimmat näistä. Raitasukkien lanka on hyvin marinoitunutta Maija-lankaa. Näihin sukkiin kului 70 g.
Loput sukkaparit on ekaluokkaisten serkusten sukkia. Vihreä-vihreä-raidallisiin meni lankaa 58 g ja sini-kelta-raidallisiin 54 g. Kirjoneulesukkiin kului 61 g.Kirjoneulesukat olivat yhden ekaluokkalaisen pojan valinta. Hän selaili joskus meillä ollessaan mummin neulelehtiä/-kirjoja ja  Niina Laitisen tämän vuoden kalenterista joulukuun sukat olivat mieleiset ja väreinä musta ja valkoinen. Ne hän sitten tilasi joululahjaksi. Ohje on aikuiselle Seitsemän Veljestä langasta, mutta neuloin Nallesta ja silmukkamäärä oli juuri sopiva. Siirsin aina vaan eteenpäin ja lopulta oli pakko tehdä ja parissa päivässä neuloin. Jos jollakin on selkeä toive, niin sitten tehdään. Vaikka musta ei ole mummin lempiväri neuloessa, vaikka muuten taitaa vaatteita olla mudstia tai aika tummia. Muutin kyllä musta grafiitinharmaaksi ja ne menivät täydestä onneksi.

Siinä ne ovat rivissä ikäjärjestyksessä sukatkin , vasemmalla vanhimmalle lapsenlapselle ja oikealle nuorimmalle. Tosin kolme nuorinta on kaikki saman vuoden poikia. Sitten vielä karkkia ja pussiin. Toive on toteutettu kaikille, tosin joku nuorimmista sanoi, että riittää pelkät karkit. :D

Vielä tässä yritän postailla tämän vuoden valmistuneita lähipäivinä. Osa saattaa jäädä tulevalle vuodellekin.

5 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Ahkerasti oot sukkia neulonut. Mä neuloin joululahjaksi vain yhdet lapaset, ne adventtimysteerit joihin tuli joulupalloja kuviksi.
Tässä ruudulla välillä pyörii valokuvia koneen syövereistä, äsken vilahti kesällä Jyväskylässä otettu kuva aurinkoisista "Leideistä" ja heti tuli mulle hymy huulille ja mieli aktivoitui pirteäksi.
Lokoisia loppuvuoden päiviä!

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina, sukkia on kiva tehdä välipalaksi ja ilman suurempaa aivotyötä. Samaa kuvaa katselin itsekin ja mietin kivoja festareita ja tapaamisia.

Matleena kirjoitti...

Komea puolitusinaa sukkia! Tulipa mieleeni, että kymmenen vuoden päästä joudut kutomaan hiukan isompia sukkia, kun nämä nyt ekaluokkalaiset serkukset alkavat olla miehen koossa. Mutta mitäpä ei mummi tekisi lastenlasten hyväksi.

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena:samaa mietin. Sitten ei voi jättää viime tippaan sukkien neulomista.:) Kun keitin riisipuuroa kahdessa kattilassa 4 litran annoksen riisipuuroa, niin mietin että muutaman vuoden kuluttua tarvitse melkoinen määrä.

Liisan kotona kirjoitti...

Nättejä sukkia ja kyllä ne aina tarpeeseen tulee.