sunnuntaina, heinäkuuta 27, 2008

100 g verhoa

Mökillä varaston ikkunassa on ollut ruma valkoinen verho muistona sen huussina olemisesta. Uusi ja hajuton kompostoiva huussi on ollut käytössä jo pari,kolme vuotta toisessa paikassa. Onneksi tuli joku syy saada pikavauhtia verho ikkunaan - nimittäin varaston pääkäyttäjän syntymäpäivä. Lahja valmistui pikavauhtia parissa päivässä. Lahjan saaja ei liiemmin kiinnitä huomiota, mitä neulon tai virkkaan eli on helppo tehdä toiselle lahjaa ihan silmien alla. Viimeiset kerrokset valmistuivat mökille mennessä pelkääjän paikalla!

Lankaa kaivoin varastojeni uumenista ja kyseessä oli viime kesän Mikkelin reissulta Pirtin kehräämöstä ostettua karstalankaa. Kaksi kerän loppua oli ja yhtään pienempi virkattu verho ei olisi voinut olla. Verho on just ikkunaan sopiva kooltaan. Värit eivät kuvissa ole ihan kohdillaan, mutta luonnossa istuvat todella hyvin ikkunaan ja aittarakennuksen väreihin ja ympäröivään luontoon.

Malli: omasta päästä
Lanka: Pirtin kehräämö; karstalanka
Virkkuukoukku: numero 4
Kulutus: tasan 100 g

9 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Pirtin kehräämön ikkunoissa oli muuten vähän saman tyyliset verhot, tehty myös virkkaamalla heidän omista langoistaan.....

seijap kirjoitti...

Minäkin saan rauhassa neuloa, vieressä ja salaa.
Neuloin kesän alussa isännälle villapaidan 10 vuotis hääpäiväksi. Siinä vierellä istuen. Kun hän sai sen lahjana, niin kysyi ihmeissään. Mistäs tämä on tullut? Koskas sinä tämän olet tehnyt?

Verho on hyvä ja sopii ikkunaan hyvin.

Pami kirjoitti...

Eipä tuo meidänkään isäntä paljon katsele ja kysele, mitä teen. Kunhan kuulemma jotain nyplään... :-))

Ihanan näköinen verho. Täytyypä suunnitella itsellekin varaston oveen ja ikkunaan!

Anonyymi kirjoitti...

Joo ei täälläkään huomata mitä minä näpertelen. Kaunis verho ja hyvin istuu ikkunaan.

Sari (saristitching) kirjoitti...

Oi miten kauniin väriset verhot. Meillä taas kysellään ja huomioidaan tarkkaavaisesti, mitä teen. Lahjat täytyy tehdä salassa.

Anonyymi kirjoitti...

Hih, meilläkin oli aiemmin niin, että vieressä väsäsin ties mitä lahjoja. Nykyään pitää jo vähän peitetarinoida, sillä herraväkikin osoittaa välillä yllättävää kiinnostusta mun "virkkuitani" kohtaan. "virkkaus" siis kattaa kaikki neulomustyöt :).
Vähintäänkin lapset on uteliaita, kenelle toi tulee, mikä siitä tulee jne.... ja jos en ole tarkka sanoistani, niin epäilevät heti peitetarinoitakin :D.

Kaunis verho!!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tein Tiinan pitsisukat.
Ei meilläkään mies enää kysele mitä teen ja kenelle. Juniori kylläkin haluaa tietää ja osaa huomautella lankaostoksiani.

iso gnu kirjoitti...

kiitos kaikille verhokommenteista! olen itsekin tyytyväinen verhoon ja lahjanasaajakin. Olipa kiva kuulla, että joku muukin saa neuloa ihan rauhassa.
Mutta pitänee varautua siihenkin, että ykis ekrta kysellään, mitä on tulossa.

Palaga kirjoitti...

Ihanat värit tuossa verhossa!