tiistaina, tammikuuta 06, 2009

VälipalojaTiskiliinoja tai rättei (miten nyt haluaa kutsua) on syntynyt langanlopuista. Kirjavat ovat Lidlin merseroitumattomasta (mikä sanahirviö!) puuvillalangasta, josta aikoinaan syntyi pusero itselle. Raidallinen on jotain muita puuvillalangan loppuja. Ruskea-mustassa on bambulangat käytetty loppuun. Millaisia liinat ovat käytössä - ei vielä ole aavistusta.

Malli on kulmasta aloitettu aina oikein ja ympäri virkattu kiinteitä silmukoita ja viimeksi rapuvirkkauksella kerros. Bambulangassa on erilainen reunus, rapuvirkkaukseen ei enää riittänyt lanka.

Kulutus yhteensä: 190 gToisesta käsityömessuilta ostetusta Noron sukkalangasta muotoutui tälläiset lähes samanlaiset sukat. Toisessa sukassa oli solmu aika kärjessä ja tumma vaihtui vaaleanruskeaan yhtäkkiä. En jaksanut alkaa säätää ja sukat tuntuivat kelpaavan Uhoavalle näin. Pidän edelleen tästä langasta ja sen elävyydestä ja vaihtelevuudesta.

Malli: perussukka 2o, 2 n varsi ja päällysosa samoin
Lanka :Noro sukkalanka
Puikot: Knit Pick´s 2,5 mm
Kulutus: 55 g6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat sukat!!! Muistatko mikä väri on kyseessä?

Anonyymi kirjoitti...

Kauniin värikäät sukat. Ja kadehdin tuota rättipinoa, pitäisi vaan jaksaa tehdä itsellekkin.

Matleena kirjoitti...

Kivoja tiskirättejä! On se kyllä kumma juttu, että tähän taas palattiin ja hyväksi todettiin. Nuorenahan (60-luvulla) näitä, tehtiin tosin siivousliinoiksi. Itsekin olen kolme tehnyt ja sen jälkeen vain ne ovat olleet käytössä keittiön pöytiä yms. pyyhkiessä.

Pirtsakan väriset sukat!

Anonyymi kirjoitti...

Niin kauniit sukat!

Hauskaa, kun tuo tiskirätti tai kotiliinabuumi nyt leviää. Mun pitäis neuloa lisää, kun viimevuotiset alkaa olla aika nuhjaantuneita.

Hyvää vuodenjatkoa ja käsityöintoa!!

Ziina kirjoitti...

kyllä nuo noron värit on sitten upeita!

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice discloths! Nice socks!