sunnuntaina, kesäkuuta 28, 2009

Eka lomaviikko takana; 3/5/25

Lupailin kesälomahullutusta eli 5 aloitettua työtä per lomaviikko. Viikonloppuja ei lasketa mukaan. Viisi työtä tuli aloitettua kaiken muun tohinan keskellä. Nyt on sitten talviturkkikin heitetty veteen eli Päijänteeseen. Lauantaina mökillä kävin neljästi uimassa - saunasta tosin. Vesi oli tosi lämmintä eli 22 astetta. Tänään oli vähän vähemmän asteita, mutta parina viime kesänä ei tällaisiin lämpötiloihin ole päästy. Vanamot olivat parhaassa kukassaan nyt ja samoin valkolehdokit. Yleensä ovat juhannuksena kukassa, mutta silloin oli ollut niin viileää pitkään.

Käsitöistä kolme jo valmistuikin. Kesken on vielä tiistaina isälleni lahjaksi menevät ruskeat yösukat. Luulen, että huomenna Länsi-Suomeen pelkääjän paikalla istuessa valmistunevat; toinen sukka on valmis. Vihreä on Safrania ja siitä on tulossa bolero. Lähemmin joskus siitä, Uhoava odottaa sen valmistumista. Mutta ekaksi teen loppuun vielä yhden ufon eli tulevan lapsenlapsen neulesetin.

Näiden sukkien kohdalla päätin ettei Zauberball ole mun lankaani, kun sukista tulee erilaiset. Värit eivät toistu lainkaan säntillisesti. Loppujen lopuksi värit ovat luonnosssa hauskat ja vaihtuvat todella kauniisti eli voi olla tästäkin Crazysta tulee joskus muitakin sukkia.

Koko: miesten 42
Malli: perussukka sileällä kantapäällä, 64 silmukkaa
Lanka: Crazy Zauberball ( 75 g villaa ja 25 g nylonia)
Puikot: 2,5 mm bambut
Kulutus: 70 g

Kerän lopusta valmistuivat junasukat numero ??. Aika monet näitä on tullut tehtyä ja vieläkään en ole kyllästynyt. Ihan pieni mytty lankaa jäi jäljelle.

Malli: junasukka
Lanka: Zauberball kuten yllä
Puikot: 2,5 mm bambut
Kulutus: 25 g

Minulla on kirkkaita Kastehelmi asetteja ja niiden välissä pitäisi olla jotakin, etteivät naarmuta toisiaan. Tämän kesälomahullutuksen myötä ajattelin täytteenä viikoilla virkata pieniä liinasia lautasten väliin. Tässä eka malli ja pikkuliina.

Malli:kirjasta Sue Whiting: virkkaus on helppoa ja hauskaa
Lanka: laatikoistani eli varastoistani löytynyttä vyötteetöntä
Virkkuukoukku: 2,00
Kulutus: 5 g

Kamera pitäisi olla näköjään kuvausvalmiina uintireissullakin. Oltiin Uhoavan kanssa uimassa ja tukkakoskelo pesueineen uiskenteli lähistöllä ja lopulta tulivat ihan laiturimme viereen ja uivat parin metrin päästä meistä. Poikue väsähti uimiseeen ja yksi kerrallaan kiipesivät emon selkään. Eka oli ihan niskassa ja hännänhuippu eli viides miltei emon pyrstön päällä, josta se välillä lipesi veteen. Taas oli kauhea kiire emon selkään ilmaiselle kyydille. Oli se niin hellyttävä näky! Lupasin antaa anteeksi sen, että tukkakoskelot ovat ottaneet toisen laiturimme huussikseen.

10 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Ihastuttavia hullutuksia sinulla! :)

Eila kirjoitti...

Tuo sinipunaharmaavaalanpunainen sukkalanka on TOSI kaunista. Lie jotain kallista lankaa...?

iso gnu kirjoitti...

Aamulla vielä ennnen lomamatkalle lähtöä vilkaisu. ostin langan Titityystä. Sivut eivät ole nyt just toiminnassa,"huoltotöitä". muistaakseni noin kymmenen euron tienoilla. Oli kivaa lankaa neuloa!

Matleena kirjoitti...

Kivat värit tuossa Crazy-langassa kuitenkin! Varsinkin noista junasukista tuli suloiset. :)

Nuo pikkuliinat lautasten välissä ovat tosi mukavat. Minullakin on käytössä muutamia ja olen suunnitellut virkkaavani lisää.

Villasukka kirjoitti...

Ihania sukkia! Tosiaankin, kamera pitää aina olla käden ulottuvilla - tässä yksi ilta kissojen kanssa lenkillä näimme sorsaperheen päiväunilla pienellä kivellä. Isi oli viereisellä kivellä. Kännykuvat ovat sen verran huonolaatuisia, etten taida kehdata niitä julkistaa.

Titityyn sivut uudistuvat eli muistaakseni tiistaina pitäisi avautua.

Päivikki kirjoitti...

Kauniita töitä!
Miullakin on vähän samansuuntaisia ajatuksia neuleiden aloittamisesta tänä kesänä. Miekin jäin rannalle ruikuttamaan Kesäyön hullutuksesta, mutta päätin, että lomalöhöilyn aikana saan aloittaa ihan holtittomasti mitä vain neuleita. Kivaa!

milliini kirjoitti...

Nuo pikkuliinat on tosi kivoja, pitäisi itsekin tehdä omien lasilautasten väliin. Ja olisihan ne sitten kivannäköiset myös kattauksessa niiden kirkkaiden lautasten alla!

Eli on opeteltava oikeasti virkkaamaan tai laittaa äiti töihin...

Nelmi kirjoitti...

Kivaa kun olit käynyt ja jättänyt jäljetkin itsestäsi :)
Kauniita neuleita vai hullutuksiako nämä nyt sitten ovat, ihania värejä. Lapsenlapsen takki on aivan ihana. Kannatti laskea ne silmukat ja kerrokset kun tuloksena oli noin kiva takki ja pieneksi jäätyä sen voi vaikka seuraava pieni periä.
Ihanaa kesälomaa sinulle ja turvallisia reissuja :)

iso gnu kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommenteista!

Mari ja Päivikki:Olen aloitellut taas uusia töitä tällä viikolla ja huomenna olisi tarkoitus kuvata. On ihan kiva aloitella, kun ei ole pakko saada valmiiksi heti.

Eila ja Matleena:Zauberball Crazya taidan ostaa vielä joskus ja tehdä uudet sukat. Junasukat ovat minustakin söpöt.

Villasukka:on se harmi, kun ei ole aina kamera kainalossa. En ole opetellut kännykällä ottamaan kuvia. Olisi varmaan hyvä joskus.

Nelmi: lapsenlapsen vaatteet menevät seuraavalle ihan näinä aikoina syntyvälle pienelle. Tuon neuleen kohdalla hihoja voi jatkaa hyvin. Hihat aloitettu ylhäältä.
Milliini opettele vaan virkkaamaan ja nuo pikkuliinat on kivoja, kun valmistuvat lähes hetkessä.

MysteryKnitter kirjoitti...

Prinsessa siis saa serkun. Jännittäviä aikoja siellä teillä varmasti eletään! Joo, mä olen neulonut ruskeavalkoista nuttua babylle, josta en tiedä, missä hän on tai kenen lapsi hän on. Mutta ehkä hän vielä ilmaantuu.