keskiviikkona, joulukuuta 30, 2009

Vuosi vaihtuu taas...

Vuodet vilahtelevat nykyään tosi nopeasti ohi. Ystävät täyttävät vuosia, joiden määrää täytyy ihmetellä. Kuitenkin he ovat nuoria huolimatta useistakin lapsenlapsistaan! Yhä useampi on osa-tai kokoeläkkeellä tai puhuu tulevista eläkevuosista ja kieltämättä joskus itsekin niitä eläkevuosia ajattelee. Jos silloin saisi lankavuortaan pienemmäksi ja vaatehuoneeseen jotakin muutakin mahtumaan!Sukkia tässä taas on valmistunut oikein urakalla joulunpyhinä ja sen jälkeen. 60-vuotis-lahjaksi neuloin miesten saapassukat ja juhlakalun lapsenlapselle eli pienelle pojanpojalle samoista langoista sukat.

Malli:perussukat ja koot 44 ja 26.

Lanka:seitsemän veljestä
Puikot: 3,5 mm bambut
Kulutus: 145 g + 45 g= 190 gNyt nämä on kaikki valmiina eli toiselle tyttärelle ja miniälle tehdyt huivi ja pipo. Malli oli tämän syksyn Novitassa (numeroa en muista ja lehti on lainassa ystävällä).


  • Malli: Novitan lehti joku numero loppupuolella v.2009
  • Lanka: Tempo
  • Puikot: 7 mm pyöröt ja sukkapuikot
  • Kulutus toiseen huiviin ja pipoon, joita ei aiemmin esitelty 385 g

Kokeilin myös keltaista Nallea ja vuodelta yksi ja kaksi olevaa jotain pörrölangan lopuista. Olisikohan ollut nimeltään Angorina Lux, mikäli sellaista lankaa joskus 80-luvulla oli. Tein silloin tytöille puseroita ja villatakkeja siitä. Monenvärisiä kerän loppuja on vielä tallella. Siis kahdesta eri langasta tuli toosi värikkäät sukat - on jo varattu! Pitänee tehdä loputkin samalla lailla pois nurkista kuljeskelemasta.


  • Malli:perinteinen, naisten koko, 36 silmukkaa
  • Lanka: Nalle ja joku pörrölanka
  • Puikot: bambut 3,5 mm
  • Kulutus: 80 g


Mitähän sitä on tehty tänä vuonna?

Työtöitä, töitä, töitä ja vieläkin töitä on tullut aika lailla tehdyksi. Välillä on meinannut tulla uniinkin ja häiritsemään aamuöitä. Haasteita on monella tavalla riittänyt. Työmatkoja Helsinkiin on riittänyt varsinkin loppuvuodesta ja osa sukista on neulottu junamatkoilla.

Alkuvuodesta remontoitiin talo ja muuten onnistunut remontti, mutta kaikki tavarat eivät ole löytäneet paikkaansa vieläkään. Välillä on hakemassa jotakin vanhasta paikasta ja sitten sitä taas haetaan.

Aloittelin uutta mielenkiintoista ajatustyötä, joka on vienyt oman aikansa. Kotitietokoneen takkuilu on ollut hankaloittamassa asiaa. Nyt minulla on uusi hieno karpalonpunainen, uusi läppäri.

Tärkeätä on ollut perhe, suku ja ystävät. Heidänkin kanssaan on saanut viettää aikaa. Joku pikavisiitti on tehty Länsi-Suomeen vanhempieni luokse. Kaksi lastenlasta ovat suloisia ja pikku-gnu aika puuhakas, joten mummin elämässä on vauhtia! Tämä on tärkeä osio elämässäni!

Järjestötyö vie edelleen aikaani, mutta pääasiassa meillä on ollut mukavaa tehdä yhdessä töitä. Järjestötoiminta vie ja antaa. Tutustuu tosi mukaviin ihmisiin! Suosittelen!

Kuntoani olen kohottanut keväästä lähtien säännöllisen epäsäännöllisesti ja se on antanut voimia jaksaa tiukan rutistuksen loppuvuoden aikana. Vesijuoksu on hauskaa hyvän ystävän kanssa -sen jälkeen sielu ja ruumis voi hyvin.

Lankamäärää on kasvatettu, vaikka on neulottu, virkattu melkein joka paikassa (ystäväni totesi juuri miettineensä mitä outoa oli miehensä syntymäpäivillä- ja se oli, että minä en neulonut!)Tässä jo suunnittelin, että ensi vuonna ostaisin vain kuluttamani määrän lankaa. Tämä on vasta suunnitelma, ei lupaus!

Olen neulonut taas sukkia sukkien perään. Myyjäisten jälkeen jäljellä olevat sukat laitoin Pelastusarmeijan joulupataan! Taas voi aloitella sukkia ja täyttää jemmaani. Olen joskus miettinyt, että pitäisiköhän muuttaa blogin nimi? Sukkalandia on varattu ja samoin Sukkaa pukkaa.... ja Sukanvarsi. No, tuleehan muutakin puikoilta ja kukaan ei tunnistaisi, jos muuttaisin bloginimeni.

Laiska töitään laskee sanoi äitini ja sanoo edelleen. Joten lopetan tähän.

OIKEIN HYVÄÄ JA MUKAVAA NEULONTAVUOTTA 2010!

18 kommenttia:

AnniKainen kirjoitti...

Menee elämä miten menee, mutta aina tarvitaan sukkia, eikös vaan :)

Kaikkea kaunista ja hyvää tulevaan vuoteen!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Onpas kauniit oranssit sukat! Angorina Lyx -lankaa oli tosiaan 70- ja 80-luvuilla. Onnellista Uutta Vuotta myös sinulle!

Villasukka kirjoitti...

Kuten Ravelryssä totesin, parasta tässä kuluneessa vuodessa oli neulebloggaajien tapaaminen ihan oikeasti neuleretriitissä ja monilla messuilla! Oli kiva tutustua, hyvää uutta vuotta!

Eila kirjoitti...

Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja porukallesi!

MariL kirjoitti...

Aivan ihania neuleita! Värit ovat kerrassaan upeita noissa palmikkoasusteissa ja alimmissa sukissa, mutta on vaan komeat nuo harmahtavammatkin sukat. Jatkahan yhtä hienoilla käsitöillä ensi vuonnakin! :)

Pami kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta!

Inka kirjoitti...

Oikein ihanaa uutta vuotta!

-maria- kirjoitti...

Hyvää tulevaa vuotta! Sukat ovat aina tarpeellisia ja niitä on mukava neuloa :)

katja73 kirjoitti...

Mukavaa pohdintaa, on sinulla ollut toimelias vuosi :)
Hyvää ja käsityörikasta uutta vuosikymmentä!

Sinikka kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta sinullekin:)

Piri kirjoitti...

Kovin monessa olet ollut mukana tänä
vuonna. Jatka samaa rataa. Oikein hyvää uutta neulontavuotta!

Scaritsa kirjoitti...

Kiva kooste vuodestasi :). Hyvää uutta vuotta 2010! ... ja lisää sukkia ;).

KristiinaS kirjoitti...

Mukavaa uutta vuotta, lankaisaa ja onnistuneita neuleita valmistukoon.

Marjut kirjoitti...

Oikein neulerikasta tätä vuotta:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva teksti! Ja tietenkin hienoja neuleita. Pikku-gnu on tosiaan "puuhakas"... niin puuhakas ettei puikkoihin ehdi tarttuakaan :D

Tulin vaan vinkkaamaan Ullan mummoextrasta, itse huomasin sen vasta äsken. Sieltä löytyy yksi kovin tuttu ohje ;)
http://www.ullaneule.net/mummo09/

-Uhoava- (ei löytynyt salasanaa tähän hätään)

Seijasisko kirjoitti...

Kiva katsasus vuoteesi.Paljon olet kerinnyt kaikenlaista. Vesijuoksu on mullakin se ykkos liikuntalaji.Kohta lähden taas Raksilaan vakiolenkkini 800-metria juoseemaan.
Haastan sinutkin sytomyssykeräykseen!kts.blogini

famu kirjoitti...

Kiitos mieltäni lämmittävistä toivotuksista.Toivon Sinulle oikein monipuolista,innostavaa ja antoisaa uutta neulevuotta.

MysteryKnitter kirjoitti...

Angorina Lyx, yes. I have heard of such a yarn. Just keep knitting one ball at a time. They will end when the time is right.