torstaina, elokuuta 23, 2012

SNY 2012, sukkia


Eka kertaa olen mukana Salaisessa neuleystävässä ja jännityksellä odotan, mitä syksy tuo tullessaan. Saan ja myös lähetän jollekin paketin kerran kuussa. Sitten ihan lopuksi paljastuu, kuka on ystäväni ja samoin ystäväni saa tietää, kuka hänelle on lähettänyt paketteja. Eka paketin sisältö jo mietityttää, mutta vielä on aikaa saada se kasaan ja lähettää.
 
Eilen postilaatikossa oli SNYni lähettämän kuvakortti aiheeseen sopien: lankakerä. Hän toivottti oikein antoisaa neulesyksyä! Se on hyvä toivotus neulojalle! Kiitos SNYni!


Sukkia on valmistunut, vaikka Sukkasato on vielä edessäpäin. Luulen, että intoa riittää siihenkin vielä. Jonakin vuonna kävi kyllä niin, että Sukkasadon aikaan neulotutti lapasia. Nyt olen neulonut pientä  nuorimmalle sukupolvelle, mutta postaan niitä sitten kerralla enemmän. Tällä kertaa sukkia taas, joita teen aina ja nyt on kai 41 paria valmiina tälle vuodelle. Tänään tapasin nuoren sukulaisnaisen ohimennen kaupungilla ja hän lupasi tulla valitsemaan sukat. Niinhän se on kuten hän totesi, että sukille on aina tarvetta. Tulevat valitsemaan joku viikonloppu. Osa on mennyt lahjoiksi ja osa mennyt hyväntekeväisyyteen, mutta on niitä vielä kotona valmiina. Poikien harmaita sukkia on toivottu ja niitä aloittelen sitten Sukkasadon myötä. 
Pitsisukkia osaan tehdä melkein unissani. Kerttuja en ole tehnyt aikoihin ja kuvittelin taas osaavani. Katselin telkkaria, juttelin ja sivusilmällä katsastin ohjetta, joten ei siitä taaskaan päässyt purkamatta!  Kesällä vein terveisiä 91-v Kerttu-tädille bloggaajien neulomista sukista ja erityisesti Lankapirtin  Matleenalta. Mitäpä me kuulumisten lomassa muutakaan, kuin katsoimme puikoilta valmistuneita ihanuuksia. On se Kerttu-täti minullekin tehnyt ihanat lapaset (en ole raaskinut käyttää) ja miehelleni sukat.Valkoiset Kertut ajattelin tehdä Sukkasadon aikaan.
Tweed-langasta neulotut sukat ovat nyt itselleni.

Sukat vasemmalta oikealle:
 

Malli: Pitsisukat
Lanka: 7 V Raita, poistuva väri
Puikot: 3,5 mm
Koko: nainen
Kulutus:90 g

Malli: Kerttu
Lanka: 7 V
Puikot 3,5 eeben
Koko: L, 39-40
Kulutus: 95 g

Malli:perussukka
Lanka: Novita 7 V Tweed
Puikot: 3,5 mm
Koko:39-40
Kulutus: 90 g

Huivin tein "vahtikoirallemme", kun joku oli mystisesti vienyt edellisen huivin. Huivin tein sukkalankojen lopusta ja painaa ihan kokonaista 10 g.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa, että posti tuli perille :) Kauniita sukkia olet tehnyt, itsellänikin yhdet pitsisukat parhaillaan puikoilla. Olen tässä iltana muutamana lueskellut blogiasi ja miettinyt mitä sinulle lähettäisin tässä syksyn aikana.

T. SNY:si

iso gnu kirjoitti...

SNY: Ilolla ja jännityksellä odotan syksyä ja lähetyksiä. Se on kutkuttavaa!

Susu kirjoitti...

Sukkia tosiaan tarvitaan aina! Kivoja on puikoiltasi putkahdellut. Mulla on kertut aina vaan kokeilematta ja sukkasadon ilmoittutumisaikakin hujahti ohi huomaamatta... No kiva seurata muiden sadonkorjuuta ilman paineita:-)