lauantaina, heinäkuuta 19, 2014

Minilomanen

Tämän kesän lomamatkan piti suuntautua Lappiin ja Pohjois-Norjaan. Kesäloman suunnitelmat ovat muuttuneet moneen kertaan ja monesko suunnitelma on menossa, en muista. Tuo ei haittaa mitään lomalla, kun on mahdollisuus muutella päivän järjestystä. Työssä on kuitenkin tiukka aikataulu. Mökin remontti aikaistui heinäkuun alkuun. Mökki on saanut uutta pintaa sisäpuolelle. Sauna on hieno ja uusittu.


Tuvan lattia on maalattu. Remonttimiehet eivät halunneet maalata kattoa, mutta ei ole kylläkään tarvetta. En laita ennen-kuvia. Tuo valkoinen seinä oli vaaleaa tiiltä tummin rappauksin. Kaminan paikalla oli iso ei-varaava takka erilaisin terävin kohdin, joilta varjelimme lapsenlapsia mitä mileikuvituksellisemmin suojin. Takan rohjake vei pienestä saunamökin tuvasta turhaan tilaa. Voi miten olen tyytyväinen! Nyt on jo rakennuspölyt pesty pois tuvasta ja huonekalut kannettu ja enää hienosäätöä.


No siitä minilomasesta! Kävimme Hesassa juhlimassa 5 v synttäreitä ja maanantaina jatkoimme matkaa kohti Turkua. Tutkin tarkkaan reittejä Helsinki-Turku ja osuuko miten Salo tuohon väliin. Ihmeekseni puoliso suostui pieneen muutokseen suorimmasta reitistä ja keikkautimme auton nokan  Anjalin Lanka- ja Käsityöliikkeen eteen Salossa. Oli pikavisiitti, mutta päätarkoitus oli tavata blogituttava Susun silmukoista. Vähän jännitti että onko hän paikalla, mutta laskeskelin, että jos perjantaina on ollut etäpäivä töistä, niin maanantaina on paikalla. Voi miten hauska tavata näitä virtuaali-tuttuja livenä! Kiitos vielä! Kiitos kommentista!.  Jos osun lankojen kanssa yhteen, niin lankojen ostaminen sujuu tosi mallikkaasti  minulta. 825 g laskin kuvauksen yhteydessä. Ainoa ostoslistan asia oli pyöröt kuvan oikeassa alareunassa. Ai niin, olin miettinyt Susun silmukoissa näkemääni kevyttä hartiahuivia äidilleni. Ohje ja langat ovat keskellä. Siitä sitten, kun olen saanut valmista.

Mutta se Turku! Se olikin lähinnä hotellihuone-keskeinen lomanen. Onneksi oli hyvä hotellihuone. Tämä mummi näet nitkautti selkänsä ja kävely oli hankalaa ja kivuliasta. Muumimaailma jäi näkemättä, kun mummi ei pystynyt kävelemään. Onneksi lapsenlapset pääsivät sinne vanhempiensa kanssa.  Onneksi on hellettä, kun sukkien laitto on tosi hankalaa tai mahdotonta.  Nyt ollaan kipujen kanssa jo voiton puolella.

On KYHäilyjä neulottu eteenpäin. Niistä seuraavalla kerralla.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihana sauna ja tuo vaalea lattia ja seinä kyllä huoneessakin raikastaa. Kyllä teidän nyt kelpaa lomailla :)
Mukavaa kesän jatkoa ♥

Osakainen kirjoitti...

Hieno sauna ja kutkuttavia lankahankintoja.

Susu kirjoitti...

Voi kurjaa ettet päässyt muumimaailmaan! Toivottavasti voit jo paremmin.
Oli toissaan kiva tavata ihan nokitusten! Mukava yllätys! Nyt on aikomus etäillä uesampi päivä peräkkäin mut saapa nähdä miten käy... Terveiset myös kuskille - tosi mukavaa, että hän suostui poikkeamaan. Ennen Salo oli tosiaan matkan varrella Hesan ja Turun väissä, mutta uuden moottoritien myötä sinne pitää ihan oikeasti poiketa.
Voi miten ihana raikasta ja valoisaa on remontin jälkeen! Hyvää lomanjatkoa!

MysteryKnitter kirjoitti...

Hieno tupa ja sauna! Tulee vähän mieleen oman, jo edesmenneen äidinäitini koti, jonka äidinisäni rakensi. Sen sauna on nimittäin vähän samanlainen, mutta ei noin moderni. Suihkua siellä ei ole. Vesi kannetaan järvestä saunaan. Talossa on sentään juokseva vesi.