lauantaina, heinäkuuta 29, 2017

Pikkuisen valmistuneita

 Tiskikukkia neuloin kaksi kappaletta KYHäyksen aikana. Tässä toinen, oranssi tiskiliina, on lennähtänyt terassin kukkalaatikkoon. Ostan kesäkukat yhdeltä kesäkukkia myyvältä puutarhalta ja mökin kukat jäivät viime tippaan ja paljon ei ollut enää silloin valinnanvaraa. Niin edulliset vahvat pinkit miljoonakellot pääsivät laatikoihin kukkimaan ja sateisesa kesästä huolimatta ovat kukkineet tosi vähäisistä mökkikäynneistä huolimatta. Paitsi nelivuotias lapsenlapsi on sitä mieltä, että väri on fuksia. Taitaapa olla oikeassa.

 Vielä on kesken yksi tiskiliina ja tässä muut valmistuneet terassi kaiteella riippumassa. Tiskikukkia on kaksi , oranssi ja turkoosi. Molempien lankana on Hjertegarnin Bommix Bamboo ja 4 mm pyöröillä neuloin. Malli siis Tintin blogista.
Vaalea roosa keskellä on omasta päästä neliskanttinen ruutuina oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Lankana oli Hjertegarnin Blend Bamboo ja puikot 3,5 mm pyöröt. Kulutus liinoihin oli 32 g + 25 g ja 34 g eli 91 g.

 Pitsisukkia menee sen verran, kun viitsin tehdä. Tässä punaiset ja turkoosit naisten pitsiukat ulkoilevat Päijänteen rantamaisemissa saaressa. Ohje blogissani. Lankana oli Seitsemän Veljestä ja tavan 3,5 mm bambut. Kulutus  oli 98 g kumpaankin pariin eli yhteensä 196 g.

 Lastensukat lepäilevät sammaleisella kivellä ja kiviä Päijänteen saaresta löytyy. Alimmat sukat ovat Seitsemän veljestä langasta  ja koko n.34. Kulutus oli 67 g.
Kauniin raitaiset ovat Regian Stripemania color -lankaa 3mm:n cubics puikoilla. Näiden koko on 36/37 ja kulutus oli 64 g.

Lopuksi vielä ensi vuotta varten yksi ampparipesä. Tein tuollaisen pienen navan tai mikä lie ja siitä olemme naulanneet katonrajaan. Yksi on mökin terasilla ja kaupungissa muut. Amppareita ei ole ollut, mutta kimalaisia on ollut onneksi pihapiirissä. Ovatko valepesät tehonneet vai eivät? Vai onko kylmä kesä kangistanut ampparit terasseilta pois?   Tehoaisivat siihen ainoaan rusakkoon, joka liikkuu pihapiirissä. Rusakkokanta on romahtanut kiitos takametsän ilveksen! Kaikki papuni menivät rusakon suuhun,15 cm:n tyngät varsista jäljellä. Ottaa päähän, kun peräti kasvatin taimet itse. Sileälehtinen persilja oli kelvannut, mutta ei tavallinen persilja. Mäkin olisin halunnut itse käyttää sileälehtistä.

KYH-lista 20171.   Sukat Regia colormania, lapsi, valmiit
2.  Hartiahuivi, Ito Sensei, WIP
3. Junasukat, Hjertegarn Safari seepra-langasta,valmiit
4.  Oranssi tiskikukka, valmis
5.  Lasten sukat, 7V, valmiit
6.  Turkoosit pitsisukat, valmiit
7.  Tiskiliina, valmis
8.   Turkoosi tiskikukka, valmis
9.   Rinsessa-kämmekkäät
10.   Ampiaispesä, valmis
11.   Ampiaispesä, valmis
12.   Sinivalkoiset sukat
13.   Miesten villasukat
14.   Vaalean roosat junasukat, valmiit
15.   Punaiset pitsisukat, valmiit
16.   Auri-huivi
17.   Väinämöinen,Eiku-sukat
18.   Lapaset, 7 V Polaris
19.   Tiskiliina
20.   Junasukat jämälangasta, valmiit
21.   Junasukat, Väinämöinen, valmiit
22.   Kolmiohuivi lapsenlapselle , valmis
23.   Earnest Cardigan, WIP
 
Eli lisää valmistuneita  8. Valmiina 14/23. Pari ehkä vielä valmistuu, mutta kesken jää.

3 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Paljonhan olet taas saanut tehtyä - ja kauniita.

iso gnu kirjoitti...

No, osan sain tehtyä. Mutta kesälle sattui niin paljon muuta hommaa, mihin tarvittiin käsiä ja aikaa.

MysteryKnitter kirjoitti...

Nättejä neuleita! Ikävä juttu tuo rusakkojuttu. Toivottavasti ilves pitää rusakot kurissa.