tiistaina, lokakuuta 01, 2019

Tylsä kuva

Tämä ns. Etiopian nuttu oli yksi KYHäilyn töitäni. Eilen illalla ja tänään aamulla neuloin loppuun ja päättelin. Nuttu lähtee muiden nuttujen kanssa kohti Tansaniaa huomenna.Olen neulonut aika lailla kaikenlaista vähän sitä ja vähän tätä. Kasa sukkia ja lapasia on päättelemättä. Yhdestä huivista puuttuu reunus ja muu viimeistely, pipo on yli puolivälin. Pipo on tylsää sileää oikeaa ja pyörönä loopaten. Sen olen säästänyt auto-käsityöksi. Yhdet joululahjasukat pitkälti neuloin junamatkoilla käydessäni päivän reissulla Hesassa kokouksessa.Joululahjasukkia on päättelyä vaille valmiina ja parit lapaset . Kolmannet on varret tehty ja toiseen aloitettu kirjoneule, jonka eilen illalla tapamisessa neuloin väärin ja nyt odottaa purkaminen. Tietenkin yksi briossihuivi pääsi aloitukseen reilu viikko sitten. No, siihen tarvitsee keskittymisrauhan ja on ollut kaikenlaista touhua. Omenasouvi alkaa olla loppusuoralla.

Mutta tämä nuttu sitten. Woolin jämiä ja Nallen jämia. Lankavarasto pieneni ihan 73 g.

Enemmän sain varastoani tyhjennettyä, kun erilaisia jämäkeriä ja nöttösiä ja muuta lankaa kasasin tutulle. Hän ohjaa Unicef-nukkien tekoa ja sinne tukaksi ja erilaisiksi neuleiksi. Yksi kasa toiselle ystävälle toisenlaisten nukkien hiusten tekoon. Jotakin vein kirppiksellekin. Varastoni tyhjeni sen takia reippaat kymmenen kiloa. On sitä lankaa silti, että vielä neulottavaa on. Olen lankaa tänä vuonna ostanutkin lähinnä suunnitelmallisesti joihinkin töihin.

Muuten viime postauksen sukat ovat nyt miehelläni, ei kuulemma haittaa varsien eri pituus. Ei kukaan huomaa.

8 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Sehän löytyikin sitten läheltä käyttäjä noille edellisen postauksen sukille! :)
Ollaan niin erilaisia neulojia, sinä teet monia töitä rinnakkain ja minä yleensä vain yhtä, korkeintaan kahta yhtä aikaa. Ja päättelen aina saman tien kun saan valmiiksi. On niin mukava nähdä työ täysin valmiina. Mutta jokainenhan "taaplaa tyylillään" tässäkin asiassa. :)

iso gnu kirjoitti...

Matleena:Oli kiva kun löytyi halukas ottamaan sukat.
Mulla on eri tilanteisiin eri neuleita. Eilen luulin pystyväni neulomaan kirjoneuletta illalla muiden kanssa. Ei onnistunut, sain purkaa kaiken. Tarvin yksinäisyyden joihinkin neuleisiin ja sitten on telkkarineuleita. Tai sitten oeln niin kärsimätön ja kyllästyn samaan. ;)

Liisan kotona kirjoitti...

Oletpa sinä ollut ahkerana ja saanut paljon aikaan. Minä teen yleensä vain yhtä työtä ja päättelenkin langat heti työn edistyessä. Päätteleminen on se inhottavin vaihe työssä. Mukavaa alkavaa viikkoa :)

Iso Gnu kirjoitti...

Liisa:kiitos! Me ihmiset olemme niin erilaisia. Nyt kun syyslomalaisia on talo täynnä, niin monimutkaisemmat työt odottavat vuoroaan. Neulon ihan perussukkaa jossain välissä. Vastaukseni on viipynyt, ollut muka kiireitä.

Olifantti kirjoitti...

Kauniit värit ja söpö pusero.

iso gnu kirjoitti...

Kiitos Repu!

Kutookutoo kirjoitti...

Voi miten kiva kun sukat löysivät ymmärtäväisen kodin :). Ihanat värit etiopiannutussa.

iso gnu kirjoitti...

Kutookutoo: Kiitos! Nutttukin on jo pienen nappisilmän päällä Tansaniassa.