lauantaina, lokakuuta 10, 2020

Toinen tusina

Sukkia on taas valmistunut pidemmän ajan sisällä tai noin kolmen viikon ajalta. Vielä on kyllä joululahjasukkia melkoisen monta paria valmistumatta. 


Ensin junasukat, joiden ohje ja ohjeen takana oleva tarina löytyvät  TaitoEtelä-Pohjanmaan sivuilta.
Vasemmalla olevat sukat ovat luonnonvalkoisesta Venlasta ja lankaa kului 25 g. Sinisävyiset sukat ovat ohutta Fabel-lankaa ja lankaa kului 27 g. Vitivalkoiset ovat Babyull Lanett -lankaa ja sitä meni 32 g. Valkoisten sukkien kuvaaminen on hankalaa kuten mustienkin.


Miesten sukat loppuvat aina ja niitä pitäisi neuloa varastoon. No, nämä olivat nopeat neulottavat 7 V-langasta ja 3,5 mm puikoilla. Lankaa kului 143 g. Siis on todettava, että Novitan uudet 100 g kerät ei riitä mihinkään. Seuraavaksi pitäisi neuloa aikuisten sukkia 2,5 mm puikoilla eli ne valmistuvat hitaasti. Kolmen viikon päästä tuskin tulee kolmatta tusinaa sukkaa eli kuutta paria. Sitä paitsi olen nyt neulonut pitkää villatakkia itselleni ja se on ihan alkutekijöissään.


Yhdet säärystimet Jonna Nordströmin mallilla ja pariksi JonMinit valmistuivat valkoisesta, harmaasta ja tumman vihreästä  Seitsemän Veljestä-langasta.  Ylemmässä kuvassa vihreä on lähempänä oikeaa ja alakuvassa näkyvät säärystimet paremmin. Lankaa kului säärystimiin 167 g ja sukkiin 70 g.


  Titityyn ulko-oven viereen on ilmestynyt kaksi upeaa istutuslaatikkoa ja istutukset. Oli pakko ottaa kuva.


Lankakauppa Titityy illan valaistuksessa.


Lokoisaa lokakuuta! 

Huolehtikaa turvaväleistä, maskeista ( jos tautisi eivät estä käyttämästä) ja käsien pesuista!

8 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Taas niin hieno "sukkasaalis" sinulla! Minustakin nuo 100 g:n kerät 7Veikkaa ja Nallea ovat turhan pieniä. Nyt joutuu ostamaan aikuisen sukkia varten 2 kerää, siis 200 g, ja siitä jää turhan iso jämäkerä.

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Matleena! Olen yrittänyt jättää langan erä- yms numerot loppukerän sisälle, jos sattuisi samaa erää. Olen nyt ostanut 200 g eli 2 kerää. Harmittaa!

Liisan kotona kirjoitti...

Voi että miten ahkera olet taas ollut. Kun niitä oli niin monet jo tuossa edellisessäkin postauksessasi. Todella kauniita sukkia. Mukavaa viikonloppua <3

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Liisa! Eläkeläisenä ja koronankin takia ehtii kuitenkin aina välillä istua ja neuloa puikollisia vähän väliä. Telkkaria katsoessa neulon aika usein. Hyvää viikonloppua sinulle!

Ricchan kirjoitti...

Nuo junasukat on kyllä aina aivan ihania <3

Iso Gnu kirjoitti...

Ricchan olen samaa mieltä. 😊

Olifantti kirjoitti...

Hienoja sukkia taas. Minähän ostan aina kaksi kerää, jotta voin neuloa kahta sukkaa samaan aikaan. En ikinä saisi sukkaparia aikaan, jos olisi yksi sukka valmis ja pitäisi aloittaa toinen samanlainen.

Iso Gnu kirjoitti...

Repu: Kiitos! Olen tehnyt yleensä sukat peräkkäin. Vain ainoastaan jämälangoista tehdyt olen tehnyt samaan aikaan. Niin ja joskus yhteisneulontajutut. Viimeksi tein lapasia yhteisneulonnassa ja yhtä kerrallaan ja nyt on yksi lapanen valmiina. :D siis olisi kannattanut tehdä kahta kerrallaan.