sunnuntaina, joulukuuta 27, 2020

Jouluviikolla valmistuneita

Eihän se sukkien teko niihin joululahjasukkiin loppunut. Valmistui vielä ennen joulua muutama pari. Joulupaketti lähti ajoissa kohti pääkaupunkiseutua.


Ei mitään hätää, vaikkei näin korona-aikaan kaupoissa viitsi kuljeksia. Toisaalta ei viitsi tilatakaan postitse. Lankaa löytyy varastoista ja hyvä niitä onkin vähentää. Nämä ovat neulottu Seitsemän veljestä Polkka sinisävyisenä. 13 s puikolla ja suht pitkät varret. Tässä kerässä oli vielä 150 g, vanhoja varastojani. Lankaa kului 98 g. Ei olisi saanut samanlaisia, jos olisi ollut 100 g kerä. Välistä kerin pois , jotta pääsin aloittamaan raidat samanlaisina.


Junasukka-varastoni alkoivat olla olemattomat ja pitänee neuloa niitä välitöinä. Toisaalta myös junasukkia varten kertyneet langat eivät mahdu enää niille varattuun laatikkoon. Pakkohan niitä on neuloa. Tein tässä syksyllä kahdet junasukat; vaaleanpunaiset kummipoikani tytölle ja  valkoiset tilauksesta. Molemmista jäi vähän lankaa ja tein nämä. Alun perin tein ekaan sukkaan jalkaterään kolme vaaleanpunaista raitaa, mutta sitten ei riittänytkään toiseen kuin yksi raita ja purin ja nyt molemmisssa on kaksi raitaa jalkaterässä. Valkoista jäi pieni kerän nöttönen. Lankaa kului 32 g. Lankahan oli  Sandnes Garnin  Baby Ull Lanett.


Neuloin lastenlapsille (neljälle pojalle) palkkiraitasukat. Malli on kiva ja saa hyvin kulutettua Maija-lankojeni varastoja. Mistään ei saisi kokonaan sukkia, näin ne tulee kulutetuksi. Opettelin tekemään raitojen värin vaihtumiskohdan tasaiseksi. Susun blogissa kävin ja sain Susulta kirjalliset ohjeet. "  Neulo värillä 2 ensimmäinen kerros. Kun aloitat kakkoskerroksen, niin nosta värillä 1 neulottu kerroksen eka silmukka puikolle ja neulo värit 1 ja 2 yhteen. Kuulostaa hassulta mut se toimii!  
Susu  kiitos , se toimi! Siis Maija-lankaa kului  83 g. Nämä ovat kokoa 38.


 Tässä kaikki kolme paria vitivalkoisella lumella, mutta kamera on muuttanut vähän väriä. Meillä on kaunista ja lumista. Nyt on jo vähän enemmän.


Hyvää loppuvuotta!

5 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Eihän se sukkien tarve jouluun rajoitu joten hyvä niitä on neuloa pitkin vuotta. Näyttää lankojenkin hinnat nousseen, hyvä vaan että on varastoa mitä käyttää nyt pois. Sukkien tekoa minullakin työn alla. Täytyis nyt vaan muistaa tuo Susun hyvä neuvo raitojen tekoon.

Iso Gnu kirjoitti...

Sude: näin on sukkia aina tarvitaan. Hyvin ovat kelvanneet sukat. Hyvä tuo Susun neuvo.

Matleena kirjoitti...

Mukava pohja ensi vuoden sukkakasallesi, näistä on hyvä jatkaa. Minulle tämä Susun ohje oli uusi, olen kai huonosti lukenut hänen tekstinsä, mutta nyt nappasin sen muistiin ja testaan heti ensi tilassa.
Vielä on yksi päivä tätä vuotta ja sitten aloitetaan uusi. Kaikkea hyvää ensi vuonna sinulle ja läheisillesi!

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos samoin Matleena! Kaikra hyvää tulevalle vuodelle!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kauniita sukkia! Olet kyllä tuottelias :)