tiistaina, kesäkuuta 15, 2021

Valmista on

On valmistunut sukkia ja pääteltykin jo ajat sitten. Tänään Vieno-myrskyn (meillä toistaiseksi tuulee reippaasti) aikana kuvasin ulkona. Eka kuva otettu kivillä. Kivet on vaan niin kauniita.


Tässä on kolme paria sukkia sukkalaatikkoon tai oikeammin keskimmäiset on jo varattu. Vasemmalta oikealta sitten esittelyt:

Ekat sukat on ikivanhaa varastoani: Regian Candycolor 4-ply ja looppasin. Ovat kokoa 39 kaiketi. Sukat ovat kapeat, kun ei jälkikasvu haluaa napakat sukat. Lankaa kului 66 g.

Hempeät raitasukat ovat uutta lankaa, jota ostin Titityystä. Raidoittuva lanka on Sheepjes Downtown Baker´s Corner (200 m / 50 g | 75 % superwash-merinovilla 25 % nylon | 4. Fingering).
Lanka on ihanan pehmeää, mutta tarkkaa neulottavaa löyhäkierteisenä. Puikot 2,5 mm pyöröt. Näihin yhdelle teinille kelpaaviin sukkiin kului 64 g. Olisivat kelvanneet toisillekin. Nyt näyttää pastellit olevan mieleisiä. Mutta tosiaan huomattavasti mukavampi neuloa kuin musta lanka.

Vihreät sukat on vanhat tutut Kerttu-sukat, joiden ohje on reunapalkissa. Lankana on Seitsemän veljestä ja sitä kului 96 g sukkiin.


 Mikkeli-lapaset ovat olleet jo jonkun viikon valmiina. Viikko sitten olivat kylvyssäkin. Ovat isohkot lapaset, siihen nähden peukalo kapeahko. Katsotaan käykö jollekin ja haluaako joku. Vai pitääkö vielä peukku neuloa uusiksi. Lankana oli Paksu Pirkka-lanka ja puikot 3 mm. Lankaa kului 109 g. Ohje löytyi ET-lehden nettisivuilta. Siellä on muitakin maakunta-lapasten ohjeita. Ajattelin neuloa useammat maakuntalapset tänä vuonna. Osin tarkoituksena saada pois Pirkka-lankojakin.


Kaksi samanlaista kuvaa. Toisessa toinen lapanen päällimmäisenä ja toisessa toinen. Heti huomasin virheen -tai saattaahan niitä olla useampiakin. Löydätkö sinä?
 

 Pihassa on paljon kukkivia tällä hetkellä. Katsotaan mitä Vienon jälkeen. Päivänlilja on yksi suosikeistani.

Ihanaa kesäistä viikkoa kaikille!

5 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Vaik kuin tarkaan yritin etsiä niin virhettä en nähnyt, mutt toi alempi kuva on pikkusen suttunen niin ei kaikki silmukat erotu, heh-heh;)
Tuota Sheepjesin lankaa tarvii kyll ostaa sit ku taas sukat meinaan neuloa. Ei just nyt mahdu ohjelmaan.

Sude kirjoitti...

Kauniit ovat lapaset. En voi kuin ihailla ihmisiä jotka tuommoisenkin kirjoneuleen taitaa.

Repu kirjoitti...

Minäkin tiirasin huolella, enkä virhettä löytänyt, joten ehkä ei kannata huolestua. Olen usein törmännyt liian pieniin peukaloihin. Ehkä ihmisten peukalot on erilaisia. Minulla on tukevat.

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Sheepjesin lanka on nättiä. Minä en huomannut lapasissasi mitään virheitä, josko ne huomaa vain neuloja itse :)

Iso Gnu kirjoitti...

Virhe on ylemmässä kuvassa: alemman tähden kolmannessa sakarassa alhaalta vasemmalla yläreunassa yksi silmukka on sininen, kun pitäisi olla harmaa. :)
Hyvä, kun ette huomanneet.

Kristiina:Ihan hyvä kun ei huomaa. Sheepjes on ihanaa pehmeää ja kivat raidat.

Sude:Kiitos! Joku virkkaa ihania eläimiä ja mun taidot ei riitä siihen. Kirjoneule musta vaatii kärsivällisyyttä, aina joku tahtoo jäädä kesken.

Repu:Mullakin on paksut. Sopi hyvin miehelle, paitsi peukut vähän tiukahkot.

Vanuttunut villasukka: Sheepjes on nättiä raitalankaa. Ostin toisiinkin sukkiin tätä punaisen säyinä.