keskiviikkona, maaliskuuta 15, 2023

Jotenkin hankalaa

Välillä pitää yrittää oppia jotain uutta tekniikkaa. Englantilaisissa sarjoissa olen nähnyt  neulottuja, poimuilevia pannumyssyjä. Sellaista rupesi tekemään mieli teekannun päälle ja vielä lahjaksi.


Eka lappu oli liian kapea ja siitä olisi tullut siihen ajateltuun teekannuun ns.makkarankuori. Päättelin ja jätin sellaisenaan ja se toimii pannunalustana.

Takaa neule näyttää tältä. Molemmat langat kulkevat neuloessa joko takana tai takana ja neulotaan aina oikeaa. Eka palassa oli 77 silmukkaa, 7 silmukkaa yhdellä värillä vuorotellen. Napakasti sai vetää, että alkoi poimuilla. Paksua ja lämmintä on.


Sitten vaan kehiin uusi yritys ja silmukoita reilusti lisää eli yhteensä 126 s ja samoin 7 s kummallakin värillä.  Kaksi suoraa kappaletta neulottiin ja saumat tuli sivuihin ja aukot jäivät nokalle ja kahvalle.  Lankana on Markus Companyn väreinä Pale Peach ja Steel gray. Suunnitellulle pannulle oli vähän liian iso. Teki mieli heittää nurkkaan. Lankaa kului pannumyssyyn 189 g ja pannun alustaan 53 g.


Kiire tuli ja tein pikatupsun, joka oli ihan ruma. Mutta tässä seuraavaksi kerraksi pitää tehdä toinen tupsu ja teen sen mustasta langasta ja isomman. Suunnitellulle pannulle oli vähän liian iso. Teki mieli heittää nurkkaan. No, onpa olemassa teen juojilla useampi pannu. Kaksi vika kuvaa on isommalla pannulla. Miltä on tuntunut käytössä, en vielä tiedä.

Sitten vielä meni alkuviikosta heittämään miehen pipon hienopesuun tummien urheiluvaatteiden kanssa. pipo huopui hyvin, aina ei huovu, kun oikein yrittää jotain suunnitellusti huovuttaa. Eipä mahdu kenellekään. Ei voi mitään, ehkä sitä sitten taas tehdään uusi pipo. Tälle huovutetulle pipolle tuli vinkkejä neuletapaamisessa. Paras oli ruukunsuojus pääsiäisen narsisseille ja se taitaa toteutua.
 

Edit: pannumyssy ja -alusta menevät Lankapaastoon. Eli 242 g.

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Oi voi. Eikö piposta saisi pienen pannun lämmittäjän? Hyvä syy neuloa uusi pipo.

Puikoillanikin kirjoitti...

Pannumyssy on oikea retrokäsite. Eivät nuoremmat taitaisi tietää, mikä se on, jos heiltä kysyttäisi.
Voisiko huopuneesta piposta leikkelemällä tms. saada patalapun?

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: Tuo pannun lämmittäjäkin on hyvä idea. Aina löytyy syy neuloa uutta. ;)

Puikollanikin: Mulla on uein kesällä käytössä vanha pannumyssy, kun nostan kahvin ulos elei ole termoksessa. Patalappukin on hyvä idea. Katsotaan, mitä siitä tulee.

satunNainen Paula kirjoitti...

Onpa hauska, saa hyvälle tuulelle!!

Iso Gnu kirjoitti...

Paula: kiitos!

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

No, nyt on pannulla hauska lämmitin. Voisikohan tuolla tavalla tehdä myös pipoja..?