torstaina, syyskuuta 07, 2023

Lopulta puikoilta

Lopulta Lautturi-kauluri valmistui. Neuloin viime talvena puseron Leeni Hoimelan Urban Knit kirjasta ja ohje oli hyvä. Leeni Hoimelalta ilmestyi toinenkin kirja Urban Knit Easy/Iisi. Ostin kirjan suomeksi ja useampi malli houkutteli, mutta aloitin tämän kaulurin.


Yksi kuva ja ei edes hyvä. Neuleen kanssa oli kaikenlaista sähläämistä. Huvitti, kun edellisestä kirjasta neulostussa ei ollut mitään ongelmaa ja tästä iisi-kirjasta oli.  Takuttuaan se jäi korin pohjalle. Viime viikolla se osui käsiin ja eipä puuttunut enää muuta kuin reunus ja etukappaleesta pari kerrosta. Lopulta Lautturi-kauluri valmistui. Langat ostin tasan vuosi sitten. Merinosukkalanka on Skein Queen värissä Dream Cloud  ja toinen lanka Isagerin silkkimohairia värissä 41,savunsininen. Lankaa kului 106 g.

 
Vähän epäselvä kuva, mutta eiköhän siitä selvää saa. Nauhuksissa on siis ollut perhosia tänä kesänä kuten aiemminkin. Tämä kuva on otettu ennen sadejaksoa. Eka kerran näin amiraaliperhosen. Tässä kuvassa se on kuitenkin terassin kaiteella.


Pihlajissa on uskomattoman paljon marjoja, mutta on meillä omenoitakin. On tuoremehua teetetty mehuasemalla. Olen tehnyt hilloa ja omenapaistosta, omenavispipuuroa ja on syöty ja viety lasten perheisiin, naapureille ja ystäville. Vielä urakka jatkuu.


Hesassa ollessa aloitin taas jämälankaraitasukat, nyt punaisen ja keltaisen sävyissä. Jatketaan taas , kun ollaan siellä paikalla. Täällä kotona on eri sukkia tulossa ja se yksi neulepusero odottaa hihoja.
 

9 kommenttia:

Saukkis kirjoitti...

Upea pihlaja marjoineen. Neulekerhossa juuri katsottiin Lautturi-kauluria mahdollisena kaulurimallina. Se näyttää mukavan istuvalta. T Saukkis

Puikoillanikin kirjoitti...

Tänä vuonna on erityisen paljon pihlajanmarjoja ja ilmeisesti omeniakin. Vaikuttaa, että perhosetkin ovat jotenkin lisääntyneet. Olen nähnyt paljon kuvia ja itsekin huomannut niitä liitelevän vähän siellä sun täällä. Ymmärtääkseni se on ilmaston paranemisen merkki.
Kivat jämälangat olet bongannut sukkiin. Kauluri pysyy käytössä varmaan paremmin paikoillaan, kuin sellainen pienempi versio.

Iso Gnu kirjoitti...

Saukkis: Ainakin kauluri kelpasi heti yhdelle lapselle, siis aikuiselle. ;)

Puikollanikin: joo on ollut omenia ja jakamisesta huolimatta alkaa omenia tulla melkein korvistakin ulos. :)
Jämälangoista tulee kivoja sukkia. Kunhan nuokin valmistuvat, kun harvakseltaa Hesassa käydään.

Sude kirjoitti...

Katsoin ensin että onpa erikoinen sukkaneulomus, mutta siinähän onkin kaksi aloitusta päällekkäin =) Tuo onkin hyvä tapa niin näkee mihin asti lanka piisaaja saa samanlaiset.

Iso Gnu kirjoitti...

Sude: noita jämälankasukkia neulon yleensä molempia sukkia yhtaikaa. Saa langat käytettyä loppuun ja toisaalta saa sukista samanlaiset.

Hepsi kirjoitti...

Kivannäköinen kauluri ja varmasti lämmin! ❤️

Iso Gnu kirjoitti...

Hepsi:kiitos! Meni lämmittämään jälkikasvun kaulaa.

KristiinaS kirjoitti...

Nyt oon kyll kade noista pihlajanmarjoista. Mulla ei ole tässä semmosta metsää mistä niitä saisin kerättyä. Muutama vuosi sitten keräsin rannan kävelytien varrelta mutta ei niissä nyt ole marjoja, tai sitt niiiiin korkealle ettei niihin yllä. Onko pihlajanmarja jokaisenoikeus? Se on mulle hieman epäselvää.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: jäin miettimään noita pihlajanmarjoja. Muistin, että jonain vuonna keräsimme yhden lapsen luokalle marjoja luokkaretkirahastoon. Tarkka ope oli kyllä tarkistanut asian. Tarkistin nyt itsekin ja on lupa kerätä marjoja. Rajana toisten pihat,tontit ja oksia ei saa katkoa.
Nuo kuvan pihlajanmarjat oli yhden kiinteistön puusta kuvattu ohi kulkiessa.