sunnuntaina, helmikuuta 18, 2024

Helmikuun kuulumisia

Neuletuolini edessä oleva rahi näyttää yleensä kasalta, jossa on monia keskeneräisiä neuleita. Tämä oli harvinaisen siisti, kun tuli vieraita. Olin kasannut neuleita isoon kestokassiin projektipussukoissaan. Jätin jakkaralle vain tyttären Wave-puseron ja yhdelle lapsenlapselle tulevat lapaset. Lapaset tein lauantai-iltana valmiiksi.


Lauantain lumimyrskyssä olin Neuleestareilla pari tuntia, kun kävin kahvilla samalla. Muutama asia oli mielessä sinne mennessä, vaikka just tiistaina olin Titityyssä. 52 x asusteet kirjan halusin ja ostinkin. Nyt heti siitä ei pääse mikään puikoille, kun noita keskeneräisiä on melkoisesti ja etelän hiihtolomalaisia tulee lisää huomenna (tai toiset lähtivät jo tänään takaisin). Eldur Yarnsin raita-lankaa olen nähnyt jossain vlogissa ja teki mieli kokeilla. Rv Silmusolmun dk villasukkista ostin värissä Savusauna. Ei tarvitse ihan mustia sukkia neuloa. Parsimiseen sopivia ostin jotain, mutta sittä ensi kerralla. Vihreä mohair on tulossa lapasiin. Turkoosi puuvillalanka oli yhdelle lapsenlapsista. Projekti-pusseja tarvitsen, kun aina on niin monta kesken.


Ainoat viimeistellyt helmikuussa on nämä lapaset. Tititystä sai ohjeen Lempi-lapasiin langan mukana ja tiistaina ostin tummansinistä Douple Sundayta värissä Sailor in the Dark ja toisena Sandnes Garnin Ballerina Chunky Mohair  5581 eli tumman sininen. Edellisellä viikolla toivottiin lämpimämpiä lapasia ja tummansinisenä, jossa on valkoista. Mutta kyllä nämä pienen miettimisen jälkeen kelpasivat, mutta jossain vaiheessa teen ne sini-valkoiset lapasetkin. Lankaa kului yhteensä 84 g. Nyt sitten ne vihreät samall yhdistelmällä. Sitä ennen Lapasboksin helmikuun sydänlapaset pitää neuloa. Ne aloitin viime yönä.

Alakoululainen lapsenlapseni halusi neuloa ja hänellä oli visio pussukasta. Luominen sujui hienosti, kun aloitettin Mandarin Petit-langalla. Se on vähän säikeiksi menevää ja siksi ei oikein hyvää.  Ostosreissulla ostin Catonaa kerän, se on napakkakierteistä ja hyvään alkuun sekin kaikesta muusta touhusta huolimatta pääsi. Jotta silmukat eivät karkaisi, niin sinitarraa ja helmet mummin kätköistä. Hyvä este silmukoiden puikoilta putoamiselle. Koulusta tullut vinkki. Paksumpaa puuvillalankaa ei nyt tähän hätään ollut. 


 

6 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Kivoja lapasia olet neulonut sekä kivoja ostoksia tullut. Aika kiva vinkki muuten silmukoiden putoamiselle. Ehkä täytyy ottaa jopa itse käyttöön, jos ovat vaarassa pudota.

Sude kirjoitti...

Keskeneräisiä on täälläkin pilvin pimein. Välillä täytyy vieraiden takia niitä piilotella ja tahtovat jäädäkin piiloon. Uusia töitä on vaan niin houkuttelevaa aloittaa että vanhat aloitukset jäävät unholaan.

Puikoillanikin kirjoitti...

Hyviä ostoksia olet tehnyt ja selkein suunnitelmin. Minullakin on tuo 52 x -kirja, mutta en ole vielä päässyt sitä fiilistelemään. Lainasin kirjastosta Pirjo Iivosen Jämälankasukat 2 ja siitä tuntui löytyvän vaikka mitä kiinnostavaa. Mohair lapasissa tekee niistä lämpimät.
Ihanaa, kun lapsi haluaa neuloa. Kauniin värinkin on valinnut

Iso Gnu kirjoitti...

Maarit:Kiitos! Lapsenlapsi vei mennessään neuleittensa aloitukset ja puikot kotiinsa. Kouluilla on tosi vähän varaa mihinkään ekstraan, niin opettajat keksivät edullisia vinkkejä.

Sude:Just tuo töiden poislaitto erinäisitä syistä lisää selvästi keskeneräisiä. Toden totta usien aloittaminen on kivaa ja mielenkiintoista; on kiva nähdä, mitä tulee.

Puikollanikin: Tyytyväinen olen itsekin ostoksiin, kun on maltilliset ostokset ja suunnitelmat niille on.Noita mohairlapasia tulee varmaan enemmänkin pikku hiljaa, kun ajattelin mohairjämiä neuloa pois.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeita neuleita on valmistunut. Kaunis sininen noissa lapasissa ja kiva malli. Tuo kirja houkuttaisi minuakin kovasti. Hauska tuo vinkkisi. Minulla on kaiken syövä laiskanlinna ja kun puikko putoaa, se menee aina varmasti raskaan tuolini alle ja silmukat tietenkin putoilevat neuleesta.

Iso Gnu kirjoitti...

Enkuli: Kiitos! En ole vielä kuullut, miten ne lapset istuivat kädessä. Istun nykyään rottinkituolissa ja siinä on taivutetut jalat, joiden alle olen muutaman bambupuikon rusauttanut. Välillä puikot tippuu (erityisesti nukahtaessani) ja kumarrun ottamaan ja tietysti puikko jää jalan alle. Olen jo oppinut varomaan. Mulla on molemmin puolin kori/iso kassi, jonne työt uppoavat.