sunnuntaina, tammikuuta 24, 2010

Arjen harmaudessa vadelmaa,viherherukkaa,kanervaa...

On ollut pientä vipinää ja en ole ehtinyt bloggailemaan ja edes kuvaamaan valmiita. Pikaisesti olen ehtinyt lukea muiden blogeja ja sattumoisin joitakin kommentteja ehtinyt laittaa. Neulonut olen kuitenkin silmukan jos toisenkin silloin tällöin ja vähitellen pakostikin valmista tulee.

Pikku Gnulla on kaunis oman äidin neuloma villapusero, muttei villahousuja. On viime aikoina ollut vähän viileät nuo kelit. Päätin kuluttaa housuihin Seiska Veikka varastojani. Harmaan otin pohjaväriksi ja kasasin pieniä keränloppuja violettia ja kanervaa eri sävyissä neulekoriini. Ihan kontrastin vuoksi otin sinistä ja vaaleankeltaista mukaan. Raidottelin suunnittelematta etukäteen. Tein raidat, mitä juolahti mieleen ja mikä kerän loppu sattui käteen.


Koko on vähän reilu, mutta se ongelma ratkeaa nopeasti näillä pienillä. Housut ovat olleet jo käytössä ja testissä. Lämpimät ainakin ovat. Novitaa mukaillen tein, mutta lahkeet ja vartalo-osa on tehty pyörönä. Haara-aukossa vaan piti ommella sauman pätkä. Näinkin oli ihan riittävästi langanpäitä pääteltävänä.

Malli: pohjana syksy Novita 2007 lehden Vauvan pintaneulehousut (omissa raidoitus)
Lanka: Seitsemän Veljestä kerien loppuja ja harmaata
Puikot: toisessa lahkeessa 4 mm bambut ja toisessa 4 mm metalliset (tiheys näyttää olevan sama molemmissa lahkeissa onneksi ja ainoa ongelma oli, että nuo metalliset puikot pyrkivät tippumaan neuleesta).
Kulutus : 155 g


Mistä niitä sukkia oikein tulee... Niitä on niin helppo neuloa ja antaa ajatusten kulkea milloin missäkin. Todellinen keino rentoutua. Siniset ovat pörrölankojen tuhoamisprojektia. Nyt toisena lankana oli On Linien Supersocke, ohut lanka. Toisen sukkaparin varret on lyhyet. Vadelmaiset Kertut on aloitettu viime vuoden puolella ja nyt vasta tehty toinen sukkakin valmiiksi. Viherherukkaiset sukat on neulottu Tiinan pitsisukkien mallilla.

Vadelma-Kertut
Malli : löytyy
Uhoavan blogista ja Ullaneuleesta
Lanka: 7V
Puikot: 3,5 bambuni
Kulutus: 100 g

Viherherukka pitsisukat
Malli:löytyy tallettuna omassa blogissa
Lanka: 7 V
Puikot: bambut 3,5
Kulutus: 90 g

Sinisiä sukkia:
Malli: perussukka, toinen varreton
Lanka: Supersocke ohut sininen pätkävärjätty ja joku pörrölanka
Kulutus; 65 g +45 gKolmiohuivista en tahdo päästä irti. Yksi on taas kesken ja toinen on tulossa eli aktiiviesti edistymässä. Tähän tuhosin Tempot, jotka oli alunperin tarkoitettu muualle. Suunnitelmat muuttuivat ja Tempo jäi tyhjän pantiksi ja päätin tuhota sen kolmiohuiviin lämmittämään hartioitani.

Malli: Baktus
Lanka: Tempo
Puikot: 8 mm
Kulutus: 285 g

9 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Se on kyllä totta, että pienille voi ja pitääkin neuloa reiluja vaatteita, äkkiä ne ovat kuitenkin pieniä.
Nuo sukat ovat aivan ihanan näköisiä! Etenkin nuo vihreät.

MariL kirjoitti...

Nättejä neuleita!

Helmis kirjoitti...

Ihanat, etenkin nuo villapöksyt!! Aika kasa pääteltäviä langanpätkiä tosiaan, mutta ihanan raidalliset ne on jalassa - ja koko on sopiva tai pienikin ihan tuossa hujauksessa! Meilläkin kuopus tarvitsisi jo uudet villahousut, vaikka mukamas ihan just sellaiset kasvunvaralla neuloin :)!)

Hyvää tammikuun jatkoa myös toivottelen!

Äipän touhut kirjoitti...

Kivat villahousut olet pienoiselle neulonut. Raidoitus on hauska. Ihania sukkia olet neulonut. Ensimmäinen Baktushuivini epäonnistui, mutta kun löydän siihen sopivan langan yritän uudelleen.

Eila kirjoitti...

Ihanat nuo villahousut, raidoitus sen tekee:)

Päivikki kirjoitti...

Jotenkin niiiin ihanan perinteisiä nuo neuleesi. Tuli hyvä mieli niitä katsoessa.

Matleena kirjoitti...

Onpas söpöt villahousut! :) Ja kasvunvaraahan pienten vaatteissa pitää aina olla ja silti jäävät nopsaan pieniksi. Ja sukkiakin pitää aina olla varastossa! :D

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Ihanan väriset villahousut!

MysteryKnitter kirjoitti...

Lovely knitwears. I am sure the older gnu - princess will grow fast.