sunnuntaina, helmikuuta 14, 2021

Hyvää ystävänpäivää ja laskiaista

Hyvää ystävänpäivän iltaa ja laskiaista!


Kukat sain tammikuussa miniältä ja vielä kuvanakin ilahduttavat.


Olin kerinyt kesällä ryijyn ensimmäisten rivien langat eli en paljon. Suurimman osan kerin nyt viikolla kahtena päivänä. Ekana päivänä sain vielä vyyhdinpuun tipahtamaan lattialle ja yksi tukipinna katkesi. Mies korjasi sen ja sitten parin päivän kuluttua loputkin vyyhdit oli lankakakuilla ja kaikkien 51 värin langat lankakarttana.  Tarkkana saa olla solmiessa, että nukasta tulee juuri oikeanlainen.  


Lauantaina illalla otin kuvan aktiivissa vaiheessa olevista neuleista. Ryijyä kuvaan kerran kuussa. Edistyy niin hitaasti. Näistä yhdet valmiina ja yhdet viimeistelyä vaille valmiit. Nyt vielä tänään aloitin yhden lapsenlapsen toiveesta  lapaset ja toisetkin vielä pitää tehdä.


 Mies puhui  viikolla, että monoihin jonkinlaiset varpaanlämmittimet tarvittaisiin. Tein fingering-vahvuisesta langasta napakat 2o, 2n joustinneuleella jonkinlaiset tumput. Silmukoita on 60 /krs, jotta on napakat ja pysyvät paikallaan. Ulottuvat reilusti päkiän yli. Tänään on testattu 20 kilometrin lenkillä ja ovat toimineet kuulemma hyvin: Lämmittävät ja pysyvät paikallaan. Lankana oli jämäkerä sukista Austerman Stepia ja puikot 2,5 mm. Lankaa kului 26 g.

Minkähän neuleen tekisi loppuun ensi viikolla? Kai täytyy yrittää saada ne lapaset valmiiksi. Yhdet pipolangat odottavat kiihkeästi vuoroaan. 

6 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Jännä idea, varpaanlämmittimet. Ja vielä toimivat eli pysyvät varpaissa.

Iso Gnu kirjoitti...

Repu: eikö olekin jännä juttu. Oikeastaan innostuin, kun mies pyysi jotain itselleen. Kuopus lupasi tehdä keskimmäiselle. Neuloessa mietin, että jos toimii, niin joudun varmaan tekemään uusia.

Hepsi kirjoitti...

Hauska idea noi varpaanlämmittimet! Kiva että mies itse pyysi!

Iso Gnu kirjoitti...

Eikö olekin hauskat ja nopeat tehdä, Hepsi! Se on harvinaista herkkua, että mies pyytää. Joskus jotkut sukat.

Matleena kirjoitti...

Kokemuksesta tiedän, millaista on tehdä ryijyä, huh! Mutta ihanaa, kun sen saa valmiiksi. Minulla oli aikoinaan jokaisessa nukassa viisi lankaa, joten sai siinä olla tarkkana. Mutta silloin olin nuori ja näin hyvin, nyt on eri aika ja näkökyky.
Vaikuttapa kätevältä nuo varpaanlämmittimet, kysäisenpä mieheltäni, olisiko hänelläkin tuollaisten tarvetta.

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: pakko tehdä virkeänä ja valppaana. Nyt juuri kerros ja tulevatkin, että nukkien väri vaihtelee kovin.
Päivittäin lämmittimet ovat nyt olleet hiihtolenkeillä käytössä.