maanantaina, helmikuuta 22, 2021

Tilatut ja muuta

Edellisenä lauantaina tilattiin minulta kahdet lapaset. Olin tehnyt isosiskolleen mustat pörrölapaset ja nyt pikkuveli halusi myös. Mutta värit on iloiset ja kirkkaat. 


Punaiset ovat isommat ja lankana On Linen supersocke fingering -vahvuudella ja toisena lankana ikivanha Novitan tumman punainen Rose mohair.  3,5 mm puikoilla tikuttelin lapaset. 9 silmukkaa on puikolla ja mitat sain äidiltään. Lankaa kului näihin lapasiin 56 g.
Toiset lapaset on oranssia toiveiden mukaisesti ja näitä lapasia pidetään punaisten alla. Lankana on Maija-lankaa ja puikot 3,0 cubicsit. Lankaa kului 38 g. Vielä pitäisi postittaa.


Aina välillä kysytään isompia miesten sukkia. Oman perheen miesten jalat on kokoa 42/43. Nämä ovat nyt ehkä kokoa 46/47. Lankaa kului 158 g ja Seitsemän Veljestä -lankaa.


Edellisellä viikolla ostin ruokatilauksen yhteydessä tulppaanikimpun, joka oli kehnonlainen. Pakkauksessa luki 10, mutta oli 9 tosi nuppuista tulppaania, joista suuri osa ei avautunut ja loputkin vähän. Nyt sain hyvityksenä tämän ja nyt oli kauniita ja avautuivat. Samoin toimin kuten viimeksikin  eli uudet imupinnat tein.  


 Mulla on olkkarissa muutama työ aktiivivaiheessa eli edistän niitä pikku hiljaa. Ryijyäkin tein , mutta nyt tehty rivi oli tosi takkuista ja eteni tosi hitaasti. Montaa eri väriä ja aika lähellä sävyt olivat. Kuvassa näkyy viikon  aikana valmistuneet mukana, ja muut keskeneräisiä tai vaiheessa olevia. Lauantaina aloitin Oslo-pipon taas vaihteeksi  ja nyt se pitäisi enää viimeistellä ja ommella taitos. 

Tuhkakeskiviikkona aloitin Repun blogin innostamana Lankapaaston. Eli pääsiäiseen mennessä en osta lankaa ( oli muuten hyviä tarjouksia taas) ja olen ollut ostamatta. Onneksi langan kulutukseen voi laskea keskeneräisetkin. Nyt on kulunut  252 g. Mulla on menossa suurimmaksi osaksi jatkossa kesken olevien töiden loppuun saattaminen -ainakin ajatuksena. Aloitan silti uutta kuten tuon pipon tai lapaset ja nyt pitäisi aloittaa uudet monon lämmittimet.

5 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Nykyajan nuorilla miehillä onkin suuret jalat ja vaikeuksia löytää tarpeeksi isoja villasukkia. Minä tein joulumyyntiin vain kokoja 45-47 ja kaikki meni heti.

KristiinaS kirjoitti...

Hyviä lapasia. Kiitos vinkistä, tilasin sen lapasohjeen. Mullahan jäi sitä lankaa puserosta. Kerran jo aloitin pipon mutta en semmosta tarvii. Lapaset kyll on kivat puseroon, tai ehkä teen niistä sormikkaat. Osaishan noi ilman ohjettakin mutta ku ilmaseksi sai ja joku on laskenut silmukat valmiiksi niin hyödyksihän tuo oli otettava.
Tää on niiiin tylsää tylsää. Viikkoon en oo ketään nähnyt paitsi kaupan kassan, enkä kait tällä viikollakaan ketää näe/tapaa. Tai kirjaston täti huomenna, ehkä.
Mä saan rokotuksen 1.3. mutta mitä se hyödyttää, samaa tylsyyttä senkin jälkeen. Ei se rokotus ihmisiä tähän tuo. Pah.

Iso Gnu kirjoitti...

Sude: hyvä tietää ja voisi tehdä vielä jonkun parin.Taitoshopilla miesten sukkien hinnat on 49,90€. Mitähän esim joku yhdistys voisi ottaa sukkaparista?

Kristiina:Nyt meillä on lapasohjeet ja tehdään kun ehditään ja tarve on/tulee.
Mulle pitäisi tulla ajanvaraus rokotukseen tällä viikolla.Tylsää on ja alavireisyys tahtoo vähän vallata mielen. Tällä viikolla mulla on kokouksia verkon kautta. Mutta sekään ei korvaa tapaamisia.Mietin yks päivä, että pitäisiskö ruveta illalla miettimään viimeksi joku asia, mikä on hyvin. Varsinkin kun niitäkin on.

Repu kirjoitti...

Kauniit lapaset. On sinulla monta projektia. Pitänee itsekin neuloa jotkut isot sukat.

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Repu! Mulla on aina monta kesken, voi vähän tilanteen mukaan vaihdella töitä.