sunnuntaina, huhtikuuta 04, 2021

Lankalauantaina kuvatut

Pääsiäinen on jo pitkällä. Suklaamunatkin ovat säilyneet, kun ei ole ollut vieraita. Ihan kangaspöytäliinan vaihdoin ruokapöydälle juhlan kunniaksi keittiöön. Olohuoneen sohvapöydällä oli kukka-asetelma ja pääsiäispupu ja 70-luvun tabletti.


Lunta on vielä maassa, pälviä on ja lumikellot kukkivat talon seinustalla. Narsissit ja tulppaanit ovat säilyneet pitkään etupihan terassilla. Otin viimeisistä paaston aikana valmistuneista kuvat eilen.


Toinen tytär halusi suorakaiteen muotoisen perushuivin ja neuloin sen tunturineuleena. Tylsää neulottavaa oli, mutta meni kun teki vaan. Pieni langanpätkä jäi koko vyyhdistä. En tiedä, miten sain vyyhdin sekaisin, pitkälti toista tuntia selvitin sitä ennen muin sain kerälle. Lankana oli Ilun Handun lankaa, jossa on merinoa 80 %, kashmiria 10 % ja polyamidia 10 %. 100 grammassa lankaa on 400 m. Lankaa kului 104 g.

Sukkalankojen lopusta olen aina silloin tällöin neulonut ns. etiopian nuttuja pyörönä. Tämä oli yläosaa vaille valmis ja tein sen loppuun. Lankaa kului 82 g.


Kahdet sukat valmistuivat viimeisen viikon aikana. Pienet junasukat ovat Regian lankaa ja lankaa meni 27 g. Aikuisen naisen sukat on Austerman Step 6-fach mit aloe und jojoba ja 3,5 mm puikoilla ihan perussukat ja lankaa kului 75 g.


 LANKAPAASTO:

neulottu uusia:                          1 175 g
neulottu loppuun keskeneräisiä:  369 g
annettu pois lankaa:                  1 460 g

eli yhteensä 3 kg 4 g varastot pienentyneet . Siis olen tooosi tyytyväinen. Kiitos Repu! Ilman sinua en olisi saanut tätä tehtyä näin hyvin.

7 kommenttia:

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Joskus joku ristikkäin mennyt lanka aiheuttaa sellaisen myttyrän, että sen selvittämiseen menee kauan aikaa ja hermoja venytetään...
Ihania keväisiä kuvia ja neuleita :)

Iso Gnu kirjoitti...

Vanuttunut villasukka: kiitos! nyt on taas hyvä kerros lunta maassa. Kevät keikkuen tulevi...
Jännä, kun joskus vyyhti on jotenkin sekaisin välillä. voi olla , että sitä vyyhtiä on ihalitu useamman kerran.

Matleena kirjoitti...

Kun lanka on "solmussa", niin sen selvittäminen voi viedä aikaa tosi paljon. Muistan, kun kerran mökille mentäessä jouduin melkein koko matkan selvittelemään lankaa.
Kauniin ja varmasti ajattoman huivin olet tehnyt tyttärellesi. Minäpä en ole pitkään aikaan tehnyt Etiopian nuttuja, on ihan ollut unholassa koko asia. Ehkä nyt palaan niiden pariin.

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: sitten kun on sotkussa, niin on yleensä melkoista setvimistä. Tytär sai sen tänään postissa ja oli todella tyytyväinen. Etiopian nuttuja teen harvakseltaan ja joskus innostuu. Usein neulon, kun kuljemme Hesan seudulle automatkoilla. Mutta nyt on oltu kotosalla ja taas on yksi lapsenlapsien luokista karenteenissa.

Repu kirjoitti...

Onko yllätys, että voitit :) Laitatko osoitteen repukoi at gmail.com, niin kirja saapuu.

Iso Gnu kirjoitti...

Repu: oli vähän. Mutta korona ja kotona olo edesauttoi. Laitoin eilen meilin. Laitan uuden , jos ei tullut perille. ( kunhan menen koneelle)

satunNainen Paula kirjoitti...

Mihin toimitat nuo nutut? Tuuriin edelleen?
Sain just Nalle-lankaa, josta aiemminkin olen nuttiua tehnyt.Just pohdin, mahtaako niille olla vielä ottajia...