tiistaina, syyskuuta 07, 2021

Balloon Cardigan n:o 2

Kesällä valmistui ensimmäinen villatakki lapsenlapselle keltaisena. Toinen samanlainen siirtyi omistajalleen viikonloppuna. Tytöt ovat saaneet neuleensa ja nyt aion siirtyä omiin neuletakkeihini. Yksi on kesken ja toisen haluan aloittaa tällä viikolla.


Jos on musta väri vaikea kuvattava, niin on tämäkin vaalean violetti tai oikeammin väri on kai laventelin sävyä lähimpänä. Neule aloitetaan niskasta takaa ja tullaan alaspäin. Se kyllä helpottaa, kun voi sovittaa välillä ja neuloa sopivat hihat. Ostin lankaa reilummin kuin edellisellä kerralla ja nyt sitä on.
Nappeja ostin Porissa käydessä ja erilaisia. Kaikkein vaatimattomimmat (hirveä sana kirjoitettuna) kelpasivat. Lankana tässä oli Arwetta Classic värissä 278 ( Delicate Orchid) sekä Sandnes garnin  Tynn silk mohair värissä 5043 (laventeli). Ohje on siis PetiteKnitin Balloon Cardigan  ja koko S. Lankaa kului 321 g.


Nuo pussimaiset hihat ovat nyt tätä päivää. Kaunis väri ja ilmeisesti syksyn värejä on violetin sävyt myös.


 Ryijyn teko:
Ryijy edistyy tosi hitaasti. Jos haluatte työlään ryijyn, niin suosittelen Sirkka Könösen malleja. Värejä on paljon ja solmujen värit vaihtuvat kiitettävään tahtiin. Kaunis tulee, kunhan vaan mummi jaksaa keskittyneesti istua sen ääressä. Väsyneenä ei kannata ryhtyä solmimaan, muuten pääsee purkamaan. ;)


Olen nyt neulonut muille ja vaikka yksi villatakki itselleni on kesken, niin ostin eilen Titityystä uudet langat. Vuorossa on yksi lempilankani Tukuwool ja nyt dk-vahvuisena. Väreissä Auri, Havu, Lehto, Repo ja Selja (jos muistan oikein) ja malli on Andrea Mowryn Douglas Cardi. Malli julkaistiin tänään.

5 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Kaunis villatakki! Ja noita paksumpia Tukuwooleja minäkin haluaisin testata.

KristiinaS kirjoitti...

No just tänään kävin täällä katsomassa onko multa jäänyt joku päivitys näkemättä ku on kulunut aikaa. Mutta ei ollut ja nyt sitt heti tulikin päivitys. Katsoin Titityyn Instaliven tänään ja olikin kyllä kiva tuo villatakkimalli. Ja värit kaikki on kivoja ja lankakin varmasti ihana. Mä en nyt tiedä mitä alkaisin tekeen, kaikkea tekis mieli mutta ku mulle villaiset on niin kuumia. Ja malleja tuhottomasti kivoja ja ihania lankoja liikaa.
Ihanaa: mulla alkoi eilen vesijumppa! Melkein yksityistunteja ku ryhmäkoko on puolitettu = 6. Oli se vaan ihan iik-kokemus ku näki niin monta tuttua kerralla. Kaikkia oli jännittänyt niinku muakin. Ehkä tästä nyt vähitellen alkaa normielämä, tai melkein normi.

Iso Gnu kirjoitti...

Raitalammas: Kiitos! Nyt on ollut niin viileää, että minun tekee mieli neuloa lämmintä.

Kristiina: Olen laittanut omenoita, marjojakin. Neulonut villatakkia, kun sitä on odotettu. Välillä vaan ollut. Sukkia on päättelyä vaille valmiina. Mua paleltaa usein ja siksi tuo Tukuwool houkuttaa kovin. Tosi kiva, kun vesijumppasi alkoi. Meillä oli eilen illalla Titityyssä Neulekoulu (osa työssäolevia ja osa tällaisia eläkeläisiä) ja se oli niin mukavaa ja innostavaa. Ihana nähdä ihmisiä kasvokkain, vaikkakin maskein varustettuna.Ollaan käyty Hesassa nyt parina viikonloppuna peräkkäin, viime viikonloppuna oltiin rippijuhlissakin. Pakkohan tässä on alkaa kulkea. Ruokakaupassakin käyn nykyisin ja en tilaa ruokia.

Olifantti kirjoitti...

Hatunnosto kaikille neuleillesi. Pitäähän sitä ruveta liikkumaan jossain välissä. Nythän ennustetaan rankkaa influenssakautta, mutta sehän on ikäänkuin vanha tuttu. Kait siihenkin ruvetaan rokotuksia antamaan.

Iso Gnu kirjoitti...

Repu: kiitos! Tavan flunssiakin tuntuu jo olevan, on oltu suojassa ja vasta-aineet vähentyneet. Odotan influenssarokotusta syksyllä, kyllä sen pitäisi tulla normaalisti.