torstaina, syyskuuta 16, 2021

Sukkia, sukkia taas

Mulla on pari isompaa työtä vaiheessa lapsenlapsen villatakn valmistuttua ja tuli tyhjä olo. Aloitin 9.9 Tukuwool dk:sta villatakin itselleni. Tässä sivussa olen neulonut sukkia ja yhtä pipoakin, joka on osin päättelemättä.

Heinäkuun neulefestareilta ostin Ilulta lankaa. Annoin pahimman ryysiksen mennä ohi ennen kuin lähdin ostoskierrokselle. Ilu oli värjännyt omat Ihmepallinsa ja taustalla oli ajatuksena /virikkeenä ollut ZauberBall . Lähes kaikki kerät olivat loppuneet, muuten olisin ostanut värikkäämpää. Mutta ostin mitä oli ja aloitan aina varresta varpaisiin sukat ja pidempiä varsia en nyt uskaltanut tehdä.  Kerroksella oli silmukoita 64 ja neuloin 2,5 mm puikoilla loopaten. Lanka on siis Ilun sukkalankaa ja siinä on  merinovillaa 75 % ja polyamidia 25%. Näihin sukkiin meni lankaa 70 g.

 Muut sukat ovat lasten sukkia. Osin jo mielessä joululahjat, raitasukat. Junasukat neuloin ajatellen myyjäisiä. Jos tässä pikku hiljaa siirrytään lähes normaaliin elämään.

Lopusta Ilun langasta aloitin junasukkia ja niihin kului 26 g lankaa. Vielä jäi tummin osuus ja se menee ikuisuusprojektiini eli ohuista sukkalangoista neulottavaan dominopeittoon.


Kävin kesällä Mikkelissä ja ostin Taitoshopin omaa lankaa nimeltä Olli. Langassa on villaa ja polyamidia ja neuloin 3,5 mm puikoilla raitasukat yhdelle lapsenlapselle. Lankaa kului 73 g. Koko kaiketi noin 36/37. Nämä sukat jo kokeiltiin ja hyvän kokoisiksi havaittiin. Mutta odottavat joulua.


 Kesäkukiksi istutin kasvimaan laitaan kehäkukkia ja kosmoskukkaa. Vielä on muutamia kukkia ilonani.

9 kommenttia:

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Ilun lanka on minusta kauniin väristä, liukuvärjätyt langat ovat kivoja :)

KristiinaS kirjoitti...

Taidon Olli-sukkalankaa oon neulonut muutaman kerän ja todennut sen ihan mukavaksi langaksi, hinta-laatusuhde on oikeinkin kohdallaan.
Nyt jää muut neulomiset ku on se Pohjolan emäntä villapusero aloitettuna, saan kyll olla tarkkana ku siinä on aika pitkiä langanjuoksuja.

Iso Gnu kirjoitti...

Vanuttunut villasukka: Sukat on lempeän väriset. Yksi lapsista jo katseli sukkia siihen malliin, että voisi haluta ne.

Kristiina:Ollin hinta oli mukava. Kestääkin varmaan ihan hyvin. Tiina noissa pitkissä langanjuoksuissa ottaa kiinni seuraavalla kerroksella. En osaa sanoa, miten se käy. Mutta aion opetella tänä talvena.tseäkin tuo Pohjolan emäntä houkuttaa.

Kutookutoo kirjoitti...

Ihania käsitöitä jälleen kerran. Nuo aiemmin tehdyt villatakitkin ovat ihania. Voi kun olisin itse yhtä ahkera kuin sinä! Minulla on ollut villatakki itselle tekolistalla kauan, kahdet erilaiset langatkin on jo hommattuna. Josko sinun blogista saisi motivaatiota kässyille :).
Kaunis kuva kauniista kukkasista. :)

Sude kirjoitti...

Sukat onkin hyvä välityö ja niille löytyy aina käyttöä.

Matleena kirjoitti...

Jahah, siellä sukkatehdas vaan suoltaa satoa! 😊 Mikäs sen mukavampaa tekemistä onkaan.

Iso Gnu kirjoitti...

Sude:olen samaa mieltä. Sukkia ei jää kyllä nurkkiin pyörimään.

Matleena: on mukavaa tekemistä sukkien neulomista. On kiva neuloa sellaista , jonka osaa.

Repu kirjoitti...

Vaikka minä en noin paljon sukkia tee, kysyvät jotkut, mihin saan ne menemään. Johonkin ne kuitenkin uppoaa.

Iso Gnu kirjoitti...

Repu: eikö olekin kumma, että kelpaavat aina jonnekin. Jonkin verran teen myös hyväntekeväisyyteen. Mutta suuri suku ja ystävät; heille kelpaavat.Multa kysytään joskus, eikö miehesi hermostu, kun neulot niin paljon. Ei ole toistaiseksi. :)