keskiviikkona, lokakuuta 27, 2021

Popkornia

Liivejä näkyy ohjeissa nyt aika paljon ja myös kaulureita. Tämä malli oli Titityyssä nulottuna ja sormet alkoivat syyhytä sen neulomiseen. Malli on Sandnes garnin.


Aloin neuloa liiviä tietämättä kuka sen haluaa tai ottaa käyttöön. Liivi valmistui nopeasti.

  
Malli on siis Sandnes garnin Popcorn slipover. Lankana on heidän lankojaan: Borstet Alpakka vanilja-värissä beige Tynn silk mohair. Puikot 4,5 mm resoreihin ja 5,5 mm muuten. Lankaa kului vajaa parisataa grammaa eli 198 g.

Nyppyjen teko oli vähän hankalaa kun oli kaksi lankaa puikolla yhtaikaa ja molemmat eivät olleet sileitä. Alpakka-lankka on vaihtelee paksuudeltaan ja on pörheää ja mohair on tietysti tarttuvaa. Mutta neule valmistui nopeasti isoilla puikoilla ja kooltaan ei ole iso kuten neuletakit. Popcorn-neule löysi jo käyttäjänsä. 

4 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Söpö.

Iso Gnu kirjoitti...

Repu; eikö olekin.

Kutookutoo kirjoitti...

Tämä on tosi nätti! Nyt on tosiaankin näkynyt paljon kalureita ja liivejä, se onkin kiva muoti näin kutovan ihmisen mielestä :). Tämä liivi on mallillesi kuin tehty.
Liivi on mielestäni mukavempi, sillä kauluria on vähän inhottava ottaa pois ja laitella päälle kun on silmälasit ja meikkaa töihin.

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos kutookutoo! Liivi lämmittää kivastiolematta samalla liian kuuma.