maanantaina, lokakuuta 11, 2021

Villatakki juhliin

Villatakkini valmistui lopulta. Olen aloittanut sen syksyllä -20. Reilu vuosi meni, mutta minullahan on monta työtä kesken. Näin ollen tässä välissä on valmistunut yhtä toista eli sukkia, lapasia, pipoja, villatakkeja jne. ja tietysti keskenkin on yhtä ja toista.


Aika monessa paikassa olen neulonut varsinkin alkuun. Villatakki aloitettiin niskasta keskeltä väliaikaisella aloituksella. Vähitellen takista tuli niin iso, ettei viitsinyt kantaa mukanaan. Aika lämmintä neulottavaa oli loppuaikoina.


Malli on Petite knitin No frills cardigan. Lankoina olivat Arwetta classic väri 147 ja Isager silk mohair 37. Molemmat värit ovat kauniita metsän vihreitä. Suurin osa oli ihan sileän neulomista -oikea kerros ja nurja kerros ja paljon silmukoita kerroksella.  Tykkään koosta kaikesta huolimatta. Neulomisen aikana eli reilun vuoden aikana olen tipauttanut painoani reilusti ja kokoni on muuttunut, elämäntapa muutos. Lankaa kului 604 g.


 Muita kuvia valokuvaajani ei jaksanut ottaa. Ollaan menossa tätini 100-v synttäreille kuvassa. Ihanat juhlat olivat ja pitkästä aikaa oli ihana nähdä sukua livenä kasvokkain.

12 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

OO-oo! 100 vuotta!
Kaunis villatakki ja ei haittaa jos se on vähän väljä uudelle itsellesi:) Tiukat vaatteet ei sovi kellekään. Ihana väri.

Matleena kirjoitti...

Ihanan värinen villatakki ja arvokkaassa juhlassa pääsit sitä käyttämään! 😊 Minulle sellaisia juhlia ei ole sattunut kohdalle, 90v-juhlissa sentään olen ollut mukana.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina ja Matleena: ihanat oli juhlat ja sankaritar virkeä. Kerran elämässä juhlat- kaikki tulivat ja muut menot sai jäädä. Kiitos! Tykkään itsekin villatakista.

Kutookutoo kirjoitti...

Onpa upea villatakki. Ja mielestäni näyttää sellaiselta, että mukaantuu hyvin vaikka paino vähän heittelisi. Ihanaa että pääsitte noin isoihin juhliin!
Onneksi olkoon elämänmuutoksesta :). Hassua, olen itsekin onnistunut saamaan reippaasti kiloja pois kahden vuoden aikana ja tsemppaaminen jatkuu edelleen. Olen ollut ikuinen laihduttaja, kunnes vihdoin ymmärsin lopettaa sen ja muuttaa elämätapaa. Nauti saavutuksestasi ja oikein iso tsemppihali täältä, mahtavaa!

Iso Gnu kirjoitti...

Kutookutoo:Kiitos, itsekin pidän villatakista väriä myöten. Tädin juhlat oli ihanat ja nyt lauantaina kaikesta koronamäärästä huolimattaoli mun vähän myöhästyneet juhlat ja myös ihanat. Voi miten on ollut ikävä sukua ja ystäviä kasvokkain.
Näin on , elämäntapamuutosta tämä on. Edelleen harjoitellaan muutosta pikku hiljaa. Kiitos tsemppihalista ja hienosti olet itsekin viime vuosina onnistunut. ❤

Repu kirjoitti...

Onpa kaunis takki.

Sude kirjoitti...

Todella kaunis villatakki. Ei mitään turhia krumeluureja ja niin sopivan kokoinenkin. Kyllä kannati vuosi uhrata tämän tekemiseen.😍

Iso Gnu kirjoitti...

Repu:Kiitos!

Sude: Kiitos!

satunNainen Paula kirjoitti...

Hyvää kannattaa odottaa - kaunis villatakki, väri on aivan ihana!!

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Paula!

Raitalammas kirjoitti...

Todella kaunis villatakki!

Iso Gnu kirjoitti...

Raitalammas kiitos!