torstaina, marraskuuta 25, 2021

Sukkia keskeneräisten keskellä

Sukkia teen aina välillä ja ne ovat usein rentouttavia muiden neuleiden ohella. Isommat työt on kesken kuten villatakkini, yksi pusero ja langat olisivat seuraavaankin puseroon jo. Aina on muutamat sukat kesken ja nyt on kämmekkäätkin. Sukkavarasto tyhjeni synttärijuhlillani, kun kaikki vieraat saivat valita itselleen sukat.


Tässä on nyt viimeksi valmistuneet sukat pihan kivikolla. Välillä mietin, että mitä naapurit ajattelevat neulekuvauksistani.  Pompin pitkin pihaa neuleiden kanssa ja kuvaan.


Raitasukkia on kaksi paria valmistunut myös pidemmillä varsilla. Vasemman puoleiset sukat on Gefidra Lana Mia -langasta 2,25 mm:n puikoilla. Langasss aon 80 % merinovillaa ja 20 % polyamidia. Ajattelin neuloessani vanhimpia lapsenlapsia, mutta heille ei käykään. Väri ei hyvä ja ehkä aavistuksen liian kapeat varret. Unohdin suvun pohkeet, meillä ei ole rimppakinttuja kellään. Kyllä varmaan nämäkin sukat löytävät omistajansa. Lankaa kului 85 g.  Oikean puoleiset sukat on joululahja ja lankana on Arwetta ja 2,25 mm pyöröt puikkoina. Alkuun 2o,2n joustinenuletta ja sitten 3o,1n varteen ja jalkaterän päälle. Näihin sukkiin kului lankaa 66 g.


Joululahjaksi lastenlapsille tulevat sukat alkavat pian valmiit. Yksi pari on vielä viimeistelyä vaille ja sitten on kaikki valmiina. Ennätys taitaa olla aikataulun suhteen. Isänpäivän aikaan oltiin Hesassa ja Lankamaailmassa sukkalangat olivat -25 % alennuksella (muistaakseni). Nämä langat ostin kahdelle ja aika lailla muitakin sukkalankoja.  Kolmosen pyöröillä loopaten neuloin molemmat parit. Lankana oli ennestään tuntematon lanka itselle eli Blossom Fade ( 75 % villaa ja 25% polyamidia)  Lankaa kului sukkiin 71 g ja 66 g.


Kerttu-sukat valmistuivat valkoisesta Seitsemän veljestä-langasta 3,5 mm sukkapuikoilla. Monennetkohan valkoiset sukat nämä jo olivat ? Monet Kertutkin on puikoilta tipahtanut vuosien aikana. Lankaa kului näihin sukkiin 93 g.

 

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kivasti oot saanu sukkia valmiiksi. Antaa naapureiden katsoa ja ihmetellä, ei haittaa. Mä tossa terassillani kuvaan ja jos nyt jotain naapuritalon asukasta sattuu kiinnostamaan niin katsokoon vaikka kiikarilla.

Repu kirjoitti...

Sinun sukkatehdas pyörii hyvin. Pitäisköhän minunkin taas kertut? Ne on niin kauniit.

Matleena kirjoitti...

Eipä taida mennä kauan, kun sukkavarastosi on yhtä pullollaan kuin ennen synttäreitäsi. 😉👍 Niin hyvä vauhti sinulla taas on, vaikkakin osa päätyy joululahjaksi.
Mitäs se naapureille kuuluu, vaikka pyörisit miten omalla pihalla sukkien ja muiden neuleiden kanssa. Niin teen minäkin enkä välitä naapureista. 😃

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina:eikö olekin valmistunut sukkia. Eniten olen tyytyväinen lastenlasten sukkien valmistumisesta, kun ei tarvi kiireessä neuloa.Eipähän noita naapureita tarvitsisi miettiä ja eivät ole kyllä huomauttaneet asiasta.

Repu:Niinpä taitaa ukkia tulla. Kertut on kivat ja Kerttu-tädin 100-v synttärit laukaisivat halun neuloa Kerttu-sukat.

Matleena: kyllä se tietysti täyttyy, nimittäin sukkavarasto. Nyt on ensin tlattuja puseroita ja lapasia. Sukkia on kiva tehdä, kun ne on yleensä helppoja ja ei lyö päätänsä koko ajan seinään.
Toisaalta mun naapurit ei kyllä ole mitään naapurien hommia seuraavia. Rauhassa täällä saa olla. Ennen vanhaan naapurit seurasi kyllä elämää aika tarkkaa, ei kai ollut muuta hommaa. ;) Toisaalta olen asunut peltoaukealla, aina näki kun jonnekin meni kotoansa.

Kutookutoo kirjoitti...

Tutulta kuulostaa pomppiminen ja kuvaaminen. Anoppi joskus tuli kysymään että mitä ihmettä teen kun kuvasin ja kiertelin pihaa. En tiedä ymmärsikö sitten sen kummemmin mistä oli kyse, mutta hän on niitä ihmisiä joilla on ymmärrystä antaa ihmisten touhuta omiaan, jos ei kerran touhuillaan ketään vahingoita.
En osaa sanoa voiko merinovillainen huivi kutittaa tyttäreni kaulaa, onhan se tietysti mahdollista. Mutta pikkuneiti on kovin päättäväinen, ja tuntuu tietävän mikä maistuu pahalta, näyttää rumalta tai vaikkapa kutittaa, vaikkei ole edes nähnyt tai kokeillut. :)

Ihania sukkia kaikki, siinä on moneen makuun! Ja kivahan se on sukkia tehdä laatikkoon, jos kerran synttäreiltäkin löysivät hyviin koteihin.

Iso Gnu kirjoitti...

kutookutoo: anopistasi tulee mieleen tätini, joka juuri täytti 100 vuotta. Hänellä ymmärrystä asioihin. Joskus nämä neidit tietävät tarkkaan. Joskus joku pikku-neiti oli sitä mieltä, että huutaa , kun rokotetaan. Ja huusi todella, mutta taisi lopettaa ennenkuin neula ehti pistää. :D
Kiitos! Sukkia on kiva tehdä. Valmistuvat nopeasti.