sunnuntaina, maaliskuuta 20, 2022

Sukkia,sukkia lisää

Neulon tyttären neulepuseroa paraikaa ja välillä teen nopeasti valmistuvia sukkia. Puserossa on ollut menossa vartalo-osan aina oikea neule ja se on ollut vähän tylsää. Ihan pian pääsen aloittamaan helman loppuosaa.


Zauberball-langasta valmistuivat nämä miehen koon perussukat, ehkä kokoa 42.  Kun olin saanut valmiiksi , niin yksi veljeni halusi ohuempia sukkia. Valitsin jo langan ja aloitan niiden neulomisen pian. Nuo valmistuneet sukat ovat vähän liian isot hänelle. Nämä vihreän sävyiset sukat neuloin 2,5 mm puikoilla ja lankaa kului 92 g.

Tässä kuvassa eiln hangella kuvattuna (viimeistelyä vaille olevat) Niina Laitisen Sukkakalenteri 22 helmikuun sukat Seitsemän veljestä-langasta. Ostin reilusti lapsenlapsen säärystimiin ja näihin kului 103 g. Tämä palmikko oli kiva neuloa ja on minusta mukavan näköinen. 

Varmaan muutaman minuutin välein kuvasin sukan tänään sisällä harmaasävyisellä ja ruskeasävyisellä matolla. Sukka on eri värinen riippuen matosta.

Niin ja molemmat sukkaparit on tehty nyt lankapaaston aikana eli + 195 g lisää.


Aurinkoista kevättalven päivää!
 

10 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Kivat on molemmat. Minulla ovat nuo helmikuun kalenterisukat vielä kesken, kun muut työt ovat kiireellisempinä kiilanneet edelle. Ehkä kohta ehdin noihinkin ryhtyä.

Olifantti kirjoitti...

Hienoja sukkia.

Anonyymi kirjoitti...

palmikot on ihania.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin:Kiitos! Mulla on Novitan sukkaboksin helmikuun sukat alkutekijöissään ja kohta tulee uudet. Pitkävärtiset kirjoneulesukat ja niihin menee aikaa ja pitää oikeasti keskittyä.

Repu kiitos!

Anonyymi: Eivätkö olekin ihania.

Matleena kirjoitti...

Kivoja sukkia taas! Tykkään noista miehen sukan väreistä, ovat minun makuuni. Ja palmikkosukat on taas kauniit, mutta tuota kärkeen asti yltävää palmikkokuvioa mietin. Mahtaakohan se painaa varpaita, jos sukkia käyttää kengissä.

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena:kiitos! Mulla on paraikaa käytössä palmikkosukat kärkeen asti ja en ole kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Erilaiset sukat tosin mulla.

Kutookutoo kirjoitti...

Kauniita sukkia! Vihreä alkaa aina näin keväisin inspiroimaan, ja nuo valkoiset ovat vain ajattoman kauniit. Ihania :)

Iso Gnu kirjoitti...

Kutookutoo: kiitos! Vihreä on ollut koko elämäni yksi lempiväreistäni. Valkoiset palmikko-tai pitsisukat "käyvät kaupaksi" aina lähes ekana. Niitä ei pyöri laatikoissani pahemmin.

KristiinaS kirjoitti...

Kylläpä teitä jyväsläisiä hemmotellaan: on kädentaitomessut ja sitt Titityy lankamarkkinat Lankalauantaina ja sitt tietysti kesäriennot. Täälllä ei oo mitään, kädentaitomessut peruutettiin eikä mitään pop-up lankatapahtumia, ei siis mitään. Noh, mä meen ens viikoksi Pörkenäsiin Neuleleirille. Mutt pitää matkustaa junalla monta tuntia monta sataa kilometriä .. . . .

Iso Gnu kirjoitti...

Joo Kädentaitomessut on kaiketi neljännellä paikallaan kaikkien peruutusten jälkeen. Meillä on Allergia-ja Astmayhdistyksen pöytä liitomme kanssa siellä ja pöytä piti olla alunperin keväällä - 20 ja se maksettiinkin silloin ja nyt lopulta. Kädentaitomessujen yhteydessä on muitakin kuten hyvinvointomessut, jolla puolella meidän pöytä on. Neulefestareilla on muutama tällainen päivän juttu ja sitten heinäkuun alussa se pidempi. Se on kyllä kiva, kun ei tarvi lähteä meitä edemmäs kalaan. Hieno juttu neuleleiri eli kivaa leiriä.