tiistaina, huhtikuuta 05, 2022

Apupupu David

Jostain somesta tarttui viime viikolla silmiini SPR:n apupupu-juttu. Nyt pupuja kerätään koko Suomessa. Joskus 2000-luvun alussa tehtiin samoin apupupuja. Nyt Varsinais-Suomen piirin toimesta Anu Pensola on päivittänyt ohjeen

Kaivoin Nalle-lankojeni jämiä ja aloitin pupun teon. On se vähän sellaista värkkäämistä. Vanuakaan ei löytynyt kotoa ja Eurokankaasta kävin ostamassa. Sitä nyt riiittäisi vaikka kuinka moneen pupuun. Lankaa kului 40 g. Enää en muista, oliko siinä huivi mukana vai ei. Kirjonnat tulivat sitten vielä päälle. Tähän samaan postaukseen pääsevät 2006 tekemäni apupuput, tulevat alempana. Aloitin sillloin nimeämään pupuja ruotsinkielisillä nimillä ja en tosin päässyt kuin c:hen ja nyt tämä pupu on David. Nimi on kyllä kovin kansainvälinen englanninkielisestä maista espanjakielisiin ainakin. Siinä nyt David odottelee kavereita. Ajattelin seuraavan tehdä Seitsemän Veljestä-langan jämistä. Siitä tulee sitten isoveli.


Hän oli Anselm ja valmistui ekana elokuussa 2006.


Sitten olikin jo Broor-pupun vuoro syyskuun puolella 2006.


Syyskuussa 2006 valmistui kolmaskin veli Christian.


 Työpaikalla muutkin innostuivat neulomaan apupupuja ja iso pahvilaatikollinen apupupuja matkasi SPR:lle muistaakseni SPR:n logistiikkakeskukseen. Siinä heillä oli portailla kokoontuminen ennen matkalle lähtöä.

Lankapaasto:-40 g

15 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Iso kiitos vinkistä. En ollut apupupuista kuullut, enkä tiennyt, mutta nyt tulostin ohjeen. Nalle-lankojen jämiä riittää ja varmaan noita voisi tehdä puuvillalagoistakin.

Maarit kirjoitti...

Mulla on myös listalla tuo Apupupu. En ole aiemmin niitä tehnyt ja niihin saa kyllä kivasti laitettua pieniä jämäkeriä.

Matleena kirjoitti...

Vau, apupu David! Heti alkoi syyhyttää sormissa siihen malliin, että saatan minäkin tehdä taas apupupun tai -pupuja, miten nyt innostun. Muutamia niitä silloin muinoin tein minäkin, mutta lukumäärää en muista.

Susu kirjoitti...

Minäkin loin just silmukat apupupuun! Onhan se aika värkkäämistä, mutta nykyinen päivitetty ohje on paljon järkevämpi kuin se alkuperäinen. Mun vanuongelma ratkesi kun ostin eurolla tyynyn Ikeasta. Siitä riittää täytevanua loppuelämäksi...

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Tämä keräys pisti minunkin sieluuni ja tarkoitus on osallistua.
Ihana David, terveisiä hänelle <3

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin: Itse teen noista sukkalankojen lopuista. Niin kuin arvaat, että niitä mulla riittää.

Maarit: tosiaan pienetkin jämät riittää ja voi tehdä raitoja ja kuvioita. saa käyttää mielikuvitustaan. Mutta päättelyä sitten riittää. Yritin päätellä kunnolla, kun pitäisi taas korjata yhden lapsenlapsen isoäidin tilkku-peittoa Luulen, että pienet sormet äänikirjaa kuunnellessa kaivaa pääteltyjä lankoja ja virkkaus peitossa purkautuu.

Matleena:Kiva kun David innostaa neulojien sormia. :)

Susu:Päivitetyllä ohjeeella minäkin tein. Mullakin riittää vanua melkoisesti. Toivottavasti joku lasten perheistä kaipailee vanua jonnekin askarteluun joskus.

Vanuttunut villasukka: Kiva on välillä tehdä näitä näpertämisestä huolimatta. David kiittää terveisistä. :)

KristiinaS kirjoitti...

Muutaman pupun neuloin silloin muinoin. Pyörönä neulottava on helpompi, siihenkin löytyy ohje internetsin syövereistä. EI ole niin paljon osia liitettävänä.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: tämä Anu Pensolan uudistama/päivittämä apupupu on myös pyörönä varpaista korvan kärkiin ja hihoihin poimitaan silmukat vartalo-osasta.Liitettävää ei ole, mutta päättelyä. Löytyy tähänkin ohje netin syövereistä.

KristiinaS kirjoitti...

Ahaa, siis AP:n ohjekin on pyörönä, silloin muinoin se ei ollut mutta tosiaan paljon on uudistuksia ja maailman mullistuksia sen jälkeen tapahtunut. Täytyypä katsoa tuo uusittu ohje. Noh, ehkä en nyt just ehdi pupuilemaan ku piti aloittaa leiriltä ostettuja lankoja, ei malta pitää pussissa.
Hyvää pääsiäisen aikaa Sinulle.

Ulla kirjoitti...

Sain tänään toisen pupuni valmiiksi. Huomasin, että on helpompi päätellä langat kun työ on vielä puikoilla ja enemmän "auki". Teen magic loop -tekniikalla pitkällä pyöröpuikolla, niin saan molemmat jalat yhtaikaa, etu- ja takakappaleiden yläosat yhtaikaa omilta keriltään, ja lopuksi korvat yhtaikaa. Ei tarvitse laskea kerroksia kuin kerran, ja jämäkeräni ovat parillisia sukkien tekemisestä samalla tavalla.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: En muista miten aikanaan tein. Mutta loopaten pyörönä on nopeampi kyllä. Aika monilla näyttää olevan apupupu tehtynä/puikoilla. Ymmärrän, että uudet langat kutkuttavat ja oikeasti ne pitääkin neuloa, kun haluavat puikoille. Muuten ne jäävät odottamaan--ainakin minulla.

Hyvää pääsiäisen aikaa sinullekin!

Ulla: mulla on vaan yksi valmiina, mutta voisin ottaa kohta puikoille toisen pupun. Joo looppaamalla itsekin teen. Tosin tein korvat ja jalat erikseeen ja laskin :)

Hepsi kirjoitti...

Ihania pupusia! Yhtään en ole noita neulonut eikä näköjään meidän alueella ole paikkojakaan, minne niitä voisi toimittaa. No ehkä joskus tulee ja ehkä minäkin joskus yhden neulon.
Hyvää pääsiäistä sinulle ♥

Iso Gnu kirjoitti...

Hepsi: Kiitos! Hyvää pääsiäistä sinullekin!

Repu kirjoitti...

Varsinainen pupulauma.

Iso Gnu kirjoitti...

Repu: eikö olekin. Lisää voisi tehdä.