sunnuntaina, elokuuta 07, 2022

Jämälankojeni kulutusta

Tiedätkö Anna- ja Toivo-nuket? Jyväskylässä mm.Jyvälässä valmistuu vapaaehtoisten voimin näitä nukkeja. Anna- tai Toivo-nuken tuotolla saa yksi lapsi vähintään kuusi rokotetta eri tauteja vastaan. Unicefin vapaaehtoiset myyvät näitä nukkeja ja koko tuotto menee lasten hyväksi.

Sukkia ja kaikkea muutakin neuloessa jää pieniä kerän loppuja. Jää niitä kyllä muistakin töistä. Aina ei jaksa suunnitella mihin niitä käyttäisi. Varsinkin fingering vahvuisia on paljon eli siis ohuita lankoja. 
Keräilen näitä loppuja ja muitakin lankoja esim hiuksiin sopivia ja ohjaaja hakee niitä. Samalla menee kankaan palat, nauhat, napit ja helmet , mitä on jäänyt.
Näissä kaikissa kuvissa olevien vaatteet on neulonut ahkera vapaaehtoinen, joka on hyvin taitava ja osaava neuloja.
 
Nyt sain näitä kuvia nukeista. Olen ihaillut näitä ja ajattelin jakaa teidänkin ihailtaviksenne näitä taidokkaita nukkeja. 

 Osa langoista on päätynyt apupupuiksi SPR:n kautta pakolaislapsille lohduksi.


 Miten monta silmukkaa onkin rakkautta ja välittämistä näissä kaikissa!

6 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Enpä tiennytkään tuommoisista nukeista vaikka asunkin Jyväskylän lähellä. Kauniita vaatteita niillä ja lapset tykkää kun voi pukea ja riisua nukkeja.

Puikoillanikin kirjoitti...

En ole minäkään tiennyt näistä nukeista. Lienee Jyväskylän oma juttu. Kauniita on ja hyvä tarkoitus.

Matleena kirjoitti...

Minä olen jossain kuullut näistä nukeista, taisi eräs ysräväni kertoa osallistuneensa niiden tekoon. Ja kuviakin niistä olen nähnyt, mutta en varmaan näin upeita luomuksia kun näissä kuvissa. Tuohon tarkoitukseen minäkin lahjoittaisin mielelläni lankoja.

Iso Gnu kirjoitti...

Sude:on niin monenlaista olemassa, ettei kaikkia voi tietää. Itse törmäsin joskus nukkeihin ekan kerran Unicef-tuotteiden myynnissä.

Puikoillanikin: ei ole paikallinen juttu. Unicefilla ryhmiä on ympäri Suomen ja siis nukentekijöitäkin. Heillä näytti olevan oma facebook-ryhmäkin.

Matleena:on kiva lahjoittaa heille pienetkin kerät.Onkohan teidän seudulla vapaaehtoisten ryhmää?

KristiinaS kirjoitti...

Täällä stadissa ainakin Kampin palvelutalossa on ryhmä, joka tekee noita nukkeja, jo monta vuotta ollut. Hyvää voi tehdä niin monilla tavoilla, että varmaan jokaiselle löytyy tehtävä jos vain halua on. Jämälankojen lahjoittaminen kin on tärkeä osa isompaa ketjua.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: näin on että monenlaista hyvää voi tehdä. Juuri näin syyskuun keräys asunnottomille. Toiset jaksaa tehdä sairaalaan myssyjä ja sukkia ja muuta.