sunnuntaina, syyskuuta 11, 2022

Syyskuun alun sukkia

Yhdet raitasukat neuloin jo kesällä Rva Silmusolmun Raitapallosta ja yhdestä minivyyhdistä ja aivan samalla mallilla neuloin nytkin. Minivyyhti oli vain vaalea.


Sukissa on 7 raitaa varressa ja 8 raitaa terässä ja tällä näistä sukista tulee sopivat jälkikasvun jalkaan. Koko on 39/40. Neuloin 2,5 mmm pyöröillä ja 64 s/krs.  Rva Silmusolmun sukissa oli  7 raitaa varressa ja terässä. Ihan pienet nöttöset jäi raitalankaa ja minivyyhdistä vielä vähemmän.

Nämä sukat on Ilun Ihmepallista neulottu. Ostin tämän langan nyt kesän Neulefestareilta. Sukkaa "piristää" kerrosrivi-nousut. Niillä on nykyisin joku muu nimi. Silmukoiden nostot olivat joka 3.kerros ja 6 silmukan välein. Muuten ihan perussukat ja 60 s/krs. Koko 38/39. Langan kulutus oli 62 g.


Sinisiä sukkia kuvasin yhdessä jos toisessa paikassa, kun ei millään väri muistuttanut yhtään sukkien väriä. Tässä kuvassa on lähimpänä kuitenkin ja joku kuva oli laitettava. Lanka on Ilun villasukkista  2,75 mm pyöröillä ja 60 s /kerros. Lankaa kului 94 g näihin 40/41 kokoisiin sukkiin. Nämäkin ovat menossa joululahjaksi.


Novitan sukkabokseista, joita on tullut jo neljä kappaletta, valmistuivat ekat sukat. Nämä ovat Nalle-langasta ja malli on Niina Laitisen Mökkitiet-sukat. En osaa sanoa, miksi sekoilin kuvion kanssa aluksi ja oli pakko katsoa koko ajan ohjetta. Lopulta kuvio istui päähän ja sukkien neulominen alkoi sujua.  Miesten Mökkitiet-sukat ovat kesken vielä ja paketissa löytyy myös lapsen ja vauvan sukkien ohjeet. Eli paketin sukat ovat vielä kesken. Mutta toisaalta en ajatellutkaan neuloa kaikkia bokseja heti, vaan pikku hiljaa. Näihin sukkiin meni 70 g lankaa. Pidän oranssista väristä, mutta tämä on lähempänä korallia/lohenpunaista ja se ei ole mun väri. Lahjaksi menevät tai hyväntekeväisyyteen. Sukissa on kiva kuvio edessä ja takana pieni pitsikuvio jatkuen osin kantapäähän. 

13 kommenttia:

Olifantti kirjoitti...

Kiva idea noille minivyyhdille. Pitääkin hyödyntää noin. En ole keksinyt mitään järkevää tapaa niiden käyttöön.

Iso Gnu kirjoitti...

Olifantti: kaksi minivyyhtiä tuli käytettyä. Nyt näkyy paljon sukkia, joissa varren suut, kantapää (usein kyllä tiimalasi-kantapää) ja kärki eri värillä. Aiemmin tein jollain minivyyhdeillä päinvastoin eli tein niillä palkkiraitoja sukkiian ja sukat eriparisia. Postaus 22.6.22. Siis vihjeeksi minivyyhdeille ja tietysti kirjoneileisiin olisi hyvät.

Puikoillanikin kirjoitti...

Kivoja sukkia. Vaikka sinisestä tykkään yleensä automaattisesti, niin nyt äänestän lemppariksi tuota keltaista sukkaparia - ihana väri! Taitaa olla muuten mosaiikkineule, miksi tuota pintaneuletta kutsutaan.
Onko sinulla ennestään käyttökokemusta Ilun Handun sukkalangoista? Seuraan hänen podcastiaan, mutta lankaa en ole vielä ostanut.
Nätit ovat myös Mökkitie-sukat. Minä tein vaan miesten version ja aivan ohjeen mukaan. Sain niistä kommentin, että kantapää istuu hyvin.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikoillanikin: Kiitos!En jaksanut hakea uutta nimeä neuleelle ja se on se mosaiikkineule.
Sukkia ei muistaakseni Ilun langoista ole lähipiirissä, mutta joku pusero on ja hyvin on säilynyt. Nyt onkin hyvä katsoa, mitä tapahtuu.

Pirena kirjoitti...

Kiitos sinulle kun jaksat käydä kommentoimassa blogissani. Sinulla näkyy noita sukkia kanssa tulevan kuin sieniä sateella.

Sude kirjoitti...

Hyvän näköisiä sukkia. Kauniit värit noissa molemmissa raitasukissa. Villasukkia tuntuukin jo tarvitsevan kylmillä lattioilla.

Iso Gnu kirjoitti...

Pirena: Kiva kun kävit täällä. Sukkia menee/kuluu, kun jälkikasvua on yhteensä 12. Äitini neuloi koko sisarussarjamme jälkikasvulle ja osalle lapsista, jotka eivät neuloneet. Nyt välillä neulon heillekin. On sovittu, että ilmoittavat, kun sukkia tarvitaan. Hyväntkeväisyyteen neulon sukkia aika lailla. Sukkia neulon matkoilla lasten luo , reilu kolme tuntia suuntaansa ja telkkaria katsoessa ja odottaessani jossain esim.labrassa jne.

Sude: Kiitos! Villasukat on kyllä tarpeen jo sekä päivällä että yöllä. Nukun kyllä aina villasukat jalassa; paksuus sukissa vaihtelee ja määräkin.:D Ei sentään kolmia villasukkia vielä kuten isällä. No hän eli viittä vaille 90-vuotiaaksi. Ehtiihän tässä vielä.

Matleena kirjoitti...

Kauniita sukkia taas kaikki kuten sinulla yleensäkin, mutta nuo Mökkitite-sukat ovat mielestäni kauneimmat. Värikin niissä on minun mieleeni.

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: Kiitos! Tässä taas huomaa, että pitäisi neuloa monen värisiä sukkia. Jokaisella on oma lempivärinsä. Yksi ystävistäni pitää erityisesti tästä väristä kuten sinäkin. Voisi antaa vaikka joululahjaksi,mietintään.

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Näitä sukkapäivityksiäsi on sitten mukava katsella, koska esillä on aina useampi pari, ja hienoja kaikki.

KristiinaS kirjoitti...

Ehkä tuo yhden silmukan nosto ei vielä ihan mosaiikkineuletta (niinku kirjoneuletta) ole mutta parempi sekin kuin se kamala 'kerros. . .' sana, joka ei oikeasti tarkoita mitään. Mä sanoisin tuosta sukasta, että on nostetuilla silmukoilla tehdyt raidat, tai .. Esim. mä yhdessä Tiina Kuun ohjessa on käytetty nostettuja silmuikoita.
Hitsi ku ei kerkiä neulomaan kaikkea mitä haluais.

Kutookutoo kirjoitti...

Voi mitä ihanuuksia. Raitasukat olisivat ihanat jonkun mekon kanssa, nuo keltaiset olisivat täydelliset farkku-sukat. Kauniita myös telkemäsi yksiväriset sukat. Näitä kun katselee, niin samaistuin niin täysin KristiinaS:n kommenttiin, hitsi kun ei kerkiä neulomaan kaikkea mitä haluaisi :D.

Iso Gnu kirjoitti...

Vanuttunut villasukka: Kiitos! Tässä täytyy laittaa vauhtia, ettei jää ihan joulukuulle hurja kiire lahjojen kanssa.:)

Kristiina: tuo nostetuilla silmukoilla tehty on hyvä. Eikö olekin aina niin, vaikka kuinka neulot, niin silti haluaisi neuloa lisää. Muutakin on tehtävä. Onneksi on hyvä harrastus.

Kutookutoo:Kiitos!Niin jos ehtisi kaikkea neuloa, jos vielä saisi itselle. Nyt täytyy noita joululahjoja neuloa ahkerasti alta pois.