tiistaina, syyskuuta 27, 2022

Vähän muutakin kuin sukkia

Tein yhdet kämmekkäät tällä samalla mallilla lapsenlapselle. Ihastuin samaan malliin ja neuloin samasta langastakin eli Nurjan merino sockista . Vähän pidemmät varret neuloin. Edellisistä kämmekkäistä on juttua täällä ja samat asiat pätee näihinkin, paitsi langan kulutus. Lankaa meni näihin kämmekkäisiin 4 g enemmän eli siis 46 g.


Oslo-pipo on ollut muutaman vuoden mun suosikki. Ainoa vika on, että nyt vielä on liian kuuma pidettäväksi. Titityyhyn oli tullut Lana Gatton Maxi Soft värinä Marrore eli kaunis ruskea. Lanka on 100 % merinoa. Ihan peruspipo eli 2 o, 2n  ja jossain vaiheessa sitten kavensin, mikä tuntui hyvältä. Otan siis pipon omaan käyttöön. Kuvatessa huomasin virheen, yksi oikea silmukka oli nurja. En nyt kuitenkaan ottanut siitä kohdasta kuvaa. Lankaa kului 94 g. 


Sini- vihreäraitaiset sukat on Seitsemän Veljestä Raita-langasta. Cittarin Mammutti-markkinoilla oli 7V-lankaa 200 gramman keriä tarjouksessa. Ostin yksiväristä ja kaksi kerää raitalankaa. Toisen sukan kohdalle sattui kaksi solmua. Raitalangat on aina tällaisia, että niissä voi olla solmuja. Samoin tietysti muissakin langoissa voi olla, mutta yksivärisissä se ei haittaa. Näihin sukkiin lankaa kului 105 g.


Loppukesällä/alkusyksystä huomasin, että etuphan penkissä ei kukimikää, joka näkyisi kadulle. Niin ostin kolme tarhasyysvuokkoa. Juurtuivat hyvin ja kukkivat kauniisti.


 

7 kommenttia:

Olifantti kirjoitti...

Kämmekkäitä toivoi mummotettava minultakin. Pitänee ryhtyä hommiin jossain vaiheessa. Jouluksi sitten saa.

Puikoillanikin kirjoitti...

Pipo paksusta langasta - hyvä idea ja kiva väri pipossa. Pehmeän ja lämpimän näköinen.
Minusta raitalangassa ei saisi olla solmuja. Voisivat skarpata. Ei tosin näy sinua haitanneen, vaan ihan siististi nuo raidat asettuvat.

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Nyt onkin oivat kämmekäskelit. Myös sormikkaille olisi käyttöä, mutta niihin pitäisi jaksaa neuloa ne kymmenen sormea, joten ääni ja peukutus kämmekkäille.

KristiinaS kirjoitti...

Se on vaan ihmeellistä, että ohuissa sukkalangoissa ei ole solmuja!? Vaikka vyyhdissä on lankaa yli 400 metriä niin ei ole solmuja. 200 metrin langassa on usein solmu tai kaksikin.

Iso Gnu kirjoitti...

Olifantti: se ryhtyminen on aina vaikeampaa. Kämmekkäät on kyllä nopeat neuloa. HYvä lahja.

Puikollanikin: Viime talvena tein pari pipoa jälkikasvulle tosi paksusta langasta ja puikot taisi olla 8 mm. Nyt oli 3,75 mm. Joo katkoin ja purin kerää ja sitten päättelin lankoja, ja tuo päättely ei ole oikein lempihommaaa.

Vanuttunut villasukka: Niitä kymmentä sormea en jaksa neuloa. Lapsenlapsi pyysikin kynsikkäitä, mutta nyt sanoin en jaksa/viitsi. Nyt meillä on molemmilla kämmekkäät. Mä käytän välillä yölläkin, kun käsiä paleltaa.

Kristiina: en muista nyt tarkasti missä langoissa on ollut solmuja. Niitä on välillä; siis muissakin kuin Novitan langoissa.Yksivärisissä ei vaan harmita ja yöllistä kuin raitalangoissa.

Matleena kirjoitti...

Monenlaista neuletta oletkin valmistanut! Ja kaikkia niitä kohta tarvitaan. Yksi syy, miksi en tykkää käyttää raitalankoja, ovat nuo solmut . Olen miettinyt, eikö voisi tehdä liitoksen edes samalla värillä.

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: pikku hiljaa tulee kaikenlaista. Aika viileitä päiviä onkin ollut, että villainen on tarpeen. Harmittavia ne solmut on, tulee lisää vaivaa ja pääteltävää.