torstaina, marraskuuta 10, 2022

Valmistuneita II

Sukkien esittelyvuoro nyt.


Syksyllä Cittarissa Seitsemän veljestä raitalanka oli tarjouksessa. Neuloin langasta harmaa-harmaa-raitaiset miesten sukat ja ne ovat kokoa 41/42. Lankaa kului 132 g.


Nämä ovat miesten sukat. Ne on  Laines Du Nord Patient Sock -langasta, jossa on 75 % mulesing vapaata villaa ja 25 % polyamidia. 100 grammassa on 420 m ja se kestää konepesun. Neuloin 2,5 mm pyöröillä. Koko on 42/43 ja lankaa kului 72 g. Nämäkin on menossa joululahjaksi.


Neuloin taas perinteiset Kerttu-sukat Seitsemän veljestä langasta ja 3, 5 mm sukkiksilla. Koko on 37/38ja lankaa kului 92 g. Näihin riittää 100 gramman kerä. Tuskin isompiin sukkiin riittäisi 100 g.


Instagramissa oli kantalappuKAL tässä vähän aiemmin ja summa mutikassa valitsin näihin sukkiin värit. Mallissa on nostetuilla silmukoilla tehtyjä jaksoja eri väreillä eli tein joka toisen vihreällä ja joka toisen keltaisella.  Itse asiassa kaikesta huolimatta näistä tuli aika kivat sukat. Ovat kokoa 38/39 ja lankaa kului 114 g.


 Metsäpuistosta talomme takaa kaupunki kaatoi puita/harvensi ja korjasi isommat rungot ja sitten vielä latvukset yms. Loput mitä ei tullut heille kyytiin, niin sai kerätä. Tonttimme takaa on nämä yksittäiset latvukset ja tyvikiekot tuotu leikkimökin terassille kuivumaan seuraavaksi talveksi. Mies teki koko  homman eli haki puut metsästä ja sahasi ja osa halkaistaan sopiviksi polttopuiksi ensi keväänä. Siinä on osa seuraavan talven polttopuista. 

8 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Sehän oli ystävällistä kaupungilta, että asukkaat sai loput puut. Tuo on Tosi Arvokas lasti tänä päivänä (vaikka vasta ensi vuonna käytettävissä) kun klapit tekee kauppansa ja paikoin on loppuunmyyty, ensi vuodeksikin on jo tilauksia jätetty.

Matleena kirjoitti...

Onpa siinä taas komea sukkakasa odottamassa pääsyä jakojen lämmitykseen. Ja ne pääsevät hommiin jo tänä talvena eikä vasta vuoden päästä.
Kaupunkihan säästää puiden kerääjän palkan, kun asukkaat saavat kerätä puut itselleen. Mukava noita on poltella uunissa, kunhan kuivuvat ensin hyvin. Meilläkin mies on ahkeroinut tänäkin kesänä halkojen hankkimisessa niin kotiin kuin mökillekin.

Puikoillanikin kirjoitti...

Kivoja sukkia. Kyllä minunkin pitää noihin Kerttu-sukkiin ryhtyä. Hauska kuvio.

Iso Gnu kirjoitti...

KristiinaS: Kaupunki korjasi isommat puut ja latvuksia, mutta jotain yksittäisiä jää aina, kun koneella korjataan. Oman tontin kohdalta otettiin talteen ja niin näytti naapuritkin tehneen.Auttaa paljon ensi talvena,lähinnä leivinuunia lämmitän ja samalla lämmöllä saa tehtyä ruokaa.

Matleena:Koneella jää jotakin aina korjaamatta. Nyt on hyvä antaa kuivua ensi talveen. Mua ahdistaa (siis oikeasti astman takia), kun osa polttaa ehkä kosteitakin puita ja roskia, kun savuttaa niin hirveästi. Kuivat puut palaa hyvin ja ei savuta.

Puikollanikin: Kiitos! On hauska ja näyttävä kuvio noissa Kerttu-sukissa. Mulla meni muutamat sukat, ennen kuin opin kuvion.

Olifantti kirjoitti...

Hienoja sukkia taas. Minua viehätti myös tuo halkopino. Ihana paikka puiden kuivua.

Iso Gnu kirjoitti...

Olifantti: Kiitos! Puita ei saa kuivattaa talon tai autotallin seinustalla. Talven ajan leikkimökistä on puutarhakalusteita. Lapsenlapset on kasvaneet ja mökki alkaa olla turhanpanttina. Viime kesänä vain kerran yksi lapsenlapsista siivosi mökin ja ei muuta.

Sude kirjoitti...

Siinähän onkin sukka poikineen ja hienoja ovat kaikki. Polttopuista tulee kuulemma pulaa ensi talvena, jotn teitä onnisti kun saitte ihan ilmaseen kaupungilta. Onnellisia ne joilla on nyt takka mitä lämmitellä talvella. Voi, olispa minullakin,vaan kun ei ole.

Iso Gnu kirjoitti...

Sude:Kiitos!Leivinuuni on meillä eniten käytössä. Ihan joka kerta en tee ruokaa uunissa lämmittsen jälkeen.