sunnuntaina, helmikuuta 26, 2023

Helmikuisia sukkia

Sukkkia on neulottu ja tässä on viimeistellyt valmiit sukat. Kolme paria on valmiina ja muutama pari odottaa neulaa ja päättelyä. 


Tiukka suunnitelma on käyttää pois varastossa olevia sukkalankoja pois. Tänään oli kaunis talvinen päivä, kirkas auringonpaiste, valkoinen hanki ja sininen taivas. Kuvissa tuo valkoinen hanki näyttää sinertävältä.


Nämä sukat on Katian Consept Kaisla-langasta, jossa on merinovillaa 65%, alpakkaa 10 % ja loput polyamidia. Villapesu. 2,5 mm pyöröillä neuloin. Lankaa kului 76 g ja lopuistakin on neulottu jo, mutta siitä ensi kerralla.


Miesten sukat 7 V-langasta neulottuina ja raitoina vihreän ja sinisen raitalangan loppuja. Näitä sukkia mietin syksyn asunnottomien keräykseen. Oli ja on suunnitelma neuloa yhdet sukat kuukaudessa keräykseen, jotta on sitten syksyllä mitä antaa sinne. Lankaa kului 133 g näihin 42-kokoisiin sukkiin.

Trio-jäätelösukat on Seitsemän veljestä-lankaa. Varressa ja kantapäässä on valkoista 7V-lankaa ja oli tarkoitus neuloa myös kärkikavennukseen. Mutta unohdin ja niin neulottiin raidallisella sukkalangalla toinenkin kärki. Kerä oli ihan outo. Aloitin vaalean ruskealla ja se oli tosi pitkä pätkä, melkein kaksinkertainen näihin muihin raitoihin nähden ja sitten vaaleanpunaisessa oli solmu ja raitojen värit alkoivat kulkea toisin päin. Purin ja aloitin uudelleen solmua seuraavasta raidasta sileänä neuleena. Näytti tylsältä ja purin taas ja tein Suuren Käsityön 10/22 lehden tilaajalahjana olevat Oliviat ja niiden  suunnittelija on Niina Laitinen. Alku on siis purettu kahdesti ja siksi ei oikein huvittanut kärjestä purkaa ruskeaa ja neuloa valkoista kärkeen. Lankaa kului 114 g näihin 38-kokoisiin sukkiin.


Etelän hiihtolomalaiset innostuivat korttien teosta ja mummin varastot saivat kyytiä. Varastoissa ei tosin paljon minkäänlaista vajenemista huomaa kuin korttipohjien osalta. Kortteja syntyi melkoisesti ystävänpäivä-korteista vauvakortteihin, hääkorteista onnittelukortteihin. Kuvani olivat huonoja ja kiireellä otettuja. Puhelimesta ei enää näillä vanhoilla silmillä näe tarkasti ja koneella sitten huomaa. Osa korteista sain kuviin säilöttyä. Kiva, kun tekivät kaken muun välissä.


Lankapaasto 23 alkoi Tikusta asiaa-blogissa. Se alkoi 22.2 ja jatkuu ad 6.4.23. Ei osteta lankaa ja yritetään kuluttaa mahdollisimman paljon lankoja. Siellä olen taas mukana.

 

4 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Kivat värit noissa sukissa. Ihanan rauhallinen tuo vihreä sävy.
Mutta harmillista on, ettei raitalangan raidat pysy samanlaisina ja vielä että on solmuja. Sait lopulta sukat valmiiksi, hyvä niin.
Paastossa mukana.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin: Kiitos!Joo,tuo raitalankojen solmut harmittavat. Mutta tuo värivirhe oli eka kertaa. Vähään aikaan en taida ostaa raitalankaa. No, nyt olen huhtikuun alkupuolelle lankapaastossa eli lankaa ei tule huusholliin lisää - ainakaan ostamalla.

KristiinaS kirjoitti...

Kivoi sukkii, ja kivan pitkät varret. Paljon näykyy lyhyitä varsia. En osta lankaa jos ei oo tarve, tai lahjakortti käytettävänä niinkuin tällä viikolla. Hyvä syy käydä lankakaupassa, ja ostinhan jo kesäistä lankaa.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: Kiitos! Mulla on vuosien varrella kertynyt aika lailla lankaa. Mutta pikku hiljaa yritän saada vähemmäksi.Sinunkesälankasi olikin kauniita.