lauantaina, helmikuuta 11, 2023

Jämälankoja huiviksi

Yksi lapsenlapsista halusi pitkän raitahuivin.  Yhdessä mietimme mallia ja päädyimme pyörönä neulottuun huviin ja eri levyisiin raitoihin. Langat on pääasiassa Seitsemän veljestä-lankojen jämiä. Ihan kaikki näistä ei tullut kuitenkaan neuleeseen.

4,5 mm pyöröllä looppasin ja väriä vahtaessa neuloin muutamia silmukoita molemmilla langoilla. Huivin valmistuessa kuitenkin vielä vähän päättelin lankoja varmuuden vuoksi.

Nopeasti tämä huivi valmistui kuitenkin, ja hapsut on molemmissa päissä.


Lankaa kului 247 grammaa. Huivi on paketoitu ja laitettu postiin tänään lauantaina, mutta lähtee liikkeelle vasta maanantaina. Hiihtolomalle ehkäpä ehtii, yleensä paketit kulkevat suhteellisen nopeasti verrattuna tavan kirjepostiin. 


 

10 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Onpa kiva huivi, niin pirteät väritkin siinä! Tuollaista on mukava tehdä kun ei tarvitse seurata neulemallia

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Nämä ovat niin parhautta, kun lapset osallistuvat suunnitteluun. Ja tulee varmuudella mieluinen saajalleen. Ihana lopputulos, ja en ole itse ajatellutkaan, että kaulahuivin voisi tehdä myös noin pyörönä, jotenkin omassa päässä vain ainaoikein-neule jumittaa. Näin ne silmät avautuvat :)

KristiinaS kirjoitti...

Kiva kun sun jälkipolvet osaa pyytää just täsmä neuleita. Niitä oliskin kiva tehdä. Hieno kaulahuivi ja lämminkin kun on putkena tehty.

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: Kiitos! Valmistui nopeasti, kun ei tarvinnut laskea ja pahemmin katsoakaan neuleeseen. Kiva neuloa välillä tällaisia.

Vanuttunut villasukka: Eikö olekin kiva, että välillä huomaa uuden tavan/mallin neuloa!

Kristiina: on kiva, kun tietää, että pitävät. Välillä pelottaa melkein, että mitä ne keksivät pyytää seuraavana ;) Pahinta on, jos samaa mallia joutuu neulomaan monta kappaletta. Neuloin yhtenä talvena 8 samanlaista pipoa!

Puikoillanikin kirjoitti...

Fiksu ja rohkea lapsenlapsi sinulla. Ihanaa, että uskaltaa käyttää värejä. Minusta tuntuu, että nuoria katsellessa kaikilla on vain mustaa.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin: Kyllä osalla näyttää olevan aika lailla mustaa, mutta suurimmalla osalla ihan omat lempivärinsä näyttää olevan. Mustan käyttäjälläkin on osa värikästä, joku pusero,huivi jne

satunNainen Paula kirjoitti...

Kiva huivi - ja jos lankoja jäi, niin säärystimet samoissa sävyissä! 😉
Mahtaakohan kuljetusalan lakko näkyä postin kulussa? Just tein Ifolorilla kuva-albumin lahjaksi, postitus suoraan lahjan saajalle - tekiessäni jo mietin, milloin mahtaa löytää perille, jos postitus jumittaa...

Iso Gnu kirjoitti...

Paula: Kiitos! Täytyykin kysyä säärystimistä teiniltä.Tämä paketti läti maanantaina ja tiistaina tuli jo kiitokset. Ystävänpäiävkortit laitoin postin ohjeiden mukaan ja eipä mennyt perille kenellekään ajoissa.

Hepsi kirjoitti...

Ihana idea neuloa huivi noin ja ihan huivi siitä tulikin 💖

Iso Gnu kirjoitti...

Hepsi:Kiitos! Huivi matkusti jo maailmalle hiihtolomalla.