keskiviikkona, kesäkuuta 28, 2023

Kesäkuussa puikoilta

Ensin kuviin tulee sukat, jotka ovat odottaneet pitkään vuoroaan. Huhtikuun lopun neulefestareilla piti vain pistäytyä ja ostaa tietyt langat. Tapasin kahvilassa tuttuja neulojia ja pakkohan se oli pistäytyä Titityyssä ja ostaa lankaa ja puikot. Tapaaminenhan venyi useammaksi tunniksi ja sukat edistyivät. Olin poikkeuksellisesti jättänyt neuleen kotiin, kun en muka siellä viivy.


Lanka on Regia Tweed 4-ply ja väri oli tummanharmaa tai grafiitinharmaa. Chiagoon 2,5 mm pyöröillä neuloin 20 2n 14 krs ja sitten vaihto. Näin on neulottu  resori ja jalkaterän päällys. Koko on 43 ja lankaa kului 72 g. Kuvassa aikoinani kutomia räsymattoja, joita on ollut aika lailla ja vieläkin välillä joku haluaa. Nyt viimeksi nuorimman lapsenlapsen kanssa valittiin matto huoneeseensa.


Lankalauantaina ostin lankoja reilusti eli kolmeen puseroon ja pariin pipoon.  Pipot ovat olleet valmiit kauan ja nyt esittelyssä kaksi puseroa. Niille on yhteistä lanka ja sama malli modattuna ja todella hankala väri kuvata ja saada se esiin oikeana. Kuvia olen ottanut kymmeniä ja saajatkin (raukat) olen pannut kuvaamaan.


Ensin valmistui tämä vihreän sävyinen pusero. Itsellä ja kuopuksella on samainen pusero ja ajan myötä tämä vaate ei kutistu, vaan poikkeuksellisesti kasvaa. Kaula-aukko venahtaa ja hihat kasvavat pituutta, jollei mun kädet lyhene iän mukana. ;)


Hihat ja vartalo-osan tein pidemmän molemmissa puseroissa. Kaula-aukko oli ohjetta pienempi ja hihoissa lisäykset aika nopeasti  ja osa hihan suissa. Pusero neulotaan alhaalta ylös ja vartalo-osa ja hihat yhdistetään raglania neuloessa. Yhdistyskohta on hankala näinpäin neuloa.


Vihreässä puserossa on Tynn Silk Mohair väreissä: meleerattu vaalean harmaa, oliivi ja petrooli. Lankaa meni 204 g.


Pusero neulotaan kolmella langalla yhtaikaa. Väreistä tulee hauska kombo aina. Ohje on Sandnes garnin ja yllättäen tein ihan ohjeen mukaisilla puikoilla.


Toisena neuloin tämän loppun. Osin neuloin näitä yhtaikaa. Tämä oli vähän isompi ja olin ostanut lankaa niukemmin kuin aikanaan kuopuksen puseroon. Tämän kohdalla ensin loppui Regatta sininen  ja sitten loputkin eli vaalea laventeli ja karhunvatukka. Vaaleaa meni todella vähän.  Lankaa kului 212 g tähän puseroon. Puserot on nyt saajillaan ja käyttöohjeet siis huoltamisen suhteen on annettu kirjallisena. 


Nyt ollaan nautittu pionien kukinnasta. Ensin kukki tummanpunaisin pienehköin kukin kotoani siskon kautta kulkeutunut pioni. Nyt nämä takapihan kukkapenkin pionit ovat vuorossa. Ensin aloittivat valkoiset ja nyt nämä vaaleanpunaiset. Keittiön ikkunasta näkee kasvavat nuput ja auenneet kukat. Mutta miten siitä nupusta pulpahtaa iso kaunis kukka ei näe, vaikka kuinka vahtisi.


 

5 kommenttia:

Saukkis kirjoitti...

Regian tummanharmaa tweed on kivan näköistä. Oliko 4 ply paksumman vai tavallisen tuntuista neuloessa? 6 ply nimittäin tuntui jotenkin paksummalta. Puserot näyttävät kauniilta ja pehmeiltä, kevyet villapaidat ovat käytössä mukavia. T Saukkis

Puikoillanikin kirjoitti...

Just aioin kirjoittaa, että Saukkiksella oli myös ollut Regian tweed-lankaa, vaikka vähän paksumpana, mutta hänhän oli itse jo ehtinyt huomaamaan käytetyn langan.
Kivan näköiset väriyhdistelmät puseroissa ja pehmeältä näyttävä pinta.

KristiinaS kirjoitti...

Oot saanu paljon valmista kun on puseroita. Niissä kauemmin menee. Mä tykkään, että on hankala neuloa kaksin- tai kolminkertaisella langalla. Tarkkana pitää olla, että kaikki on mukana.

Iso Gnu kirjoitti...

Saukkis: Itse asiassa kun sanoit tuosta paksuudesta, niin se tuntui vähän paksummmalta. Ajattelin sen liittyvän jotenkin siihen "tweedmäisyyteen" eli niihin eri värisiin "lankamöykkyihin". Omaani olen todella käyttänyt paljon, mutta nykyään kotona venähtämisen takia.

Kristiina: Kiitos! Aika hankalaa kieltämättä on neuloa kolmea ohutta lankaa yhtaikaa. Useamman kerran purin yksittäisiä silmukkajonoja ja otin uudelleen kaikki kolme lankaa silmukkaan. Katsoa saa neuloessa, ei paljon voi katsella telkkaria. Vielä yksi pusero on tekeillä, jossa on onneksi vain kaksi lankaa. Eikä se Toiov-huivin neulominen Tykk Linestä ole helpompaa, se säikiintyy tosi helposti.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin: kävin roskisessa katsomassa mihin mun kommentti hävisi ja siellä se oli ja oli sinunkin. Muiden näköjään tuli läpi. Kommentoi kuitenkin vaaan, vaikka blogger heittää sun kommenttisi roskikseen.Kiitos kommentista!