keskiviikkona, joulukuuta 06, 2023

6.12

Sukkia, sukkia on valmistunut useampi pari. Marraskuun alku meni koronassa ja loppukuukin väsymyksessä ja helpointa oli neuloa välillä sukkia. Niissäkin onnistuin tekemään virheitä ja muutaman kerran jouduin purkamaan. Päättelykin tökki.

 
Äkkiä ne sitten päätteli, kun töihin ryhtyi. Neljä paria aikuisten sukkia ja kaksi paria lasten sukkia valmistui.  Lasten sukat taisivat jo mennä myyjäisissä.


Lasten sukat on Nallesta ja mintunvihreissä sukissa on jämiä jostain raitalangoista (Austerman ehkä)
Koko on molemmissa 33/34  ja  lankaa kului vihertäviin Nalle- Austerman -sukkiin 58 g ja punaisiin Nalle Taika-lanka sukkiin  53 g. 


Aikuisten sukat:

Beiget on naisten kokoa olevat piirakkasukat ja niihin kului Seitsemän veljestä lankaa  91 g. 
Siniset, joissa on yksi säie mustaa on Opal black dragon 4-fach -lankaa. Sukkien koko on n.42 ja lankaa kului 67 g. 
Seuraavissa on raitalanka ostettu kirppikseltä. Langassa ei ollut vyötettä, mutta kokemuksellani sanon sen olevan sukkalankaa. Varren suissa, kantapäissä ja kärjissä on Viking garnin Froya-lankaa. Koko on 42 ja lankaa kului 95 g.
Oikeanpuoleiset sukat on miesten kokoa 42/43 ja lankaa kului 116 g. Lankana on Opal large 8-fach värissä Wilder Winter.


 Joulukalenteria on saanut avata jo viisi luukkua. 1. päivänä tuli kirjoneulesukkien 1. osa ohjeeesta. 2. päivänä 3 mm sukkikset ja tänään sunnuntaina kerä harmaata Nalle-lankaa. Kuva on otettu kolmantena päivänä. Vielä on tullut osa 2 sukkaohjeeseen ja erilaisia kankaisia, ommeltavia merkkejä.


Hyvää itsenäisyyspäivää!

8 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Kunnon sukkatehdas ollut! :)

Olifantti kirjoitti...

Paljon olet taas saanut tehtyä. Minunkin pitäisi opetella käyttämään monenmerkkisiä lankoja sekaisin. On kertynyt kaikenlaista jämänyssäkkää.

Sude kirjoitti...

Kunnon sukkasato. Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin. Juhlia katsoessa onkin hyvä neuloa vaikka sukkia.

Puikoillanikin kirjoitti...

Hieno kasa sukkia. Opal-lankaa en ole kokeillut. Tiedätkö miten se toimii käytössä?
Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle ja läheisillesi.

Iso Gnu kirjoitti...

Maarit: sukkiaon kiva neuloa telkkaria katsellessa ja jutellessa. Ensi vuonna lapasia.

Olifantti; jämiä neulon samanpaksuisia sukkalankoja sekaisin (esim Nalle, maijaa, Austermani...)Erilaisia kertyy kyllä aina, varsinkin kun lastenlasten pienimmät koot on 37.

Sude: Miesten sukkia täälläkin pitäisi neuloa. Äitiä ei ole enää neulomassa. Kesällä siskojen pojat (40-v molemmin puolin) valittivat sukkien puutetta ja täti neuloi. Veljillenikin neulon ja sitten oma perhe (jälkikasvua sukuun tulleet mukaan lukien 12) ja saa muutamat sukat neuloa.

Puikollanikin; Kiitos! Olen neulonut opalin ennekin ja kivaa neulottavaa, mutta sukat on mennyt lahjaksi, niin ei mielikuvaa. Ei kyllä kukaan ole valittanut niiden heti rikki menemisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Rosemary

Anonyymi kirjoitti...

Saisinko polvenlämmittimien ohjeen?Ehtisin kutoa polvikipuiselle ystävälleni lämmittimet joululahjaksi.

Iso Gnu kirjoitti...

Anonyymi: ajattelin neuloa ihan vaan suorakaiteen muotoisen lämmittimen polvilleni autoon, ehkä vähän kuin vauvanpeitto. Varsinaisia polvenlämmittien ohjeita löytyy verkosta. Joskus kauan sitten ostin jostain paketin, jossa oli ohje ja lankaa.