perjantaina, maaliskuuta 29, 2024

Maaliskuun sukkia ja pääsiäistoivotus

Neljä paria sukkia on maaliskuussa valmistunut puseron lisäksi ja monen monta työtä on keskeneräisenä. Maaliskuukin mennä hupsahti jo melkein kokonaan. Paljon mitään en saanut aikaiseksi. Oli kaikenlaisia järjestely- ja siivoussuunnitelmia kotona. Sekä helmikuun että maaliskuun Lapasboksin lapaset ovat edelleen kesken ja kohta tulee huhtikuukin ja sen myötä uudet ehdotukset lapasiksi.

 Kylläkin kävin massiivisen lankavarastoni läpi ja järjestelin sen. Katsoin kesken olevat ja laitoin ne pariin laatikkoon ja osa on tietenkin neuletuolini vieressä. Lankamäärää en laskenut, mutta aika lailla noita on. Monen moista voi niistä neuloa. Keskeneräisistä osa valmistuu joskus ja osa päätyy purettaviksi uudelleen langoiksi. Niitäkäänn en laskenut, mutta listan tein itselleni.


Tämä oli jotain ikivanhaa Nallen raitalankaa ja yksivärinen sininen on Viking Froya-lankaa. Sukat on lapsen kokoa, 34. Sukkiin kului lankaa  56 g.


Tätä lankaa ostin joskus Prismasta ostosreisulla. Jostain syystä silloin miellytti tuon langan lempeät värit. 2,5 mm pyöröillä neuloin ja neule oli pidempään käsilaukkuneuleena ja sitä on yhdessä jos toisessa paikassa neulottu. Sukat on kokoa 37/38 ja niihin meni lankaa 56 g. Saman verran kuin edellä oleviin lapsen raitasukkiin.


Nämä sukat on Austerman Step-lankaa. Ihastuin väreihin sinapin keltaiseen ja poltettuun oranssiin. Puikot olivat 3mmm ja lankaa kului sukkiin 65 g. Sukkien koko on 37/38.


Zauberball Stärke-langasta on nämä hassun näköiset  sukat. Ne istuvat kuitenkin hyvin jalkaan ja menivät jo kokeilun myötä saman tien jalkaan ja käyttöön. Väri on kaunis sinisen ja vihreän yhdistelmä; Cool Botanical Garden. Koko on 42/43  ja lankaa kului 67 g.


 Vahtikoiramme Boris on ollut pitkään ilman huivia. Orava vei useamman huivin ja kyllästyin siihen. Nyt on ainakin tämä kirkkaankeltaisesta Nallesta ja vaaleammasta Tynn Silk mohairin jämistä  neulottu huivi ja viikon on jo kestänyt Boriksen kaulassa. Lankaa kului 29 g.Iloista pääsiäistä!

9 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Hyvää pääsiäisen aikaa Sinulle ja perheellesi!
Sulla valmistuu sukkia ihan solkenaan;)

Sude kirjoitti...

Siellä on maaliskuu ollut oikea sukkakuu. Hyvää pääsiäisen jatkoa sinulle

Puikoillanikin kirjoitti...

Huomasin tekstissä pienen ristiriidan: "paljon mitään en saanut aikaiseksi" ja "neljät sukat ja yhden puseron". Tuo on aika paljon enemmän kuin ei mitään ja paljon enemmän kuin minä ikinä kuukauden aikana. Langatkin on tullut järjestettyä. Voit siis kuitata maaliskuun aivan o.k. kuukaudeksi mitä neuleisiin tulee.
Hyvää pääsiäistä sinulle.

Maarit kirjoitti...

No onhan siellä tullut valmiiksi vaikka ja mitä. Lapasiahan voi neuloa vaikka jossain kuussa kahdet niin tulee maaliskuukin hoidettua ;)

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina:Kiitos! Sukat on sellainen työ, joka on aina mukana ja esillä. Niitä valmistuu kerros kerrallaan.

Sude: kiitos! Sukkia valmistuu aina ja nyt tänä vuonna ajattelin esitellä kuukauden sukat. (sitten tietenkin aina ei edes valmistu, mutta yleensä ainakin yksi pari/viikko)

Puikollanikin: Oikeassa ole ristiriidasta. Puserohan oli jo aloitettu ennen loppiaista. Oli suuria suunnitelmia ehtiä tehdä kaikkea ja siellä ne vaan roikkuu kesken tai tekemättä. Eläkeläisenä ehtii neuloa enemmän kuin työssä käyvät.Neuleiden osalta kyllä ok, mutta muut hommat odottaa. Kevätaurinko on aika armoton huushollissa.

Maarit: Sukkia on valmistunut. Kirjoneule näköjään onnistuu aina kampittamaan mun neulomisen. Maaliskuun lapasissa on sinistä ja valkoista toivotusti ja lapsenlapsi oli kuitenkin sitä mieltä, että väärä sininen ja liikaa valkoista ja into lopahti siihen. Teen ne kuitenkin tänä vuonna ja joku aina kelpuuttaa.

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Kauniita raitasukkia esittelyssä. Raitasukkia on niin mukava tehdä, kun raidoitus tulee vähän neuloessa yllätyksenä, ainakin 1. sukassa.

Iso Gnu kirjoitti...

Vanutunut villasukka: Kiitos! Samaa mieltä tuosta raitasukkien neulomisesta. taas kahdet puikoilla.

satunNainen Paula kirjoitti...

Oravat ovat vissiin vähän sisustaneet, saaneet huiveista kauniita ja pehmeitä petivaatteita pesiinsä. :)

Iso Gnu kirjoitti...

Paula: näin mekin ajateltiin. Nyt ilmeisesti uusi polvi oravia ja huivi on jo jonkin aikaa säilynyt. Ne ei ole ilmeisesti keksineet huivia vielä.