lauantaina, huhtikuuta 13, 2024

Sukkia ja Kukkaporttia ja suunnitelmia

Nyt sitten Hepsin toiveesta ryijy-kuvia. Kauan sitten ostin yhden lapsen toivomat tarvikkeet Sirkka Könösen ryijyyn Kukkaportti ja tässä vasta ollaan. Kolme kiloa oli lankaa muistaakseni ja olisi minun pitänyt muistaa Könösen äärimmäisen tarkan värisilmän. Se tarkoittaa sitä, että ryijyssä ( n.95 x 115 cm) on lankoja paljon eli yli 60 erilaista väriä, värisävyä ja siten myös erilaisia väriyhdistelmiä on 56. Rivin aikana saa vaihtaa aika tiheästi uutta neulaan tai olen ostanut muutaman ryijyneulan lisää, ettei koko ajan tarvi olla pujottelemassa lankaa neulan silmään.


Aika alkuvaiheessa ollaan menossa. Pimeällä ei tahdo nähdä ja väsyneenä ei voi tehdä, että pysyy kaaviossa oikeassa kohdassa. Lyijykynä on oiva apu tässä, että pysyy rivit ja solmut ojennuksessa. Eteenpäin mennään pikku hiljaa.


Sukkia syntyy lapsenlapsen puseron välipaloina. Se on vähän tylsää neulottavaa, mustaa sileää. Nämä ovat Markus Companyn 8 ply-lankojen jämiä raitaversiona. Tumman sinistä, vaalean punaista ja oranssia neuloin kolmen kerroksen raitoina 3,5 mm sukkapuikoilla. Koko on 37 ja lankaa kului 96 g. Vielä on näitä jämiä jkv jäljellä. Täytynee punnita ja miettiä, minkä kokoiset sukat niistä saisi.


Toiset sukat on joskus Lankamaailmasta ostetusta Gründlin Hot Socks 6-fach värissä Sirmione langasta, josssa on punasävyiset raidat. 2,5 mm:n sukkiksilla neuloin ihan tavalliset sukat. Kivasti neuloutuvaa lankaa. Koko on 38/39 ja kulutus oli 91 g. Nyt on samasta langasta vihreäsävyiset välityönä ja kassineuleena. Nuo raidalliset sukat jotenkin valmistuu nopeammin?


Olen tänä talvena aina välillä leiponut kahvikakun. Eivät ole kuulemma kuivakakkuja, vaikka meillä kotona niin sanottiin. Serkku oli tilannut lapsensa lakkiaisiin leipomosta tuotteita ja kysynyt kuivakakkuja. Leipomosta oli hyvin napakasti sanottu, ettei heillä leivota kuivakakkuja, vaan kahvikakkuja. Tässä on yksi versio hapankermakakusta. Tämäkin on parempaa vähän vanhempana kuin eka päivänä. Useampaan kahvihetkeen siitä saa herkkua.Neulojaa ei saisi laskea lankakauppaan. Tuo Titityy on ihan liian lähellä kaikkine ihanuuksineen. Nyt on menossa Lento-paidan KAL, siis yhteisneulonta. Monet ovat neuloneet useamman. Olin päättänytolla menemättä mukaan, mutta kun neulekaverit.. niin minäkin. Minulla ei ole yhtäkään Lento-neuletta; takana olevat oranssit langat ovat siihen eli Filcolanan Saga  sekä Tilia (silkki-mohair). Lento on sopiva näillä langoilla sellaisiin kylmiin kesäpäiviin ja -iltoihin. Edessä olevat langat on Line-lankaa kesäiseen T -paitaan. Mutta vielä on kesken lapsenlapsen pusero ja siitä puuttuvat hihat (ei tietenkään hän halua ohjeen mukaisia hihoja, mummi säätää taas)  ja kuvioiden silmukointi eteen ja taakse. 

10 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Nuo Könösen ryijyt ovat kaikki todella kauniita ja ihania värejä niissä. Hyvin on ryijyprojektisi alkanut. On kyllä tosi iso työ ja tarkka saa olla.
Ihanuuksia olet neulonutkin ja upea tuo kakku.

Mukavaa viikonloppua sinulle.

KristiinaS kirjoitti...

Oi oi, Könöset on niiin kauniita. Olis kiva tehdä muttku kukaan ei halua sellaista. Itselle riittää se Suomen Leijona -vaakuna. Palvelukeskusessa, missä pidän kässäkerhoa, on monta Könösen seinävaatetta, huikeita. Hampulla puissa kudottuja. Ne on ikävä kyllä tilassa johonka kaikki ei pääse niitä ihailemaan. Ne on ihan suunniteltu tähän rakennukseen.

Iso Gnu kirjoitti...

Enkuli: Samaa mieltä Könösen suunnittelemista ryijyistä. Kiitos kehuista! :)

Kristiina: Kauniita ovat Könöset, mutta työläitä. Harmi, kun eivät useat pääse ihailemaan.

Hepsi kirjoitti...

Kiitos ryijykuvista ❤️ Kylläpä siitä on tulossa upea!
Minäkin olen katsellut Lento-puseroa, ja vähän tekisi mieli sellainen neuloa. Mutta kun ei tohtisi lankaa sitä varten ostaa, eikä sopivaa mohairia ole tarpeeksi.
Kesäpusero on minullakin kesken, aloitettu viime kesän lopulla niinikään Titityyn Line -langasta.
Täälläkin on toi ihana Maijukka-lankakuppa vähän liian hyvin hollilla, joten tulee aina sorruttua.

Puikoillanikin kirjoitti...

Upeaa, että teet noin kaunista ryijyä. Minulta menisi hermot noin tarkkaan työhön. Siitä tulee hieno.
Minä olen aina puhunut kuivakakuista vastakohtana täytekakulle. Hyvä sana se on.

Iso Gnu kirjoitti...

Hepsi: Kiitos! Hieno ryijy on, kun se joskus valmistuu.
Siitä nyt vaan lentoa neulomaan ja uusi kesäpusero neulefestareille. Mulla on taas neulefestari-viikonloppuna suvun juhlia -nyt lapsenlapsen rippijuhlat. Perjantaina ehdin.
Lähellä olevat lankakaupat on kyllä kiusaus.

Puikollanikin:Kiitos! Samaa mieltä kuivakakuista, niin se on meilläkin arkikielessä.

Sude kirjoitti...

Oi miten kaunis ryijy on tulossa, vallan ihana.
Raitalankaa on nopea neuloa, sillä aina on tehtävä raita loppuun että näkee millainen seuraava raita tulee olemaan.😆

Iso Gnu kirjoitti...

Sude:Kiitos!
On se kumma, että raitalanka on nopeampaa neuloa kuin yksivärinen lanka. Mutta niin se vain on.

satunNainen Paula kirjoitti...

Oi, onpa kaunis ryijymalli!!

Iso Gnu kirjoitti...

Eikö olekin kaunis,Paula. Samalla kyllä sitten työläs.