lauantaina, tammikuuta 08, 2022

Keskeneräisten hävitystä

Päätin alkaa vuoden keskeneräisten hävittämisprojektilla. Tai lupasin itselleni , että vasta kahden valmistuneen jälkeen voisi aloittaa uuden työn. Aloitin räväkästi heti kolmella viime vuonna aloitetulla työllä. Saa nähdä kuinka kauan teen näin.


Nämä sukat ovat olleet keväästä asti kesken. Huolimatta siitä, että tykkään Tukuwoolista ja sen neulomistunnusta. Tämä on Tukuwool sock (väri lehto, joka ei toistu oikeana kuvassa) ja 3,0 mm puikot. Ohje oli keväällä 4/21 Suuri käsityö-lehdessä ja nimeltään Pehmeitä palmikoita. Ohjelehtikin hävisi välillä kokonaan. Odotin, että se putkahtaa jostakin. No, kuopus lainasi siten kirjastosta fiksuna naisena tuon lehden ja sain ohjeen. Mutta sitten ei oikein huvittanutkaan. Oma lehtikin putkahti esiin lopulta ja jossain sukkalehdessä vielä näin saman ohjeen. Neuloin yhtäaikaa molempia sukkia --tosin sukkapuikoilla. Joitakin virheitä sinne eksyi , mutta olkoon. Jätän nämä sukat itselleni. Tykkään tästä vihreästä ja pitkistä varsista ja villan tunnusta sukissa. Lankaa kului 101 g. Ohjeen mukaan ostin kolme vyyhtiä, mutta loput ovat lankavarastossa samassa laatikossa muiden Tukuwool sockien kanssa odottamassa aikaansa muuttua sukiksi.


Tein viime vuonna yhdelle lapsenlapselle neuletakin tällä väriyhdistelmällä ja Oslo-piponkin. Lankaa oli ja on vieläkin ja nyt joulukuussa aloitin nämä lapaset. Malli on Ensilumi ja Titityyn Tiinan malli. Varren tein pidemmän ja muuten ihan ohjeen mukaan. Alkuun oli kuten tavallista lukemisen ymmärtämisen vaikeutta ja purin mallineulosta muutaman kerran. Tässä on myös intialainen peukalokiila, joka on lempparini. Lankoina ovat Arwetta ja Sandnes garnin Tynn silk mohair. Lankaa kului 46 g.

Tämä väriyhditelmä on yhtä hankala kuvattava kuin villatakki ja pipo aiemmin. Väri on vaaleampi laventeli kuin alakuvassa ja vähän tummempi kuin yläkuvassa.


Miesten ihan tavalliset sukat aloitin joulukuun alkupuolella ja nyt sain loppuun. Seitsemän veljestä ja 3,5 mm puikot. Isohko koko 43/44 ja 14 s/ puikolla. Lankaa kului 143 g.


Sitten keskeneräisten laatikossa oli tämä teelmys, josta piti tulla aikoinaan liivi. Yhtään vyötettä ei enää löytynyt ja ohjeenkin muistan laittaneeni pois. Ihanaa suklaanruskeaa ja pehmeää lankaa. Epäilen sen olevan merinoa. Se on nyt kerillä (oli solmuja aikoinaan langassa) ja on alkanut muotoutua Hugo-kauluriksi, jonka tein viime vuoden lopulla myös sinisenä. 

7 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Hieno homma siivota keskeneräisiä pois. Minulla on bingossakin näistä kohtia. Aika raju tuo sääntö, että kaksi keskeneräistä pois, ennen kuin saa aloittaa uuden työn. Mietin sellaista sääntöä, että kerran kuussa siivoan yhden keskeneräisen pois maailmankaikkeudesta; siis puran tai valmistan tai syötän kaloille (ei, meillä ei ole akvariota).

Tuku Wool Sock -vihreä on tosi kaunis väri.

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Mahtavan muhkeita palmikoita, tulee jostain syystä mieleen pehmoinen sammalmatto. Laventelit lapaset näyttävät myös pehmoisen lämpöisiltä. Kaikki vähänkään sinertävät värit ovat vaikeita kuvattavia tähän vuodenaikaan.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin:on niin kiva aloittaa ja välillä jää kesken. Joskus tulee joku ongelma, jota ei jaksa ruveta miettimään monen syynkin takia. Ehkä tämä kaksi pois ja sitten uusi -sääntö pätee kuukauden, kaksi tai useamman. Loppuu varmaan, kun tulee innostavia uusia juttuja tai lastenlapsilta tulee tilauksia kuin sieniä sateella ( neuleystävät joskus kysyvät, monta teet samanlaisia?) Ennätys on kai 8 pipoa peräkkäin ja viimeinen alkoi jo tuntua aika tylsältä. Onneksi olivat edes erivärisiä.

Vanuttunut villasukka:Noita lapasia teen varmaan eri väreissä, toivottu on. Oli kyllä hankala kuvattava ja oli kesälläkin se takki. monen monta kuvaa otettiin.

Kutookutoo kirjoitti...

Hieno aloitus vuodelle! Onko sinulla montakin keskeneräistä? Minulla on tällä hetkellä kolme käsityötä jota oikeasti työstän, neljäs mitä haluaisin aloittaa, sekä monta joita taitaa odottaa vain purkaminen. Hylättynä löytyy mm. villatakkia jota menin modailemaan (eli turha kuvitella että osaan tehdä toisen puolen samanlaiseksi), joulusukat (jo monta vuotta...), hansikkaat (en vain tykkää tehdä hanskoja), paita josta saaja ei innostunutkaan sekä kesähuivi, jonka värit eivät innostaneet. Näin muutama mainitakseni :). Olisi mahtava olla noin aikaansaava kuin sinä olet ollut, ja jos edes viitsisi purkaa roikkuvaisia, niin sekin olisi jo jotain.

Iso Gnu kirjoitti...

Kutookutoo: kiitos! Eilen iltayöstä kun ei tullut unta pengoin kaappiani ja keskeneräisiä. Melko kasa niitä on ja tässä mietin, että ilkeänkö tehdä postauksen näistä. ;)

Matleena kirjoitti...

Mainio keino saada keskeneräisiä töitä valmiiksi! Paljon oletkin ehtinyt valmistaa, kahdet sukat ja lapaset. Tosi kauniin väristä tuo ruskea lanka työssä, jonka purit.

iso gnu kirjoitti...

Matleena: Eikö olekin kaunis väri. Tytär arvasi, että otan kaulurin omaan käyttöön, kunhan valmistuu (uhkaavalta näyttää)