tiistaina, tammikuuta 04, 2022

Yhteenvetoa vuodesta 2021

Vuosikoosteen -21 aika olisi. Olen kasaillut kuvia ja katsellut, mitä tuli tehdyksi vuoden aikana. Aika paljon jäi keskenkin. Nyt olen aloittanut näitä keskeneräisten hävittämistä eli loppuun saattamista.

Isommista töistä neuloin kolme neuletakkia. Isoin oli itselleni neuloma No frills cardigan. Siihen meni aikaa ja se on kuulemma seuraavan polven mukaan "muodikas ja oversize", kuten nykyisin kuuluukin. Ihanan lämmin neuletakki. Samalla lankayhdistelmällä eli Arwetta ja silkkimohair (Isager tai Filcolanan Tilia) neuloin vielä kahdelle lapsenlapselle Petite knitin mallilla neuletakit, Baloon cardigan. Yksi lapsista sai liivin ja yhdelle lapsenlapselle valmistui neulepusero. Toinen on kesken -hihat puuttuu ja kolmanteen on langat. Ylhäällä keskellä on kuva kesältä, kun olimme lomasella Kuopiossa ja mukana oli neuletakin langat, puikot ja kaikki tarvittava, vain ohje jäi kotiin. No, onneksi oli sukkaneule mukana.

Sukkia olin neulonut 44 paria vuoden aikana. Lapsenlapset saivat joululahjana ja jotkut heistä sai lisäksi muutenkin sukkia (ne nopeasti kasvavat jalat ja toiset pitävät sukkia paljon). Synttärijuhlissani annoin kaikille vieraille neulomani sukat. Junasukkia tein ja annoin yhdelle tutun vetämälle odottavien äitien ryhmälle. Vielä niitä jäi myyjäisiinkin ja edelleenkin on yhdistyksen toimistolla myynnissä. Aika lailla perussukkia neuloin tänä vuonna ja myös ohuesta langasta.

Lapasia tein kahdeksan paria ja nekin pääsääntöisesti ihan peruslapasia intialaisella peukalolla. Lähes kaikki oli lastenlasten toiveiden mukaisesti. Kahdet punamustat tehtiin jalkapallojoukkueen väreissä ja yhdelle valkoiset ohuemmat lapaset raitalapasten sisään. Punaiset pörrölapaset ja oranssit tein kuopus-lapsenlapselle ja näyttävät olevan kahdesti kuvissa. Mikkeli-lapaset on muuten hyvät, vain peukalo on tiukka. Taidan neuloa peukut uusiksi tänä vuonna. Oli tarkoitus neuloa useampiakin maakunta-lapasia. Se jäi tänä vuonna eli v. 2021.
Monta  pienempää työtä valmistui. Taisteluni oravan kanssa jatkui. Kaksi uutta huivia jouduin neulomaan vahtikoirallemme, kun orava joko vie huivin tai nyt viimeksi vain puri poikki niskasta. (Ei saanut solmuja auki). Yksi Etiopian nuttu valmistui. Parit varpaiden lämmittimet monoihin. Nyt pitäisi tehdä itselle talvikenkiin, kun omat varpaat palelevat aina. Ampparipesät, 3 kpl, taisivat olla ainoat virkkuut tänä vuonna. Kaulurikin valmistui vielä ihan vuoden lopulla ja on tiiviisti käytössä.


Lankaa kuloi neuloen tai virkaten  6,797 kiloa. Useampana vuonna on mennyt enemmänkin. Lankaa rantautui aika lailla tänäkin vuonna. Onneksi  jälkikasvulle on kelvannut lankaa ja olen saanut annettua heille. Lisäksi olen jkv vienyt kirpparille ja jkv lahjoittanut ryhmälle, joka käyttää langat hyväntekeväisyyteen. Lankavarastoni pieneni kaikkiaan 11,572 kiloa ja se, jos mikä on mahtava määrä. Tuskin siihen pääsen tänä vuonna, mutta miinukselle kuitenkin pyrin.
 

12 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Valtava määrä neulottua!
Mulla on nyt ihan ähky näistä vuosikoosteista, joita melkein kaikki näyttävät tekevän. Mä en tee ku en osaa tollasta kollaasia ja eihän mulla edes ole paljoa näytettäviä vaikka tuntuu, että puikot on koko ajan käsissä. Noh, kukin kykyjensä mukaan.
Jos en kommentoi niin usein ku ennen niin älä ihmettele, mä vaan taas vähennän nettiaikaani. Vaikk onhan se jo nyt aika vähäistä. Ei vaan enää kiinnosta.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: Kiitos kommentista.Toivottavasti ei kauheasti ahdista, tämä on kai sellaista itselleni todistamista, että jotain on tehnyt. Äiti istuu olkapäällä ja vahtii, ettei ole laiskana. ;) Tunnen itseni laiskaksi näin eläkkeellä.
Ei mitään, kommentoi, kun jaksaa. Ihan fiksua vähentää nettiaikaa. Mä luen usein puhelimesta jossain välissä ja en viitsi aina silloin näpyttää kommentteja. Koneella olen harvakseltaan, en roiku koko päivää. No, järjestöasioita pitää hoitaa verkossa ja olla kokouksissa. Mun neuleet on aika lailla perusneuleita ja siksikin nopeita. Neule on aina nojatuolini vieressä ja kun istun jonkun kerroksen tulee aina neulottua.

Puikoillanikin kirjoitti...

Upea määrä aikaansaannoksia. Onnea!
Minäkään en osaa tehdä tuollaista kollaasia. Osaisitko kertoa, miten se tehdään?
Ihastelin noita villatakkejasi. Minä olen salaa unelmoinut sellaisen neulomisesta, mutta kun en kestä villaa varsinkaan kaulalla, niin en ole siihen ryhtynyt. Kestääköhän merinolanka noin suuressa neuleessa? Puuvilla tulisi kysymykseen, mutta siitä tulisi kauhean painava, eikä se kai lämmittäisi.

Kutookutoo kirjoitti...

Voi miten mainio kavalkaadi valmiita töitä, ja monipuolisesti vaikka mitä. Sain hyvät naurut Kuopion lankakuvasta. Jotain vastaavaa on itsellekin joskus sattunut, siksi ihan lyhyillekin reissuille pitää ottaa 2-3 erilaista kässyä ja kaikkiin useampi kerä lankaa. Ettei vain kävisi niin ettei ole mitä tehdä.

Kauluri oli hieno, ja jos kerran on käytössä niin toimivalta kuulostaa. Taas sain inspiraation blogiltasi. :)

Oikein ihanaa neulevuotta!

Iso Gnu kirjoitti...

Puikoillanikin: kiitos! Olen tosi tumpelo tietotekniikan kanssa, mutta jälkipolvi aina jotakin neuvoo. Valokuvani saan siirrettyä google-kuviin ja siellä on apuohjelmat, joissa saa luotua kollaasin. Ilmeisesti muissakin kuvaohjelmissa on. Siis mulle laitetaan valmiiksi ja mä käytän. Kun tulee jotakin, niin odotan, että joku jälkikasvusta auttaa. Tuo mun pitkä neuletakki on yllättävän kevyt(merino+silkkimohair)ja isossa koossa painaa reilu 600 g. Se on totta, villa on lämmin, jopa ohuempanakin.

Kutookutoo: kiitos! Kuopion jutun laitoin facebookiin ja neuvoja tuli. Lopulta samana iltana lankakauppiaani olisi laittanut mulle meilini kopion meneillään olevasta. Kiiton , mutta edistin sukkaneuletta, mitä nähtävyyksien katsomiselta jäi aikaa. Ekaksi pitää pakata käsityöt. jJotain on oltava välillä käsissä.
Nyt kaulurit tuntuvat olevan muodissa ja kohta varmaan aloitan uuden.
Samoin ihanaa neulevuotta!

Matleena kirjoitti...

On siellä taas valmistunut vaikka mitä ihanuuksia! Puseroita ja villatakkejakin! 😊 Niitähän minä en ole juurikaan tehnyt. Tosin nyt on mieleeni tullut ajatus, että kunnon villatakki olisi varmaan tarpeen. On kai vanhuus iskenyt ja saa minut palelemaan aiempaa herkemmin. Aiemmin olin sellainen "kuumakalle", etten villaisia tarvinnut sisätiloissa muuta kuin jalkojen lämmittämiseen. 😉

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: Kiitos!Mä palelen aika lailla ja tarvitsen villaa ylleni. Nyt ehkä tuon painon tippumisen myötä on ollut hankalampaa.

TeSa kirjoitti...

Monipuolista osaamista ja kauniita neuleita. Hyvää uutta vuotta sinulle.

Iso Gnu kirjoitti...

TeSa: kiitos! Hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

Olifantti kirjoitti...

Eipä voi muuta kuin kumartaa kunnioituksesta. Ja minulle tutut väittää, että minä neulon paljon.

Raitalammas kirjoitti...

Olet kyllä ollut todella tuottelias. Minusta on hauska lukea näitä vuosikatsauksia.

Iso Gnu kirjoitti...

Repu: Kiitos! Enpä paljon muuta käsityötä tee. Nyt on ollut niin erilainen vuosi. Mutta toisaalta ei taas välillä huvita mikään kun ei pääse mihinkään oikein.

Raitalammas:Kiitos! Yllättävän äkkiä unohtaa osan töistä. Isommat muistaa.