lauantaina, toukokuuta 14, 2022

Sukkamarssi


Äitienpäivä oli ja meni. Olimme pääkaupunkiseudulla ja saimme tavata kaikki lapset perheineen. Brunssilla sunnuntaina olivat kaikki ja sain lahjoja ja kukkia. Valkovuokko-kimppu oli yksi niistä. Lempikukkani ja nyt viime keväänä pihaan tuomani juurakot myös onnistuivat ja ovat kukkineet ilonani.


Olen neulonut tyttären puseron ohella sukkia ja omaa villatakkiani välillä. Jotta ei keskeneräiset loppuisi, niin aloitin itselleni kesäpuseron Sandnes garnin Line-langasta. Siinä on puuvillaa, viskoosia ja pellavaa. Sukat on välipalatyönä ja laukussa mukana odottaessa jonnekin.

Taito-lehdessä ( 1/22) oli Riikka Pirneksen suunnittelemat Värirombi-sukat. Sukan varressa oli kuviot roosimine-tekniikalla. Virolaista perinneneulontaa, jota en tuntenut ennen.  Kieli keskellä suuta sitä sitten harjoittelin ja taisi olkapäätkin olla koholla. 


Kuvasin sukkia kukkivien valkovuokkojeni päällä. Käytin sukissa toissa vuonna Misanjan joulukalenterin minivyyhtien lankoja kuvioissa ja lankaa meni ehkä parisen metriä kutakin väriä. Pohjavärinä on kaunis, omaa silmää miellyttävä ja kiva lanka kutoa eli wool me oncen merinosukkalanka, jonka ostin viime kesänä Kenkäverosta. 2,25 mm pyöröillä neuloin, lankaa kului tasan 59 g. Koko 1, naisen jalkaan sopiva,


Sukat on kauniit ja varmaan löytyy käyttäjä näillekin sukille. Kaikkea ei voi pitää itse. Roosimine on nyt pinnalla. Löysin jonkun kauniin puseron Ravelrystä ja uusimmassa Laineessa on useampi malli ymmärtääkseni. Aleks Byrdin kirja Neuleita Virosta ilmestyy Laineen kustantaman lähiaikoina. Villapesuohjelman kaupassa on myös  Polku-sukat ilmaiseksi ladattavissa.Rouva Silmusolmun merinosukkalangasta neuloin nämä pienehköt naisten sukat. Väri on Ruusutarha. Puikot 2,25 tai 2,5 mm.  Neuloin joskus sukat Heidi Alanderin ohjeella Quiet Folly. Nyt muistelin ohjetta ja varsi on varmaankin aika ohjeen mukainen. Vino joustinneule-osuus on minusta mukava.
Lankaa kului 60 g.

Lapsenlapsista jollekin neuloin nämä vihreäraitaiset sukat Sandnes garnin Perfect-langasta ja puikoilla 3,5 mm. Kiva lanka ja mukavat värit. Vihreä kausi taitaa vaan jatkua, neulon nyt paraikaa aikuisen sukkia samasta langasta vähän eri vihreän sävyllä. Lankaa kului näihin 37-kokoisiin sukkiin 85 g.


Vielä tähän sukkamarsiinn yhdet sukat eli oranssit Kertut. Lanka oli vanhempaa saapumiserää eli 150 g kerä. Koko on n.39 ja lankaa kului 104 g.
 

10 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Onhan siinä reipas joukko marssimassa. Mielenkiintoisen näköisiä malleja. Voi kun ehtisi! Roosimineä olen ihaillut viime aikoina - paino sanalla ihaillut. Hieno tekniikka. Rouva Silmusolmun sukkalanka on myös kiinnostanut. Onko sinulla omaa käyttökokemusta siitä?

Iso Gnu kirjoitti...

Puikoillanikin: niinpä olikin näköjään erilaisia malleja sukista. Usein neulon samoja. Taitolehden ohje on hyvä. Onnistuu roosimine sen kanssa. Olen neulonut ennenkin Silmusolmun langoista, mutta yksiäkään sukkia ei ole itsellä. Kesto jää siis tuntemattomaksi. Kaikki sukat on mennyt lahjaksi.

Olifantti kirjoitti...

Kauniita sukkiahan siinä tarmokkaasti marssii.

Kutookutoo kirjoitti...

Hieno sukkamarssi hienoissa puitteissa. Odotan myös kiinnostuneena millainen kesäpaidasta tulee.

KristiinaS kirjoitti...

Kivoja sukkia, roosimine on tosiaan monessa paikassa esillä. Taitaa siellä Festareillakin olla.
Mullakin kesätoppi tekeillä ja toiseen langatkin. Miten ei vaan tunnu edistyvä.
Kiva äitienpäivä sulla on ollut, ja valkovuokotkin.

Iso Gnu kirjoitti...

Kutookutoo: Kiitos! Olen nauttinut pikkusipulikukkien kukkimisesta. Minusta on ihana, että osa on levinnyt naapureiltakin.Toivotaan, että ei jää jostakin syystä kesken tuo kesäpaita.

Kristiina:Kiitos! Näyttää tuo roosimine olevan tosiaan esillä siellä ja täällä.
Silmukka silloin tällöin, edistyy pikku hiljaa.Näin toivotaan että kesäpuseromme edistyvät.
Äitienpäivä oli kiva ja touhukas. Kiva saada välillä kaikki samaan pöytään (aikuiset söi olkkarissa ja lapsenlapset keittiössä)

Iso Gnu kirjoitti...

Repu: kiitos!

Matleena kirjoitti...

Onpa hieno kokoelma erilaisia sukkia! Tuo roosimine on minulle aivan uusi juttu, en muista kuulleeni edes nimitystä. Pitäneen etsiä tietoa jostain, että pysyy mukana neulemaailmassa.

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: Kiitos!
Roosimine-tekniikasta on ainakin Taito-lehden you tube video (https://taitolehti.fi/ohjeet/ohjevideo-opi-virolainen-roosimine-neuletekniikka/ ) En osannut muuten laittaa linkkiä.

Hepsi kirjoitti...

Niin kauniita sukkia taas monta paria!
Roosiminea oli yksissä Sukka-Finlandian sukissa muistaakseni joskus, mutta mie jätin sen parin silloin neulomatta.