keskiviikkona, kesäkuuta 22, 2022

Sukkia ja juhannusta

Olen tehnyt omaa puseroani, josta vielä vähän puuttuu. Olen neulonut välitöinä sukkia. Niitä on niin mukava aina tehdä. Voi rauhassa tehdä vähän kerrallaankin ja pysyy kuitenkin kartalla. Isommissa töissä pitää olla aikaa keskittyä.

Nämä on tilatut sukat lapsenlapselle. Raitasukat ja kumpikin erilaiset , mutta varren suu, kantapää ja kärki piti olla samanlaiset molemmissa sukissa. Tilattiin jämäsukat ja jäin kiinni niihin jämälankoihin. En jaksanut kaivaa niitä ja sukkien aloittaminen venyi ja venyi. Raitalammas oli tehnyt minivyyhdeistä sukat. No, niitähän oli minulla, kun eka korona-vuonna halusin jotain piristystä ja ostin Misanjan joulukalenterin. Siinä oli minivyyhtejä. Näistähän tuli oivat sukat ja riittää vielä useampiinkin sukkiin. Kärki ja muut on Wool me oncen langan loppuja ja vieläkin jäi vastaaviin sukkiin. 2.5 mm pyöröillä tein. Lankaa kului 70 g ja ovat naisten kokoa. Oikeastaan pienimmät jälkikasvun sukkien koot on enää 37 "pikkupojille", mutta kohta hekin kasvavat.


Miesten sukkia neuloin tilauksesta. Olen tehnyt mm.yhdelle yhdistykselle myyntiin varojen saamiseksi sukkia ja lapasia. Miesten sukkia ei ollut enää sopivia kokoja ja tarvetta oli useammalle parille kokoa 42/43. Harmaita ovat nämä kaikki sukat ja Seitsemän veljestä langasta sukissa on vihreät raidat ja Nalle-langasta neulotuissa siniset raidat. Vasemmalta oikealle sukkiin meni lankaa 129 g, 132 g ja 95 g.


Pään painan ruohikolle
ja oion jalkojain.
En jaksa pohdiskella
mä tahdon olla vain.

Sen viisaammat voi tehdä,
mä päivän kultaan jään.
Mä tunnen kaikki tuoksut
ja luonnon loiston nään.

– Tove Jansson – Ihanaa keskikesän juhlaa!

5 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Upeita sukkia. Minullakin on noita joulukalenterista saatuja minikeriä, joille en ole keksinyt sijoituskohdetta. Raitalankasukat on niille mahdollisuus.
Kiitos Tove Janssonin runosta. Hän oli viisas ja rohkea nainen. Ihanaa keskikesää ja juhannusta sinulle!

Matleena kirjoitti...

Onpas iloiset raidat lapsenlapsen sukissa! Ja komeita nuo miesten sukat.
Iloista juhannusta sinulle ja läheisillesi!

Iso Gnu kirjoitti...

Puikoillanikin: Hyvä suunnitelma tehdä sukkia, riittää vielä useampaan pariin. Kiitos Raitalampaan.
Mulla on lempirunoina useampia T Janssonin runoja mm. eläkerunokin. Toven kirjat on hyviä. Taitaa löytä useampi kirjahyllystä.

Matleena: kiva neuloa tosi värikkäitä. Vatsinkin tälle neidille, kun on ollut niin musta-valkoista kaikki. Kiitos toivotuksista ja samoin sinne!

KristiinaS kirjoitti...

Oikein hyvää keskikesän juhla-aikaa Sinulle ja läheisillesi! Toivotaan, että villasukkia ei kylmän takia tänä jussina tarvita.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina:Samoin sinulle ihanaa juhannusta! Nytpä näyttää, että juhannuksena on lämmontä ja villasukkia ei tarvita.