sunnuntaina, kesäkuuta 12, 2022

Virkkausta englanniksi

Tytär halusi kesäisen , virkatun puseron tai miksi, sitä kutsuisi. Malli oli minulle oudosta lehdestä pom pom, mutta löytyy myös Ravelrystä tämä malli, Floribunda.Langat on ostettu  ja virkkaus on aloitettu. Eka palaan meni todella aikaa. Koko virkkausanasto englanniksi on vierasta ja joka sana piti katsoa. You tube oli paras. Englannin kielinen, sanallinen ohje on.  Kaaviota ei ole kuten suomalaisissa ohjeissa on. Olen tottunut näköjään lukemaan kaaviota, se helpottaisi paljon. 

Vähän pidemmälle olen jo ehtinyt. Oma kesäpuserokin edistyy, mutta saa nähdä milloin valmistuu.


Sain tilauksen miesten sukista useammasta parista ja yksi pari on valmiina, toisen parin eka sukka on kärkikavennuksessa ja kolmannen parin eka sukassa on kantapää jo valmiina.Kotipihan Mikkeli-rodo intautui oikein kukkimaan. Nyt kukat ovat jo hyvin vaaleat.

 

8 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

On siinä sukkasavottaa. Muistan joskus lukeneeni, että suomalaiset ohjeet ovat paljon perusteellisemmat kuin muunmaalaiset. Sääli muunmaalaisia; varmaan jää moni käsityö vaiheeseen tai tekemättä, kun ohjeet ovat ylimalkaiset ja siten puutteelliset. Eläköön meidän perusteellisuutemme.

Matleena kirjoitti...

Onpa mielenkiintoisen näköinen pusero tulossa! 😊 Oikein hyvin ymmärrän tuskailusi englanninkielisen ohjeen kanssa. Kaavion mukaan olisi paljon helpompi tehdä minunkin mielestä vaikka ohje olisi suomenkielinenkin.

KristiinaS kirjoitti...

Onpas sulla paljon taas tekeillä! Virkkauksessa on vielä sekin ero, että onko amerikan- vai englanninenglantia, niillä on erilaiset termit. Oot kyllä hienosti jo paloja saanut aikaiseksi. Näyttää ns. 'paksulta' mutta onko oikeasti kesäisen kevyt pusero?

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin:usein minusta englanninkieliset ohjeet on perusteellisia ja pitkiä. Tuossakin on monta sivua ohjetta.

Matleena: englanninkielisen neulesanaston on ehtinyt suunnilleen oppia, kun neuloo. On tosi pitkä aika , kun yleensä olen virkannut ja aina suomenkielisistä. Kaaviot on kyllä hyviä.

Kristiina:Onhan niitä aina, :) Voi tehdä yhtä ja kun kyllästyy, niin toista. Itse asiassa en tunnista kumpaa englantia on. Lanka minustakin epäilyttävän paksua, mutta siinä on onneksi "reikiä". Tilattu ja äiti tekee.

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Kaunista tulollaan ja Mikkelin kukinta on upea!

Iso Gnu kirjoitti...

Vanuttunut villasukka: Kiitos!Aikanaan oli vaikea valita rodoa ja Mikkelissä on toisen juuret. Se on ollut helppo ja tyytyväinen kasvi.

Repu kirjoitti...

Minä en nykyisin jaksa ollenkaan sanallisia ohjeita. Olen täysin kaavioihminen.

Iso Gnu kirjoitti...

Repu: Kaaviot on parhaita!