keskiviikkona, kesäkuuta 29, 2022

Marian paita

Äitienpäivän aikaan aloitin Hesan matkalla puseron itselleni. Ostin toukokuun alussa 300 g minusta salvian vihreää ja hiilenharmaata 100g. Lanka Sandnes garnin Line ( 110 m/50 g, 14 % pellavaa, 33, viskoosia ja 53 % pellavaa). Aika halkeilevaa tämä lanka on. Värit on 8561 vihreä ja 6080 hiilenharmaa.


Ohjeena oli Sandnesin garnin Marian paita ja tein suunnilleen ohjeen mukaan. Pusero aloitettiin alhaalta ylöspäin ja vähän hitaalta tuntui. Loppu menikin aika nopeasti sitten. Kaula-aukon resorin neuloin yksinkertaisena. Tuntui ajatuksena liian kuumalta näillä helteillä,  kääntää se kaksinkertaiseksi.


Oltiin tänään lastenlasten kanssa Vesilinnassa Jyväskylässä. Pikkuisen oli kuuma ja vasta pois lähtiessä pyysin heitä ottamaan kuvia mummista ja uudesta puserosta. Väri on minusta kiva ja saa nähdä tuleeko tästä mun käyttöpuseroita.


Vähän "väärällä" puolella kuvattiin. Olisi voinut ottaa kuvat keskustaan ja Jyväsjärvelle päin. Hyvä kun jaksettiin nämä kuvat ottaa lopuksi herkuttelun jälkeen.


En ole oikein ymmärtänyt kesäisiä neulepuseroita. Olen ajatellut niiden olevan liian kuumia ja epämukavia. No, ei ainakaan tämä pusero tänään tuntunut siltä. Mallikin on väljähkö. Ostin  vielä 50 g lisää lankaa myöhemmin. Lankaa kului 352 g ja ostin siis kaikkiaan 450 g. No, mulla on muukin työ kesken samassa langasta ja siitäkin jää. Jotakin niistäkin jämistä voisi keksiä. 


 Pihan pionit ovat tällä viikolla alkaneet avat kukkiaan. Ne on vaan niin ihania musta. 

6 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Samanlaiset mietteet minullakin kesäisistä neuleista, kun muutenkin tulee niin helposti liian kuuma. Tuossa langassahan ei ole villaa mukana ja nyt kun olet kokeillut - vielä näillä helteillä - niin pakko on uskoa: neuleita voi pitää myös kesällä. Viskoosi myös keventää ja tuntuu enemmän kesältä. Uskon, että tuosta tulee luottovaate. Värit ovat kivat ja hyvin istuu.

Saukkis kirjoitti...

Kauniin vihreä raitapaita. Minusta tuo lanka on ihanaa neuloa ja pehmeää päällä. Ostin sitä ohuempaa Tynn Lineä mekkolangatkin. Minä olin epäillyt samaa kuin sinä, että neulepaidat ovat kuumia, mutta ohut, väljä merinopaita oli ihan kiva kuumahkona päivänä. Helteellä ehkä vielä pidän ohuita pellavamekkoja ja -paitoja parempana.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikoillanikin:Väri on niin minua.Olen huomannut, että jos pidän väristä, niin vaatettakin tulee käytettyä enemmän.

Saukkis: Kiitos!Ohuemmasta voisin tehdä joskus toisten. Huomisiin juhkiin laitan kyllä pellavahousut ja -puseron. Olen nyt hyväksynyt pellavan "ruttuisuuden", kun pellava on niin mukavaa.

Matleena kirjoitti...

Kaunis on puserosi, mikä lisää mielestäni käyttömukavuutta. Onhan sekin vaatteissa tärkeää. Minä olen viime aikoina miettinyt, kutoisinko itselle puseron, kun olen nykyään ollut aikaisempaa viluisempi. Villaista ihoni tuskin kestää, mutta pellavahan voisi käydä. Harkinta jatkunee.

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena:Kiitos!Tuo lanka onkyllä mukavan tuntuista iholla. Merinokin on.

satunNainen Paula kirjoitti...

Kesäiset neuleet ovat tosi kivoja!