perjantaina, heinäkuuta 29, 2022

Väliaika- tiedotuksia

Mitään ei ole kuulunut täältä vähään aikaan. Paljon  en ole paljon kommentoinutkaan muiden blogissa. Pikavierailuja vain. Koneella oloaika on ollut aika vähissä. Puuhaa on ollut monenlaista. 


 Vuokramökillä oltiin viikon verran ja mukana oli jälkikasvua.  Yhdessä oloa ja touhua ja ruoanlaittoa riitti. Yhtenä aamuyönä otin kuvan järveltä utuisessa verhossaan.


Aamupäivisin pelattiin useampi erä mölkkyä ja mummin osa oli aina hävitä. Vähän hankala oli epätasainen hiekkatie, mölkky tahtoi mennä minne sitä huvitti. Sukkaneuleet edistyivät omaa vuoroaaan odottaessa. Tikkakisoissa olin kaikkein huonoin.


 Jonkun verran neuloin järvi-näköala edessä. 


 Koko jälkikasvun kanssa olemme nyt ehtineet viettää aikaa korona-eristyksen jälkeen. Lapset on kasvaneet ja isovanhemmat vanhentuneet.  Neulomiseen ei oikein ole voinut eikä halunnutkaan keskittyä. Olen neulonut perussukkaa vain. Kirjoneulesukkaa tein alkutalvesta ja se edistyy tosi hitaasti, kun se vaatii koko ajan kaavion seuraamista ja oikean puoleisen oranssin sukan kuvion olen nyt lopulta oppinut ja nyt voisi keskittyä siihenkin.

Kolme paria on viimeistelemättä. Hempeän raidallisia sukkia neuloin neulefestareilla. Harmaatkin olen tehnyt ennen heinäkuuta muistelisin. 

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

MÄ oon nyt vähän piristynyt mutta aika tylsä olo vieläkin. Neulonu oon jonkun verran ja alottanut uutta ku oon saanu jonkun valmiiksi. Sukat oon tehny ja kahdet on puikoilla ja pitäis alottaa miniän kirjoneulesukat, että saa ne syksyksi jalkaansa. Lauantaina meen Jumesniemeen Folkkia ja villaa tapahtumaan. Siellä on paljon näitä kotimaisia lankamyyjiä, ehkä tämä vähän korvaa Neulefestareiden harmitusta (siis ku en ollu siellä).

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Lapset tykkäävät, kun saavat voittaa, arvaan:) Tuollainen möksäily kuulostaa kyllä mukavalta tavalta viettää porukalla aikaa. Hyvä, että siihen on taas mahdollisuus. Monenmoista sukkaakin on tulollaan, liukuväri sopii niin nätisti kirjoneulesukkaan.

Puikoillanikin kirjoitti...

Onhan tuossa sukka poikineen; monta paria enemmän kuin minulla. Ihana aamu-usvainen järvinäkymä. Meillä on vielä vuokramökkiviikko tulossa. Toivon yhtä kauniita aamuja.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: Kiva kun piristymistä. Eikä aina jaksa neuloa, on välillä oltava muutakin.Toivottavasti on kivaa nyt tänään ollut Jumesniemessä. Mä olen nyt rentoillut eli laiskotellut, kun ei ole enää jälkikasvua ympärillä.Jotain tarvis tehdä kotonakin.Oltiin tänään kyllä puutarhajuhlissa (vähän viileää, mutta laitoin kunnolla päälleni, etten palellut.)

Vanuttunut villasukka: lapset tykkää tosiaan voittaa, mutta oikeasti mun pelisilmä ja -käsi on huono oikeasti (sain välillä tasoitustakin eli sain heittää lähempää). Olen nauttinut kaikesta touhusta ja hälinästä jälkikasvun kanssa. Oli tässä välillä niin ikävä, että miltei fyysisenä kipuna tuntui.

Puikoillanikin: Hyvää ja rentouttavaa mökkiviikkoa sinnekin.

Matleena kirjoitti...

Saanen sanoa mielipiteeni, että mummoilu on tärkeämpää kuin sukkien ym. tekeminen. Pian lapset kasvavat ja sitten puuhat muuttuvat eikä enää samanlaista intoa peleihin ym. sellaiseen taida löytyä. Silloin mummo joutaa istumaan käsitöiden parissa kuten minä "ei mummo".

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena olen samaa mieltä, että mummina olo on tärkeää. Siksi en tehnytkään monimutkaisia töitä, vaan #selkäytimestä" tulevia eli perussukkaa muutaman kerroksen kerrallaan. Joo murkuista alkaa huomata, että kaverit menevät mummin ohi. Ihana kuitenkin, kun olivat vielä ja yhdessä touhuttiin. Muutamia kirpparikierroksia tehtiin isojen kanssa.