sunnuntaina, heinäkuuta 10, 2022

Viikonlopun tunnelmia

Nyt pidennettynä viikonloppuna oli Neulefestarit Toivolan vanhassa pihassa Jyväskylässä. Torstaista sunnuntaihin on ollut ohjelmaa. Sunnuntain jätin väliin.

Torstai-iltana istuin pihalla neulomassa viime kesäisten neuloja-ystävien kanssa. Vihreä-violettia sukkaa neuloin viikonlopun aikana. Perjantaina ja lauantainakin vielä osin neuloimme yhdessä. Olipa mukavaa neuloa yhdessä Ulla-Maija ja Mari! Lauantaina vielä nautittiin festaritunnelmasta Jaanan ja ystävänsä kanssa. 

Knit,love, unite -festarihuivin kuvaukset olivat Titityyn takaoven portailla.  Paljon muitakin yhteiskuvia ottivat eri jutuista. En neulonut tätä huivia, enkä muitakaan nyt tänä vuonna.

 Perjantai-illan tunnelmaa.

 Tässä on mun ostokset lankojen osalta. Ylhäällä vasemmalla 2 palloa Lana Grossan palkkiraitasukkalankaa Pom Pomista, ylhäällä keskellä sinertävä-ruskea Ruskanlehden merino-sukkalanka, ylhäällä vasemmalla kaksi Ilun Ihmepallia sukkalankaa ja niiden alapuolella kaksi vyyhtiä (sininen ja oranssi ym) sukkalankaa. Alhaalla vihreä vyyhti Rva Silmusolmun Merino sport sukkis -lankaa ja hänen uusi turkoosi-ruskea Raitapallo -sukkalanka ja pari minivyyhtiä sukkien resoriin, kantapäähän ja kärkeen. Ruskeat Säiewoolin langat on villatakkiin eli Säie merino sock ja Säie silk mohair värissä Burnt cinnamon.  Lankaa kotiutui 1,020 kg ja pääosin sukkalankaa. 

9 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kaikkien kuvista ja filmeistä päätellen festarit on olleet todella hyvät ja antoisat. Ei siis aina tarvita ulkolaisia kauppiaita ja opettaja. Noh, kivahan niitäkin on olla. Mä en ollut siellä mikä harmittaa ihan vietävästi. Mutta yksin on tylsä reissata ja yöpyminen kallista. Jospa ensi vuonna sitten.
Niin kivoja lankoja sullakin ostettuna, ja monilla kahteenkin puseroon langat eli kauppa on kyllä käynyt hyvin.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: oli kivat ja tutustuin uusiin ihmisiin. Satoikin välillä, mutta nyt on katoksia paljon enemmän. Ihan mukava,kun oli kotimaisia yrittäjiä myymässä ja uusiain värjäreitä. Yksin on tylsää tosiaan ja yöpyminen on kallista ja Jyväskylän Kesä on samaan aikaan. Puseroita näkyi paljon ja siiskesäpuseroita. Ne on lyönyt itsensä läpi. Nyt on varmaan pusero-buumi Lento-puseroa oli aika lailla ja usea kuului ostavan siihen lankojakin.

Puikoillanikin kirjoitti...

Näkyy olleen tiivis tunnelma; uskon, että oli kivaa. Hyviä ostoksiakin olet tehnyt. Aina on hienoa tukea kotimaisia lankakauppoja.

Olifantti kirjoitti...

Neulefestarit kuulostaa houkuttelevalta. En ole moisesta kuullutkaan aiemmin.
Hienoja neuleita olet taas tehnyt. Tuo Marian paita on tosi kaunis.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikoillanikin: On ollut joskus tiiviimpääkin. Samaa itsekin ajattelen, hyvä tukea suomalaista työtä. Kauniita vielä olivat.

Repu: Kiitos sanoistasi! Paitaa olen pitänytkin aika lailla. Neulefestarit on ainoat festarit joissa olen ollut. Kivaa on ollut. Nämä olivat kuudennet tai seitsemännet, en ole pysynyt laskuissa.

Matleena kirjoitti...

Onpas ollut mielenkiintoiset festarit! Kiva olis olla mukana, mutta pitkän matkan takia tällaiset jäävät minulta kokematta. Mutta kiva edes lukea niistä ja katsella kuvia.

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Ihania sukkalankoja, ja kaikki erilaisia, joten ihanuuksia luvassa <3

satunNainen Paula kirjoitti...

Neulefestari kuulostaa ihan mahtavalta tapahtumalta!!!

Iso Gnu kirjoitti...

Ollaan palattu mökiltä sivistyksen pariin ja mummi somenkin pariin.Nautinnollisia päiviä jälkikasvun kanssa ja sunnuntaina jatkuu tosin omassa huushollissa.
Kiitos kun olette käyneet vierailulla, nyt vasta pääsin "vapauttamaan kommentit".

Matleena:Matka on pitkä. Mulla on helppoa, kun on ihan melkein kotona-parin,kolmen kilometrin päässä. Onneksi on kuvia ja muuta ja voi nauttia niin.

Vanuttunut villasukka:Minustakin on ihania sukkalankoja ja olen jo aloitellut mökillä ruoanlaiton ja mölkyn peluun lomassa sukkia.

Paula: sun toista kommenttia en saanutkaan käännettyä tänne. Yllättäen mielessä haaveilen ensi kesäksi uudesta kesäneuleesta. On se kiva ja rento tapahtuma ja aina löytyy jutun juurta.