sunnuntaina, lokakuuta 09, 2022

Lisää sukkia

 Sukkia on valmistunut osin joululahjoiksi ja osin myyjäisiin.  Lankoja on kotiutunut aika lailla ja täytyy niitä sitten toisesta päästä kuluttaa, että edes jonkinlainen tasapaino säilyy. 


Maija-lankoja on vajaita keriä melko lailla vuosien aikana kertynyt ja niitä pikku hiljaa neulon pois. Aikuisten sukkia olen neulonut palkkiraitoina ja tässä on samanlainen pari. Eri pariset olen ainakin neulonut fingering-vahvuisesta yhdelle lapsenlapselle.  Lankana on siis Maija ja 3 mm Chiagoo-pyöröt. Koko on 39 ja  lankaa kului 95 grammaa.

 
Citymarketin 200 gramman Novitan Seitsemän Veljestä-lankakerät olivat hiljattain tarjouksessa ja tämä vaaleanpinkki- valkoinen oli yksi väreistä. Nopeasti sukat valmistuivat, kun pitkään olen neulonut pääasiassa fingering-paksuisia lankoja sukkiin. Koko on 38/39 ja lankaa kului näihin sukkiin 102 g.


No, näitä sukkia neuloin aika kauan ja ovat Novitan yhden sukkaboksin malli ja lankana Nalle. Tämä ruskea Nalle on karheahko lanka. Edelliset sukat samasta boksista olivat naisten sukat oranssista tai oikeammin korallinvärisestä langasta ja niissä lanka oli pehmeämpi. 3 mm:n puikot ja Niina Laitisen ohje Mökkitiet ja misten koko, 42/43. Lankaa kului 92 grammaa.


Nämä sukat valmistuivat joutuisasti, varsinkin kun toinen sukka oli valmiina. Olen varmaan joskus keväällä neulonut automatkoilla 3,5 mm pyöröillä näitä. Nyt jatkoin eli neuloin toisenkin sukan. Lanka on Opalin large 8-fach Eispalast. Lanka on saksalainen, hyvän tuntuinen lanka, jossa on villaa 75 % ja polyamidia 25 %. Koko on 37/38 ja lankaa kului 97 grammaa.


Nyt on koko rivi sukkia kivellä, josta olin heitellyt pois oravan tuomia ihmekuoria. En millään keksinyt, mitä ne oli. Kunnes mies sanoi oravan raahaavan niitä naapurin pihasta. Selvisihän se: hevoskastanjan hedelmän siementen piikkisiä kuoria. Periaatteessa ei ole tämän alueen puu, mutta naapurilla on menestynyt n.30 vuotta. Niitä kuoria on on kasoja siellä täällä meidän pihassa. Kuvassa on kuitenkin kasa sukkia.


Jyväskylässä oli Valon viikko (reilu viikko) ja upeita valoteoksia. Kahtena  iltana käytiin katsomassa niitä. Tämä on väri-musiikki-suihku-taideteos Jyväsjärvessä. Oli todella upea.


10 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Hienoja sukkia olet tehnyt. Eniten tykkään noista ylimmistä
Minä asun 30 km päässä Jyväskylästä ja linja-auto kyyti olisi ollut ilmainen valotapahtumaan. Arvaa kävinkö, no en. Laiskuus iski jälleen kerran.😆

Puikoillanikin kirjoitti...

Komea rivi sukkia. Turkoosit ovat minun lempparini. Chiagoo-puikot ovat aivan mahtavat, vai mitä?

Iso Gnu kirjoitti...

Sude: Kiitos! Kiva kuulla, mistä sukista ihmiset pitää. Kaikille sukille löytyy tykkääjä. Joskus neuloin ihan hirveät sukat mielestäni ja myyjäisissä joku ihastui juuri niihin sukkiin.
Ei sitä aina jaksa lähteä ja monen iltana satoikin. Soviteltiin käyntejä ei-sateisiin iltoihin, kun lähellä ollaan.

Puikollanikin: Kiitos! Kiva, sun lempparit erit kuin Sudella. Chiagoo-puikot on kyllä hyvät. Pikku hiljaa olen vaihtanut niihin puikkoihin.

KristiinaS kirjoitti...

Saksalainen osaa tehdä hyvää sukkalankaa, tasalaatuista ja kestävää just sopivalla kierteellä.
Chiacoo puikot on mulle liian teräviä. Yhdet ostin kokeeksi mutta pian myin ne pois kun ei sormen jo valmiiksi kulunyt nahka niistä tykännyt.

Iso Gnu kirjoitti...

Krisriina: Niin muuten onkin, että saksalaiset langat on hyviä.
Onneksi on monenlaisia puikkoja meille erilaisille neulojille.

Intsu kirjoitti...

Jyväskylässä onkin ollut upea valoshow. En ole milloinkaan päässyt paikan päälle,mutta kuvista nähnyt. Mun lemppari sukat on nuo punavalkoraidalliset.

Matleena kirjoitti...

Taas sinulla on valmistunut kauniita sukkia, kuten tavallisestikin. Jospa minäkin valitsisin noista mielivärini, niin se on tuo ekana esitelty.

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena:kiitos! Palkkiraitasukat on minustakin kauniit. Kiva, kun eri ihmiset tykkäävät eri sukista.

Kutookutoo kirjoitti...

Ihana sukkapläjäys! Kaikki kelpaisivat jalkoja lämmittämään, mutta jos ihan suosikkia valitaan niin ruskeat olisivat minun lempparini. Ihan hauska juttu että kaiken mallisille ja värisille olisi ottajia :).

Iso Gnu kirjoitti...

Kutookutoo: Kiitos! Eikö olekin hauskaa, että kaikille löytyisi käyttäjä.