tiistaina, lokakuuta 25, 2022

Monenlaista kesken

Minulla on aina monta työtä kesken ja nyt tällä hetkellä on valmistuneitakin, mutta kuvaaminen on jäänyt. Viikonlopun jälkeen vasta kuvaan, kun tämä viikko on aika kiireinen ja muuta touhua täynnä.


Tämä oli viime lauantai-illan neulekatsauksen kuva. Huivi (vihreän eri sävyissä-raitainen) on kesken , kun toinen lanka loppui. Luulin kotona olevan samaa lankaa, mutta olikin eri vahvuus. Purettavakin on nyt jonkun matkaa ja ostettava oikeaa lankaa eli Tukuwoolin dk-vahvuista Havua. Vaalean sininen on jumissa oleva kauluri. Tein innolla, mutta saaja ei ollut erityisen innostunut ja joten taidan pitää itse.  Sukkia teen reipasta tahtia, kun joululahjasukkia uupuu vielä useampi pari. Osa on menossa myyjäisiin.


Yhdessä eläkeläisten kokoontumisesssa harjoittelimme makrameeta, josta en ole koskaan innostunut. Yritimme solmeilla kalanruotokuvioista avaimen perää. Mulla ei ihan mennyt kuin Strömsössä. Jätin muistoksi, ettei aina onnistu. ;)


Sirkka Könösen ryijyä  Kukkaportti olen ain välillä solmeillut. Mutta solmujen värit vaihtuvat tuhka tiheään ja on siis aika hidasta.


 Tänään sain viidennen sukkaboksin Novitalta ja edellisetkin boksit on pahasti kesken tai aloittamatta. Mutta ajattelinkin neuloa niitä rauhassa ajan kanssa ja että tulee neulottua sellaisia malleja, joita en muuten neuloisi. Ihmeekseni nykyisin pidän tuosta hempeän rosasta väristä ja tuo 7V Nummi on hauskan tweedmäinen lisäksi.

7 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Sinulla on hyviä töitä tulossa. Makrameeta ei kannata harmitella, sillä on omat kannattajansa. Ryijyä en ole ikinä harkinnut. Siinä on varmaan valtava homma. Kivat värit siinä näkyy olevan. Upeaa, että joululahjasukatkin ovat jo ohjelmassa. Lupasin juuri itselleni aloittaa ne marraskuussa, mutta apua: sehän alkaakin aivan kohta.

KristiinaS kirjoitti...

Mähän purin osan keskeneräisistä niin sain rauhan ja taas innostuinkin neulomaan.
Että ihan myyjäissukkia kerkiät neulomaan. Huh, mä en vaan koskaan onnistu saamaan yhtään paria mihinkään annettavaksi. Joskus jokunen vuosi sitten tein ja se oli vähän leipäännyttävää.
Makramee rulla on kaapissa miniältä saatuna. Taitaa se jäädä ihan perinnöksi:)

Olifantti kirjoitti...

Joululahjasukkia minäkin. Olin niin iloinen, kun tuli ihan perussukkien tilauskin.

Matleena kirjoitti...

Hyvä kasa sukkia tulossa siellä valmiiksi ja kuvatuksi! Magrameeta taisin muinoin tehdä yhden kukka-amppelin verran enkä innostunut sitten jatkamaan. Ryijyn tein 1970-luvulla pienten lasten pyöriessä ympärillä, mutta valmiiksi sain ja luullakseni ihan ilman virheitä. Edelleen se ilahduttaa meitä olohuoneen seinällä.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin:kiitos! Se tosiaan on kohta marraskuu, mulla on vielä muutama pari tekemättä. Aika homma ryijy on. Pitää olla virkkuna, ettei tee virheitä ja sormivoimiakin vaatii.

Kristina:Jos joku ei etene, mitä sitä hautomaan. Onneksi pidemmän ajan kulutttua purkaminen ei niin harmita. Onneksi en ole langennut ostamaan jotain makramee-pakettia,kun tuo avaimenperäkin oli ihan mahdoton. Ei edes huvita kokeilla uudelleen. Mulla on aina sukkia kesken; telkkaria katsoessa, kylässä, odotellessa labrassa, yms.Sitten niitä valmistuukin.

Olifantti:Perussukat on hyviä. Ohuesta langasta useimmin neulon perussukkia.

Matleena: kun kotiudun ja selviän alkuviikon menoista, niin kuvailen sukkia kotosalla. Mulla makramee toistaiseksi jäi tuohon tosi epäonnistuneeseen versioon. Neulon mieluummin vaikka sukkia.Könösen ryijy vaatii virkeää oloa, kun solmut vaihtuvat tuhkatiheään eri väriyhdistelmillä. Elävä pinnasta tulee, mutta hidasta ja työlästä.

Sude kirjoitti...

Niin on minullakin aina monta työtä kesken, mutta se on kiva vaan. Voi jatkaa aina sitä työtä mikä sillä hetkellä miellyttää. Tuon ryijyn solmimisen minäkin haluaisin oppia, olisi mukava suunnitella itse kuvio.

Iso Gnu kirjoitti...

Sude: juuri näin työ mielialankin mukaan. Ryijyn teko ei ole vaikeaa. Hyvät ohjeet mukana. Eka ryijy oli Vuorelmalta. Minusta se ei enää ole toiminnassa. Toka tai siis nyt työn alla oleva ryijy on Taito Pirkanmaan.