keskiviikkona, tammikuuta 18, 2023

Saali

Keväällä 2022 innostuimme porukalla huivista, jonka on suunnitellut Stephen West. Ostin langat keväthuumassa, kuitenkin ajatellen talvikautta. Ostin molempia lankoja yhden kerän/vyyhdin ja ajattelin varmaan pienempää huivia. No, moni muu asia meni edelle ja huivin aloitus jäi.


Syyskuun alussa aloitin lopulta huivini. Lankoina on Tukuwool dk havu ja Zauberwolle,vihreänkeltaisena. Puikot 3,75 mm olen merkinnyt eli joko ne tai 4,0 mm pyöröt. Nälkä kasvoi syödessä ja halusinkin isomman huivin. Ostin ensin Zauberwollea yhden kerän lisää. Douglas-villatakista jäi lankoja ja käytin siitä havun vihreän loppuun ja taas huivi jäi kesken pidemmäksi aikaa. Ehdin jo unohtaa, että Tukuwool oli dk eikä fingering, jolla olin ehtinyt  uudelleen neulomaan huivia.  Sitten ostin vyyhdin Tukuwool dk havun vihreänä. 

Niin suurta ei kuitenkaan tullut kuin alkuperäinen malli. Perusosaa jäi 18 mallikerrasta 5 neulomatta ja sain alkuperäistä kapeamman aina oikean osuuden. Tai ensin neulottiin molemmilla väreillä oikein toiseen suuntaan ja sitten oikein toiseen suunta molemmilla peräkkäin. Tarkalle Tukuwool meni eli pari metriä jäi. Lankaa kului 396 g tarkalleen. Huivi tai oikeammin saali on ihanan iso, johon voi kääriytyä kunnolla ja vaikka ottaa päikkärit sen alla. Villaa ja siksi on lämmin. Yllä olevassa kuvassa värit on oikein.


 Kuvasin huivin eilen illalla Titityyn neulekoulussa, josta on muodostunut itselleni tärkeä henkireikä. Ihania  neuleystäviä !

4 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Noin se huivin tarina alkaa kertomaan itse itseään, kun työ etenee. Nätti on ja kivat värit. Ihanaa, että sait sen valmiiksi. Noin iso työ kuitenkin.

KristiinaS kirjoitti...

Onhan se hyvä olla yksi iso-iso huivi. On hieno. Mulle ei tuollainen käy kun se alkaa heti vilisemään silmissä.
Kiva kun on tullainen tapaamispaikka ja jutustelua neuleiden lomassa. Täällä on/ei ole mitään, harvassa on tapaamismahdolisuudet. Noh, viikon päästä on leffaneulontaa! Taito Etelä-SUomi järkkää. Ihan kiva, heti ostin lipun kun tuli myyntiin.

Matleena kirjoitti...

Ihanan värinen huivi/saali! Passaa sen alla lämmitellä kaikkina kylminä päivinä.

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Puikollanikin, Kristiina ja Matleena!
Huivi on ihanan lämmin. Hauskalta kuulosti tuo leffaneulonta Hesassa.