maanantaina, tammikuuta 23, 2023

Tyynejä tulin esittelemään

Monen monta vuotta olen suunnitellut virkkaavani puuvillalankojen jämiä Tyyne-patalapuiksi. En muista, milloin näin näitä eka kerran. Sen tiedän, että Hepsin blogissa olen törmännyt tähän malliin ja luvannutkin joskus Hepsille tekeväni näitä. Aina on jäänyt ja jäänyt.

Nyt ennen joulua vika Neulekoulussa aloitettiin patalappu ja multa jäi käännös tekemättä (tein muutakin silloin) . Ajattelin osaavani tehdä sen, kun on kirjallinen ohje ja näin kun illan aikana tekivät.  Eipä onnistunut ja vasta nyt tammikuun eka iltana tuijotin videota (mulla ei ole videon osoitetta, meilini ei ottanut postia vastaan) ja opettaja neuvoi. Taisin saada muutaman harmaan hiuksen lisää.

Eka Tyyne vei aikaa ja käden lihaksetkin olivat tiukilla. Lopulta se loppuviikolla valmistui. Viikonloppuna virkkasin vasemman puoleisen Tyynen ja se valmistui aika joutuisasti. Lankana on joskus 2000-luvun alkupuolella yhdelle lapselleni neuloman puseron jämät Muskat-langasta . Sinisävyinen on jotain Katian puuvillalankaa. Lankaa menee ja varsinkin, kun nämä olivat vähän paksumpia ja lapun koko 25 cm kanttiinsa. Eipä pala sormet. Eiköhän näitä nyt ala tulla välitöinä, kun ohjekin on tuttu. Lankaa kului yhteensä näihin kahteen Tyyneen 145 g.
 

9 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Hauskan näköisiä nuo Tyynet. Olen niitä Hepsin blogissa katsellut. En arvannut, että tekeminen ja tässä tapauksessa käännökset olisivat konstikkaita. Huh, uskallanko yrittää?

satunNainen Paula kirjoitti...

Onpa upea väriyhdistelmä tuo siniharmaa ja kettu, kerrassaan herkullinen! Ai että, jotain samansävyistä täytyy saada vielä omillekin puikoille!

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin: Hauskoja ja paksuja ja siis käytännöllisiä (ei sormet pala) ja kannattaa kokeilla. Kyllä se onnistuu, kun minäkin lopulta.

Paula: Kiitos! Kiva, kunjämälangoistakin saa vaikka mitä.

Matleena kirjoitti...

Tosi makean näköiset patalaput! Malli houkuttaa, mutta eipä minulla ole ohjetta enkä tiedä, uskaltaisinko edes yrittää tehdä moista, kun sinullakin vei niin paljon aikaa.

KristiinaS kirjoitti...

Mulla on kavereilta saatuja Tyynejä niin ei ole tarvinnut opetella. Ja olen kuullut, että käännös haastaa mutta kyllä se siitä sitten sujuu kun jujun keksii.
Kiva malli ja oikein hyvä käytössä.

Kutookutoo kirjoitti...

Hauskannäköiset lappuset! Pläräsin postauksiasi ja tuumailin että olet tosi hyvin tehnyt valmiiksi töitä, joista jossain vaiheessa olet haaveillut tai suunnitellut tekeväsi. Sattumaako? :)

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: Kiitos! Kyllä se sinulta onnistuu, mulla jää nurkkaan vähäksi aikaa, kun ei mene kuin Strömsössä Sitten taas yritän. :)

Kristiina: Joo sen kun sai eka kerran (siis käännöksen) tehtyä, niin alkoi sujumaan. Riittävän vahvalta tuntuu, ettei näpit pala.

Kutookutoo; kiitos! Yritän välillä saada keskeneräisiä pois alta. Nyt on taas tilauksia lastenlapsilta ja keskeneräisiä siirtyy.

Hepsi kirjoitti...

Onneksi olkoon ekoista Tyyneistä 🥰 Nyt niitä alkaa sitten syntymään, kun olet alkuun päässyt 👍

Iso Gnu kirjoitti...

Hepsi: toivottavasti. Eka oli hankala ja toinen oli jo paljon helpompi ja sujuvammin virkattu.