keskiviikkona, tammikuuta 04, 2023

Sijaistoimintoja

Jonkun pitäisi vähän siivoilla ja siirrellä tavaroita paikasta a paikkaan b. Joku istuu koneella ja katselee kuvia ja lukee muiden blogeja. Oikeasti olen yrittänyt tuntitolkulla viime aikoina saada facebook-tiliäni auki hakkeroinnin jälkeen. Mikään ei toimi mun ajatusten mukaisesti. Ei onnistu. Olkoon "lukossa", kunnes saan jonkun katsomaan. Onneksi on blogi ja ennen muuta neuleita kesken ja puikoilla ihan riittävästi. 

Ulkona on tolkuttoman liukasta ja en ole halunnut lisää rasittaa onnettoman tukkoista päivystystä ja aika sisällä oloa tämä on ollut. Oltiin lasten luona joulun aikaan ja jätin vanhat nastakengät sinne vahingossa. Tänään kolmannesta liikkeestä löytyi sopivat nastakengät.( On kuulemma käynyt kaupaksi) Nämä on hyvät ja jos huomenna lähtisi kävelylle.

Vuosikatsauksia lukiessa mietin, että mitään ei kannata varmaan mun luvata. Aina käy päinvastoin, Langatkin vaan lisääntyi kaikesta neulomisesta huolimatta. Ne lisääntyy luultavasti salaa mun vaatehuoneen laatikoissa. Tai oikeasti lankojen vastustamaton  kutsu kaikuu aina korviini ja langat eksyvät kassan kautta varastoihini.

Ajattelin ilman kirjallista lupausta tarttua kiinni niskasta kaikkiin keskeneräisiin neuleisiini. Mutta mikä on tilanne? Huivi on keskeneräinen ja sitä välillä neulon, yhdet fingering-vahvuisesta langasta olevat sukat on "laukkuneule" ja tänään odotellessa useampi kerros eteni. Mutta olen aloittanut uuden vuoden aattona sukat ja toiset sukat eilen. Eilen tuli Suuri Käsityö ja siinä oli Isoveli-langalle Niina Laitisen ohje.Langan loppuja löytyi sopivasti kotoa ja sain ne pois vähän mallia muokaten. Nyt sukat on neulottu valmiiksi ja odottavat viimeistelyä ja vielä bloggausta.  Tänään lupasin yhdelle lapsenlapselle uuden neulepuseron, kun edellinen on käynyt pieneksi. Ehkäpä joskus välillä joku keskeneräisistä eksyy välillä puikoille.

Näillä mietteillä huushollin kimppuun hetkeksi.  

7 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Sinulla on hyvin vuosi lähtenyt käyntiin; muutama uusi neule menossa ja pari edellistä omaa vauhtia kehittymässä.
Vaan liukasta on meilläkin. Lunta on satanut jään päälle. Ei edes näe mihin astuu. Pitää yrittää liikkua muuten, kävelyretket odottavat parempia aikoja.

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Liukasta on ollut, ja ainakin täällä meillä päin jotkut tiet ovat kuin luistinradat, toiset taas aivan käveltävässä kunnossa. Meidän tie kuuluu tuohon ensiksi mainittuun kategoriaan, aura-autoa ei pahemmin näy, saatika hiekkaa ropsauteltaisiin. Yhtenä päivänä yritin etsiä kenkiin kiinnitettäviä liukuesteitä, löysin toisen, toinen hukkateillä muuton jäljiltä.
Mutta sinulla on useampi työ meneillään kuten aina, joten tuloksia odotellessa. Mukavaa tammikuun jatkoa <3

Sude kirjoitti...

Olen huomannut että vaikka lankoja olisi kuinka paljon, niin juuri semmoista puuttuu jota sillä hetkellä tarvitsee, Eihän siinä auta kuin ostaa uutta. Töitäkin pitää olla aloitettuna monta, jos joku kyllästyttää niin on helppo siirtyä toiseen. Oikein antoisaa neulevuotta sinulle.

Matleena kirjoitti...

Hui, sinunko FB-tilisi on kaapattu? 😞 Minä käytän omaani aika harvoin eikä tietääkseni sitä ole sabotoitu. Toivon, että saat omasi taas kuntoon.
Me saatiin tänne lopulta kunnon talvi eikä ole enää sattunut tielleni kovin liukkaita kohtia. Tuntuu niin mukavalta, kun valoisuus lisääntyy ihan "silmissä". Selkeää auringon paistetta vaan odottelen.
Kyllähän sinä tarvitset lisää lankaa, kun koko ajan aloitat uusi neuleita ja saat osan töistäsi jo valmiiksikin.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin: hyvin on vuosi lähtenyt liikkeelle lukuunottamatta fb-juttua. Varoen on paras liikkua. Toisaalta varominen aiheuttaa lissää lihasjännistystä jalkojen lihaksiin. Mutta nastakengät on hyvä apu.

Vanuttunut villasukka: liukkauden helpottamista odotellen. Joo, kiva kun odottelet mun valmistuvia töitä.Suurin osa lienee jatkossakin sukkia. Ai, niin uuden vuoden lupauksista: päätin kuitenkin neuloa joka kuukausi yhdet sukat asunnottomien keräykseen, kun loppuvuonna on kuitenkin aina niin kiire lahjojen ja muun kanssa.

Sude: se on kyllä kumma juttu, että just oikea väri puuttuu aina.Niin se on, että kyllästyminen helpottaa kun vaihtaa työtä. :)

Matleena:Joo kaapattiin joulunpyhinä. Harmia mulle ja joillekin muillekin.
Pakkasta nytlupasivat tännekin: toivottavsti ei liikaa estämään astmaatikon liikkumista ulkona.Tuo valon lisääntynminen on kyllä niin ihanaa.
Kiva, kun olet sitä mieltä,tarvitsen lisää lankaa.:)

KristiinaS kirjoitti...

JOululahjalangasta on sukat melkein valmiit. Ihmekös tuo kun on vähän paksumpaa kuin mihin olen tottunut. Palapelit vei aikaa niin neulominen on jäänyt sivuseikaksi mutta ehkä nyt taas kun arki alkaa niin puikotkin pysyät käsissä.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina: välillä on kiva neuloa erivahvuisesta langasta. Välillä on kiva tehdä muuta ja sitten taas neulotuttaa.Meille on vielä vieraaita tulossa viikonloppuna.